Binnenkort je zomervakantie regelen? Denk aan een reisverzekering
Deel met een vriend:

Binnenkort je zomervakantie regelen? Denk aan een reisverzekering

Veel mensen boeken hun zomervakantie aan het begin van het jaar. Lekker vooruitzicht om je midden in de winter alvast te kunnen verheugen op een heerlijke vakantie. En vaak krijg je nog een mooie vroegboekkorting ook. Maar is het slim om nu ook meteen al je reisverzekering te regelen?

Doorlopende reisverzekering

Heb je een doorlopende reisverzekering? Dan hoef je je nergens zorgen om te maken. Je kunt lekker op vakantie gaan en bent goed verzekerd. Controleer wel even of je de juiste dekking hebt. Want voor wintersport of gevaarlijke sporten ben je niet standaard verzekerd. Dit zijn extra dekkingen die je kunt kiezen. En ga je buiten Europa, vergeet dan niet werelddekking te nemen.
Nog geen reisverzekering afgesloten? Ga je meerdere keren per jaar naar het buitenland op vakantie dan is een doorlopende reisverzekering al snel voordeliger. Dat geldt ook voor gezinnen die twee weken op vakantie gaan binnen Europa.

Kortlopende reisverzekering

Ga je weinig op vakantie of maar kort? Dan is een kortlopende reisverzekering misschien goedkoper dan een doorlopende. Als een doorlopende toch goedkoper is dan wijzen we je daarop als je op onze site een vergelijking maakt.
Je kunt een reisverzekering afsluiten tot vlak voor vertrek. Dus je hoeft zo’n verzekering nu niet te regelen. Wacht je nog even met de reisverzekering? Zet wel even een reminder in je agenda, zodat je het niet vergeet.

Regel je reisverzekering zelf en bespaar

Bij het boeken van een reis krijg je vaak meteen een reisverzekering aangeboden. Dit zijn vaak de duurdere reisverzekeringen, want ze hebben heel uitgebreide dekkingen die je lang niet altijd nodig hebt. En het zijn bijna altijd kortlopende reisverzekeringen. En die zijn al snel duurder dan een doorlopende reisverzekering, zeker als het gaat om voor een zomervakantie van 2-3 weken. Twijfel je of je de reisverzekering wel direct bij de reisorganisatie moet afsluiten? Maak dan een vergelijking van reisverzekeringen bij Independer. Wij laten je altijd zien wat het voordeligst is voor jou: doorlopend of kortlopend. Dus je betaalt nooit te veel voor je reisverzekering.

Annuleringsverzekering

Annuleringsverzekeringen worden via reisbureaus als kortlopende verzekeringen aangeboden of als extra dekking bij een reisverzekering. In tegenstelling tot een reisverzekering moet je een annuleringsverzekering regelen direct na het boeken van de reis. Wacht je langer dan zeven dagen dan kun je een annuleringsverzekering niet meer afsluiten of je dekking wordt beperkt. Want zodra je boekt loop je het risico dat je moet annuleren door onvoorziene omstandigheden. Wil je een reisverzekering met annuleringsdekking afsluiten, dan moet je vaak binnen zeven dagen na het boeken al een reisverzekering met annulering afsluiten. Goed om te weten dat een doorlopende annuleringsverzekering al snel voordeliger is als een reis meer dan 1.000 euro kost.

Lees meer over: reisverzekering

Geschreven door: Esther Storm,

Reacties

Geef een reactie

Lees onze huisregels.

Waarschuw me bij nieuwe reacties op dit artikel. (Je kan je hiervoor ook apart aanmelden.)

Vergelijk reisverzekeringen en sluit direct af

Vind de beste kortlopende of doorlopende reisverzekering

reisverzekering vergelijken

"de vragen zijn duidelijk en met hulpoptie kan je snel een keuze maken"

Anoniem uit BARNEVELD
2017-10-06, zorgverzekering

"Snelle service "

Anoniem uit ALMERE
2017-08-30, autoverzekering

"Thanks for everything"

Mevr. S.M. Machado Fernandes uit SCHIEDAM
2017-10-16, autoverzekering

"Hel goed geen problemen"

Dhr. H.A.N.S. Groos uit NIJKERK GLD
2017-09-29, autoverzekering

"snel en overzichtelijk"

Dhr. S.A.J. de Warrimont uit AMSTERDAM
2017-09-18, autoverzekering

"NVT"

Anoniem uit DONGEN
2017-08-31, reisverzekering

"Just because. "

Mevr. K.S.Z. Szelpal uit WAALRE
2017-08-25, autoverzekering

"Goede hulp bij afsluiten autoverzekering en goed dat je verschillende opties met elkaar kunt vergelijken en naar je eigen wensen kan filteren. Independer is een aanrader voor iedereen!"

Anoniem uit LEKKERKERK
2017-10-11, autoverzekering

"It was really good"

Anoniem uit MAASTRICHT
2017-10-05, autoverzekering

"Tot nu toe goed, direct afgesloten dus zo mijn auto ophalen ;)"

Mevr. N. Vlak uit DEVENTER
2017-10-07, autoverzekering

"Kan makkelijk wisselen van verzekering zonder veel gedoe. Kan zo makkelijk vergelijken en besparen."

Dhr. M. Roelofs uit ZWOLLE
2017-09-02, autoverzekering

"Snel handig in te vullen"

Dhr. B. Hermans uit EERSEL
2017-09-26, autoverzekering

"Goeie reputatie"

Dhr. A. Nasif Maki uit ZEIST
2017-10-04, autoverzekering

"Sinds mijn eerste auto klant. Jaren in contact gebleven dankzij jaarlijkse polischeck, nu de derde overstap zonder bla bla. 1 keer autoster laten dichtplakken en vergoeden door klik en go met Independer als tussenpersoon. Werd gewoon betaald."

Dhr. M. Brouwer uit ROZENBURG ZH
2017-09-29, autoverzekering

"Gemakkelijk af te sluiten "

Anoniem uit GROOT-AMMERS
2017-09-19, autoverzekering