8 grootste nachtmerries op wintersport
Tip een vriend:

8 grootste nachtmerries op wintersport

Ga je dit jaar op wintersportvakantie met je vrienden? Dan zijn er een paar situaties waar je liever niet in terecht komt. Hoe gaat je reisverzekeraar om met deze situaties? Belangrijk is dat je sowieso een dekking voor wintersport op je reisverzekering hebt.

Let op: Bij al deze situaties is het belangrijk dat je eerst met de alarmcentrale van je reisverzekering belt. Doe je dit niet, vergoedt je verzekeraar de kosten mogelijk niet.

1. Jullie zijn ingesneeuwd

Sneeuw is noodzakelijk voor een goede wintersportvakantie. Te veel sneeuw zorgt echter voor overlast en in het ergste geval kun je misschien niet terug naar huis. In dat geval vergoedt je reisverzekering de extra reis- en verblijfkosten als je op de oorspronkelijke terugreisdatum niet naar huis kunt. Moet je jullie vakantiehuis noodgedwongen verlaten omdat er te veel dreiging van de sneeuw is? Dan vergoedt de verzekeraar ook de extra reiskosten die je maakt.

2. Jullie kunnen niet op de bestemming komen

Jullie hebben de auto volgeladen en zijn al uren aan het rijden. Bijna op bestemming aangekomen merken jullie dat de auto niet goed meer vooruit komt. Wat blijkt: de wegen zijn dicht gesneeuwd en je kunt niet meer bij jullie gehuurde vakantiehuisje komen. Helaas vergoedt je reisverzekering in zo’n situatie alleen de kosten als je met de bus of het vliegtuig gaat. Je krijgt dan een vergoeding bij een vertraging van meer dan 8 uur.

3. Je ski’s gaan stuk

Een goede uitrusting is essentieel voor een leuke wintersportvakantie. Je kunt je eigen schoenen kopen of ter plekke schoenen huren. In beide gevallen vergoedt je reisverzekering de kosten als de ski’s stuk gaan. Houd er rekening mee dat je niet altijd het hele bedrag terugkrijgt. De verzekeraar vergoedt namelijk een maximum bedrag. Dit bedrag is per verzekeraar verschillend.

4. Je raakt je ski’s kwijt

Je hebt de hele ochtend geskied. Nu is het tijd voor de lunch. Tot je schrik staan je ski’s na de lunch niet meer op de plek waar je ze had achtergelaten. Ook na intensief zoeken, kan je je ski’s niet terugvinden. Wat nu? Gelukkig zijn deze verzekerd voor verlies of diefstal. Zowel je eigen ski’s als gehuurde. Maar let op: ook voor de vergoeding van je ski’s geldt een maximum bedrag.

5. Je moet onverwachts terug naar huis

Er is een aantal situaties waarbij je onverwachts eerder naar huis moet. Bijvoorbeeld als iemand in je familie is overleden. Maar ook als je een ongeluk hebt gehad en naar een Nederlands ziekenhuis moet. Je annuleringsverzekering vergoedt de kosten die je maakt als je eerder naar huis moet omdat er iemand is overleden. Denk hierbij aan de kosten voor de terugvlucht en de niet genoten-reisdagen. Heb je een ongeluk gehad en word je met het vliegtuig naar Nederland gebracht? De kosten hiervoor vallen onder je reisverzekering. Belangrijk is wel dat je dan een dekking voor wintersport hebt.

6. Je brengt schade aan het vakantiehuisje aan

Bij het aantrekken van je skibroek in het vakantiehuisje stoot je per ongeluk een dure vaas van een kastje. Geen zorgen: deze kosten worden vergoed door je reisverzekering. Maar let op: het is anders als je onder invloed bent. Stel je voor: na een avondje après-skiën komen jullie weer terug in het vakantiehuisje. Jullie hebben de nodige drankjes op en een beetje gestoei leidt tot het sneuvelen van de flatscreentelevisie die aan de muur gemonteerd is. De reisverzekeraar vergoedt de schade dan niet. Je bent immers onder invloed.

7. Je krijgt ruzie met je vrienden

Stel: je krijgt vlak voor vakantie ruzie krijgt met elkaar. Verzekeraars zien ruzie helaas niet als geldige reden om de kosten van je annulering te vergoeden. Je mag dus wel annuleren, maar je krijgt het betaalde bedrag niet terug.

Krijg je ruzie op de vakantiebestemming en wil je naar huis? Ook dan vallen de kosten helaas niet onder de annuleringsverzekering.

8. Je verliest je telefoon

Super balen: je telefoon is ineens weg. Mobiele telefoons zijn meeverzekerd op de reisverzekering tot een maximum bedrag. Dit bedrag verschilt per verzekeraar. Ook als je je telefoon in de sneeuw hebt laten vallen, vergoedt je reisverzekering dit bedrag.

Reisverzekering nodig?

Ga je op wintersportvakantie met je vrienden en heb je nog geen reisverzekering? Maak eenvoudig een vergelijking op onze website en kijk welke verzekeraar de beste keuze is voor jou.

FB_groepsvakantie-2

Lees meer over: reisverzekering

iedere maand de beste
artikelen in je mailbox?

meld je aan voor de nieuwsbrief

Reacties

Geef een reactie

Lees onze huisregels.

Waarschuw me bij nieuwe reacties op dit artikel. (Je kan je hiervoor ook apart aanmelden.)

Vergelijk reisverzekeringen en sluit direct af

Vind de beste kortlopende of doorlopende reisverzekering

reisverzekering vergelijken

"Top"

Dhr. Busio uit DORDRECHT
1 uur geleden, reisverzekering

"Snel geregeld, goedkoop, goede verzekeringen "

Anoniem uit HEINKENSZAND
1 uur geleden, reisverzekering

"Goede vergelijkingsmogelijkheden, duidelijk overzicht. "

Anoniem uit HAARLEM
5 uur geleden, reisverzekering

"Duidelijk overzicht"

Anoniem uit OUD-BEIJERLAND
6 uur geleden, reisverzekering

"Mooi vergelijk en snel afsluiten"

Anoniem uit HEEMSKERK
6 uur geleden, reisverzekering

"duidelijke en begrijpelijke informatie"

Anoniem uit HARDERWIJK
8 uur geleden, reisverzekering

"Goede informatie en een snelle afhandeling."

Dhr. Ozdem uit AMSTERDAM
9 uur geleden, reisverzekering

"Prima"

Dhr. van Egmond uit AMSTERDAM
2020-01-22, reisverzekering

"Prima site om snel en eenvoudig verzekeringen te vergelijken en af te sluiten."

Anoniem uit AMSTELVEEN
2020-01-22, reisverzekering

"top site makkelijk een verzekering af te sluiten."

Anoniem uit VEENENDAAL
2020-01-22, reisverzekering

"Snel en goed geregeld. Goede informatie"

Dhr. Verweij uit LELYSTAD
2020-01-22, reisverzekering

"Altijd goed bereikbaar en goede tips. "

Anoniem uit LEIDSCHENDAM
2020-01-22, reisverzekering

"Gewoon goed"

Mevr. Groen- Montecillo uit SCHEEMDA
2020-01-22, reisverzekering

"Omdat het allemaal lekker soepel en snel gaat"

Mevr. Klarenbeek uit SCHOONHOVEN
2020-01-22, reisverzekering

"Snel een mooie verzekering gevonden zonder uren te moeten zoeken"

Anoniem uit ALMERE
2020-01-21, reisverzekering