Woonpakketverzekeringen verschillen tot wel 55% in premie
Deel met een vriend:

Woonpakketverzekeringen verschillen tot wel 55% in premie

De premies van woonpakketverzekeringen (inboedel- en opstalverzekering) verschillen enorm in Nederland. Inwoners van Spijkenisse betalen jaarlijks gemiddeld de minste premie (207 euro), Amsterdammers zijn hier het meest aan kwijt (320 euro). Het verschil in premie tussen beide gemeenten bedraagt 55%.

Dit grote verschil kan niet worden verklaard door het verschil in herbouwwaarde, de kosten die moeten worden gemaakt om het huis opnieuw op te bouwen na bijvoorbeeld een brand. Want gemiddeld genomen scheelt dat niet veel. Een mogelijke verklaring zou wel kunnen zijn de grotere kans op inbraak in grote steden. De vier grote steden (Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Utrecht) staan dan ook in de top 10 hoogste premies.

Maar de uitkomsten laten ook iets anders zien. Zo horen Breda en Tilburg tot de vijf duurste gemeenten wat betreft woonpakketverzekeringen. In dat rijtje staan Arnhem en Beverwijk op de plaatsen 10 en 11. In Arnhem en Beverwijk betalen de inwoners nog altijd 33% en 27% meer voor hun woonpakketverzekering dan in Spijkenisse.

De top 5 gemeenten met gemiddeld de laagste premie:

 1.  Spijkenisse
 2. Groningen
 3. Zwolle
 4. Alkmaar
 5. Lansingerland

De 5 gemeenten met gemiddeld de hoogste premie:

 1. Amsterdam
 2. Utrecht
 3. Eindhoven
 4. Tilburg
 5. Breda

De analyse is gebaseerd op vergelijkingen die gemaakt zijn op Independer.nl in de periode 1 juni 2011 tot en met 31 maart 2012. Hierbij zijn we uitgegaan van een woonpakketverzekering voor een rijtjeswoning met een vloeroppervlak van 91-140 m2 waarin een gezin met kinderen woont en het netto-inkomen 2.100 – 3.000 euro bedraagt.

Bekijk het volledige premieoverzicht. Daarin zie je 40 gemeenten waarvoor onze bezoekers het vaakst een woonpakketverzekering vergeleken.

Reacties

7 Antwoorden op “Woonpakketverzekeringen verschillen tot wel 55% in premie”

 1. Martin Welman schreef op 

  Wat ik mij afvraag of jullie alleen uitgaan van huisbezitters?
  Ik ga er vanuit dat er vele huurders zijn met eveneens een huis of inboedel verzekering! Hartelijke groet Martin

  1. Beste Martin, bedankt voor je reactie. Wij gaan uit van de vergelijkingen die gemaakt zijn voor woonpakketverzekeringen. Een woonpakketverzekering bestaat uit een inboedelverzekering en een opstalverzekering (ook wel woonhuisverzekering genoemd). Omdat alles wat aard- en nagelvast zit (en dus niet verhuisbaar is) behoort tot het woonhuis, heb je als huurder in het algemeen alleen een inboedelverzekering nodig. Voor het bovenstaande bericht geldt dus dat het overgrote deel van de vergelijkers uit huizenbezitters zal bestaan, want die zullen in het algemeen het hele pakket (inboedel- en opstalverzekering) nodig hebben. Als je nog vragen hebt, dan horen we het graag!

 2. Marcel van de Veen schreef op 

  De provincie Limburg maakt ook deel uit van het Koninkrijk der Nederlanden, al wordt dat door sommigen ontkend en/of weggelachen.

  1. L. Boonstra schreef op 

   Helemaal mee eens. Toen ik in 2008 van Zaanstad naar Zuid-Limburg verhuisde kreeg ik een fors hogere premie voor mijn kiezen. Het argument was dat de (drugs)criminaliteit in deze regio met Duitsland en Belgie zo dichtbij veel hoger zou zijn. Komt mij een beetje vreemd over van uit mijn huisje aan de “bright side of life”.

   Onvoldoende cijfers misschien?

 3. HTF Willems schreef op 

  Een vrijstaand huis in de Gemeente Deurne met 4 kamers kost alleen aan opstalverzekering zonder glas al €234,-per jaar bij FBTO en deze premie is in de laatste 6 jaar met 60% gestegen,dus gemiddels 10% per jaar Een verklaring bij FBTO is vaag ,een gewijzigde berekeningsmethode washet commentaar ,

 4. Jan Roos schreef op 

  Geachte medewerkers,
  Uw vergelijking van de verschillende verzekeringpakketen zijn niet geheel objectief. Ik kan niet begrijpen dat Inshared nooit in uw opgave voorkomt. In mijn geval is Inshared beduidend goedkoper!!!
  Waarom neemt u deze maatschappij niet op in uw vergelijking??

  1. Helaas verstrekt Inshared voor het product woonverzekeringen geen gegevens aan ons. Hierdoor kunnen wij van de woonverzekeringen van Inshared geen premies berekenen. Bekijk welke verzekeraars we opnemen in onze vergelijking en lees hoe ons zoekresultaat tot stand komt. We blijven uiteraard ons best doen ook deze verzekeraar mee te kunnen nemen in de vergelijking.

Geef een reactie

Lees onze huisregels.

Waarschuw me bij nieuwe reacties op dit artikel. (Je kan je hiervoor ook apart aanmelden.)

Woonverzekering vergelijken en afsluiten

Vind de beste woonverzekering bij Independer

vergelijk woonverzekeringen

"Het gemak van vergelijken en invullen."

Anoniem uit LELYSTAD
2 uur geleden, woonverzekering

"Heel snel en goede service!"

Mevr. A.C.H.A. van Leuken uit BOXMEER
3 uur geleden, woonverzekering

"Snelle service"

Anoniem uit HELLEVOETSLUIS
3 uur geleden, woonverzekering

"weet ik nog niet ,wort pas in 2018 lit ."

Anoniem uit WEERT
6 uur geleden, woonverzekering

"Snel en ga er vanuit dat het ook goed is "

Anoniem uit HEERLEN
7 uur geleden, woonverzekering

"Zeer duidelijke informatie waardoor ik snel kan zien wat de beste verzekering is tegen de meest redelijke prijs"

Dhr. L.G.M. De Rop uit BERGEN OP ZOOM
2017-11-02, woonverzekering

"overzichtelijk"

Anoniem uit HEEMSKERK
2017-11-02, woonverzekering

"Overzichtelijk"

Anoniem uit HILVERSUM
2017-11-02, woonverzekering

"is gewoon al jaren lang ( ik denk ik ben een van de eerste) voor mij de makkelijkste manier om op mijn vrije dag belangrijke dingen te regelen, waarvoor ik vroeger moeilijke afspraken moest maken met mensen bij mij thuis"

Dhr. R. Elzinga uit HAELEN
2017-11-02, woonverzekering

"Fast easy and reliable"

Anoniem uit VLEUTEN
2017-11-02, woonverzekering

"Goede snelle reactie "

Dhr. L.M.A. Smits uit HEERLEN
2017-11-01, woonverzekering

"Netjes en overzichtelijk"

Dhr. F. van Tetering uit ROTTERDAM
2017-11-01, woonverzekering

"Duidelijk, snel en overzichtelijk!"

Anoniem uit AMERSFOORT
2017-11-01, woonverzekering

"Ben heel goed geholpen door Independer met mijn inboedelverzekering! Ze namen de tijd aan de telefoon voor mij en kwamen vervolgens de afspraken na om nog een en ander uit te zoeken en na te mailen. Kortom klantvriendelijk, deskundig en duidelijke we"

Anoniem uit AMSTERDAM
2017-11-01, woonverzekering

"Gemakelijk af te sluiten verzekering en independer is goed telefonisch te bereiken."

Anoniem uit EERBEEK
2017-11-01, woonverzekering