Checklist: 11 tips om te checken bij je reisverzekering afsluiten
Tip een vriend:

Checklist: 11 tips om te checken bij je reisverzekering afsluiten

Vorige week nog lieten wij in een onderzoek zien dat je veel geld kunt besparen door de juiste dekking voor je reisverzekering te kiezen. Wijzer in Geldzaken wijst mensen er ook op om bewust de dekking voor je reisverzekering te kiezen. Maar dan om te zorgen dat je niet voor verrassingen komt te staan en ineens voor hoge kosten komt te staan waarvan je dacht dat ze verzekerd waren. Om te weinig (maar ook te veel dekking) op je reisverzekering te voorkomen hebben wij een checklist voor je gemaakt aan de hand van de keuzes die je hebt aan dekkingen in een reisverzekering. Ga je een reisverzekering afsluiten? Loop dan onze handige 11 tips even langs.

 1. Doorlopend of kortlopend
  Ga je met het gezin 2 weken of langer op vakantie? Dan is een doorlopende verzekering al snel voordeliger. Ook voor partners of alleenstaanden is een doorlopende reisverzekering al snel voordeliger als je een week of 3 op vakantie gaan. Helemaal voordelig wordt het als je nog een keer een weekje of weekendje weg gaat. Bovendien betaal je dan niet steeds opnieuw poliskosten en je kunt ‘m nooit vergeten!
 2. Europa of werelddekking
  Bij de Europadekking van een reisverzekering is er ook dekking in de Europese landen die grenzen aan de Middellandse Zee. Dit houdt in dat ook Marokko, Tunesië, Algerije, Libië, Egypte, Israël, Libanon en Aziatisch Turkije onder de dekking vallen.
 3. Duur van de dekking
  Ga je lang aaneengesloten op reis? Check dan je reisverzekering. De dekking is meestal voor een reis van maximaal 6 weken aaneengesloten. Ga je dus langer dan 6 weken op reis? Check dan of je reisverzekering dat dekt.
 4. Geneeskundige kosten buiten je zorgverzekering
  Als je een aanvullende zorgverzekering hebt die de medische kosten ook buiten Nederland volledig vergoed hoef je dit niet te verzekeren. Dekt jouw zorgverzekering dat niet? Dan kun je beter geen risico’s nemen. De basisverzekering dekt namelijk niet meer dan het tarief wat de behandeling in Nederland zou kosten.
 5. Wintersportdekking nodig?
  Ga je op wintersport? Met deze dekking zijn ook je ski’s, uitrusting en skipas gedekt. Verzeker ook de medische kosten altijd mee als je op winterport gaat. Dan zijn medische kosten door een ongeval maar ook vervoer vanaf de piste ook gedekt.
 6. Gevaarlijke sporten
  Ga je een actieve vakantie doen? Dan kan het maar zo dat je een gevaarlijke sport gaat beoefenen. Hiervoor ben je niet verzekerd als je deze optie niet specifiek meeverzekert. Denk bij gevaarlijke sporten aan: raften, canyoning, paragliding, duiken en bergbeklimmen.
 7. Automobilistenhulp
  Ga je met de auto op vakantie? Dan is het fijn als je vakantie niet verpest is als de auto het onverwacht niet meer doet. Heb je al pechhulp bij de ANWB of Route Mobiel of jouw autoverzekeraar? Dan hoef je dit niet via je reisverzekering te regelen natuurlijk. Ook als je een nieuwe auto hebt tot 33 jaar is er vaak vanuit de dealer nog pechhulp.
 8. Ongevallendekking
  Overweeg of je deze dekking nodig vindt. Hiermee krijg je een eenmalige uitkering bij blijvende invaliditeit of overlijden door een ongeval. Anders dan de naam doet vermoeden krijg je sowieso hulp bij een ongeval met een basis-reisverzekering.
 9. Studie / stage / werk
  Ga je niet alleen vakantievieren? Maar ook werken, studeren of stage lopen? Bedenk dan dat de reisverzekering daar niet voor bedoelt is en dus lang niet altijd dekking biedt. Overleg dus altijd van te voren met je verzekeraar als je niet alleen voor vakantie op reis gaat. Lees ook ons artikel: Zomerjob in het buitenland? Tips om je te verzekeren voor medische kosten.
 10. Annuleringsverzekering
  Boek jij van te voeren een hele reis? Of een deel van je reis, bijvoorbeeld accommodatie? Dan is het natuurlijk zonde als je (een deel van) je geld kwijt bent als je moet annuleren. De annuleringsverzekering vergoedt die kosten als je je reis moet annuleren wegens ziekte of overlijden van bijvoorbeeld naaste familie maar ook in veel andere gevallen zoals scheiding, complicaties bij zwangerschap, werkeloosheid en meer.
 11. Vergelijk reisverzekeringen
  Ook als je de juiste dekking kiest zitten er grote verschillen in de premie van reisverzekeringen. Maak daarom altijd even een vergelijking voordat je een reisverzekering afsluit! Dan heb je weer wat extra vakantiebudget van het bespaarde geld.

Lees meer over: reisverzekering

iedere maand de beste
artikelen in je mailbox?

meld je aan voor de nieuwsbrief

Reacties

Geef een reactie

Lees onze huisregels.

Waarschuw me bij nieuwe reacties op dit artikel. (Je kan je hiervoor ook apart aanmelden.)

Vergelijk reisverzekeringen en sluit direct af

Vind de beste kortlopende of doorlopende reisverzekering

reisverzekering vergelijken

"Ik ben tevreden over de duidelijke informatie."

Dhr. Schulpen uit HOENSBROEK
5 uur geleden, reisverzekering

"Vlot en duidelijke procedure."

Anoniem uit HEILOO
2019-12-05, reisverzekering

"Super!"

Anoniem uit BLADEL
2019-12-05, reisverzekering

"Duidelijke website. Goede, vlotte hulp. "

Anoniem uit TILBURG
2019-12-05, reisverzekering

"Snel en duidelijke service!"

Anoniem uit HEEMSTEDE
2019-12-04, reisverzekering

"Snel en eenvoudig "

Dhr. Schulzgen uit OSS
2019-12-04, reisverzekering

"goede dienstverlening, na bellen prima uitleg."

Dhr. van Beest uit OPHEMERT
2019-12-03, reisverzekering

"Super simpel en tijdbesparend!!"

Anoniem uit ARNHEM
2019-12-03, reisverzekering

"Duidelijke site met mogelijkheid tot stellen van vragen"

Dhr. Roderburg uit KERKRADE
2019-12-03, reisverzekering

"Duidelijk vergelijkingsproces. Snel en goed advies. Al het werk wordt uit handen genomen"

Dhr. Wijers uit GROESBEEK
2019-12-02, reisverzekering

"super duidelijke en snelle site"

Mevr. van Grunsven uit OSS
2019-12-02, reisverzekering

"Overzichtelijke site, Altijd de beste deals en snel en goed geholpen bij vragen"

Anoniem uit HAARLEM
2019-12-02, reisverzekering

"Duidelijke site. Goede/Nuttige informatie."

Anoniem uit ROTTERDAM
2019-12-01, reisverzekering

"eenvoudig en overzichtelijk"

Dhr. van Driel uit VIANEN UT
2019-12-01, reisverzekering

"Zeer duidelijke en goede website. Goede informatie. "

Dhr. de Rooy uit VENLO
2019-11-30, reisverzekering