Checklist: zo regel je de beste reisverzekering
Tip een vriend:

Checklist: zo regel je de beste reisverzekering

Gebruik jij je vakantiegeld waar het oorspronkelijk voor bedoeld is? Dan kijk je vast al uit naar een heerlijke vakantie. Dat is natuurlijk dé periode om lekker tot rust te komen en leuke dingen te doen. Om te voorkomen dat je je tijdens het inpakken van de koffers nog druk moet maken over je reisverzekering geven we je alvast wat tips.

1. Doorlopend of kortlopend?

Er bestaan twee soorten reisverzekeringen: een doorlopende en een kortlopende. Welke voor jou het voordeligst is, hangt van een paar dingen af:

  • Ga je twee weken per jaar of langer op vakantie?
  • Ga je meerdere keren per jaar op vakantie?
  • Wil je ook automatisch goed verzekerd zijn als je onverwacht een weekendje weggaat?

Als je minstens één vraag met ‘ja’ hebt beantwoord, is de doorlopende reisverzekering waarschijnlijk de beste keuze voor jou.

2. Europa- of werelddekking?

Blijf je binnen Europa, dan heb je voldoende aan Europadekking. Ook landen buiten Europa, die grenzen aan de Middellandse Zee, vallen bij sommige verzekeraars onder de Europadekking. Ga je verder weg? Dan heb je een reisverzekering met werelddekking nodig.

3. Geneeskundige kosten

Je zorgverzekering vergoedt spoedeisende medische hulp in het buitenland. Maar niet meer dan het Nederlandse tarief. Ga je naar een land waar de medische kosten hoger zijn? Of waar het gebruikelijk is dat de ambulance je naar een privékliniek brengt? Dan is het slim om je daar aanvullend voor te verzekeren. Dit kan op je zorgverzekering, óf op je reisverzekering. Zorg er in ieder geval voor dat je hier niet dubbel voor verzekerd bent. Dat is zonde van je geld.

Let op: ga je gevaarlijke sporten of watersporten beoefenen? Verzeker deze sporten dan ook mee. Anders geldt in die gevallen je dekking voor geneeskundige kosten niet.

4. Gevaarlijke sporten of onderwatersport

Is jouw vakantie al geslaagd als je lekker in het zonnetje aan het zwembad ligt of af en toe een stadje bezoekt? Dan hoef je gevaarlijke sporten of onderwatersport niet mee te verzekeren. Maar ben je van plan om bijvoorbeeld te gaan raften, parachutespringen of diepzeeduiken? Dan is het verstandig om wel een van deze aanvullingen te kiezen. Je sportuitrusting is dan verzekerd, net als de kosten voor een geboekte les als die door ziekte of een ongeval niet kan doorgaan.

5. Automobilistenhulp

Ga je met de auto op vakantie? Dan moet je er niet aan denken dat je met een kokende motor langs de Route du Soleil staat. Of met een klapband in de Gotthardtunnel. Ben je nog niet voor pechhulp verzekerd bij de ANWB, Route Mobiel, je autoverzekeraar of dealer? Dan kun je dit meeverzekeren op je reisverzekering.

6. Annuleringsverzekering

Er kan altijd iets gebeuren waardoor je reis niet door kan gaan. Of waardoor je halverwege je vakantie eerder naar huis moet. Denk bijvoorbeeld aan ziekte of overlijden van een familielid of als je onverwachts werkloos wordt. Met een annuleringsverzekering krijg je gelukkig de meeste kosten vergoed. Als je de reis eerder moet afbreken krijg je een bedrag terug voor de vakantiedagen die je hierdoor hebt gemist.

Let op: bij de meeste verzekeraars moet je de annuleringsverzekering afsluiten binnen zeven dagen na het boeken van je reis. Heb je je reis langer geleden geboekt? Bel ons dan op 035-6265544. Een van onze experts kijkt dan graag wat je mogelijkheden zijn.

7. Vergelijken maar!

Nu je de belangrijkste dingen weet, kun je eenvoudig een vergelijking maken. Binnen een paar klikken vind je de best passende reisverzekering. Heb je je keus gemaakt? Dan kun je je reisverzekering meestal direct bij Independer afsluiten.

Lees meer over: reisverzekering

Reacties

Één reactie op “Checklist: zo regel je de beste reisverzekering”

  1. Kook R.A. schreef op 

    Heb nog niets gepland. U zult van mij horen wanneer het zover is. Bedankt voor de goede informatie en tips. Ik zal ook kennissen informeren.

Geef een reactie

Lees onze huisregels.

Waarschuw me bij nieuwe reacties op dit artikel. (Je kan je hiervoor ook apart aanmelden.)

Verzekeringen vergelijken en direct afsluiten

Goedkope verzekering? Independer helpt jou gemakkelijk verzekeringen vergelijken

verzekering vergelijken

"duidelijk en overzichtelijk, niet alle verzekeraars anders een ster meer"

Dhr. Mol uit HAARLEM
1 uur geleden, reisverzekering

"Heel goed advies van jullie. Ik legde even contact omdat jullie aangaven dat te doen bij het afsluiten van een reisverzekering en kids bij ex-partner wonen. Gr. Max"

Dhr. de Bruin uit GOUDA
3 uur geleden, reisverzekering

"Helder overzicht"

Anoniem uit 'S-GRAVENHAGE
4 uur geleden, reisverzekering

"Uitstekend telefonisch geholpen."

Dhr. Kroese uit SNEEK
5 uur geleden, reisverzekering

"Dekking vergelijken is niet erg helder voor reisverzekering afsluiten. En een deel van de verzekeraars is niet beschikbaar."

Anoniem uit UTRECHT
9 uur geleden, reisverzekering

"Duidelijke site."

Mevr. van der Pijl uit VEENENDAAL
10 uur geleden, reisverzekering

"Mooie, duidelijke, snelle site. Alleen de beoordelingen van verzekeringen zijn vaak off-topic."

Anoniem uit AMSTERDAM
2019-01-18, reisverzekering

"makkelijk proces van vergelijken"

Anoniem uit WESTERBORK
2019-01-18, reisverzekering

"Tevreden"

Anoniem uit WERVERSHOOF
2019-01-17, reisverzekering

"top "

Anoniem uit ALKMAAR
2019-01-17, reisverzekering

"Geen commentaar"

Anoniem uit AMSTERDAM
2019-01-16, reisverzekering

"Makkelijke, duidelijke en overzichtelijke site, verzekering makkelijk af te sluiten"

Dhr. van Maldeghem uit KERKRADE
2019-01-16, reisverzekering

",,"

Anoniem uit ZWOLLE
2019-01-16, reisverzekering

"Het was makkelijk "

Anoniem uit 'S-GRAVENHAGE
2019-01-16, reisverzekering

"transparante berichtgeving"

Anoniem uit NIJMEGEN
2019-01-15, reisverzekering