Checklist: zo regel je de beste reisverzekering
Tip een vriend:

Checklist: zo regel je de beste reisverzekering

Gebruik jij je vakantiegeld waar het oorspronkelijk voor bedoeld is? Dan kijk je vast al uit naar een heerlijke vakantie. Dat is natuurlijk dé periode om lekker tot rust te komen en leuke dingen te doen. Om te voorkomen dat je je tijdens het inpakken van de koffers nog druk moet maken over je reisverzekering geven we je alvast wat tips.

1. Doorlopend of kortlopend?

Er bestaan twee soorten reisverzekeringen: een doorlopende en een kortlopende. Welke voor jou het voordeligst is, hangt van een paar dingen af:

  • Ga je twee weken per jaar of langer op vakantie?
  • Ga je meerdere keren per jaar op vakantie?
  • Wil je ook automatisch goed verzekerd zijn als je onverwacht een weekendje weggaat?

Als je minstens één vraag met ‘ja’ hebt beantwoord, is de doorlopende reisverzekering waarschijnlijk de beste keuze voor jou.

2. Europa- of werelddekking?

Blijf je binnen Europa, dan heb je voldoende aan Europadekking. Ook landen buiten Europa, die grenzen aan de Middellandse Zee, vallen bij sommige verzekeraars onder de Europadekking. Ga je verder weg? Dan heb je een reisverzekering met werelddekking nodig.

3. Geneeskundige kosten

Je zorgverzekering vergoedt spoedeisende medische hulp in het buitenland. Maar niet meer dan het Nederlandse tarief. Ga je naar een land waar de medische kosten hoger zijn? Of waar het gebruikelijk is dat de ambulance je naar een privékliniek brengt? Dan is het slim om je daar aanvullend voor te verzekeren. Dit kan op je zorgverzekering, óf op je reisverzekering. Zorg er in ieder geval voor dat je hier niet dubbel voor verzekerd bent. Dat is zonde van je geld.

Let op: ga je gevaarlijke sporten of watersporten beoefenen? Verzeker deze sporten dan ook mee. Anders geldt in die gevallen je dekking voor geneeskundige kosten niet.

4. Gevaarlijke sporten of onderwatersport

Is jouw vakantie al geslaagd als je lekker in het zonnetje aan het zwembad ligt of af en toe een stadje bezoekt? Dan hoef je gevaarlijke sporten of onderwatersport niet mee te verzekeren. Maar ben je van plan om bijvoorbeeld te gaan raften, parachutespringen of diepzeeduiken? Dan is het verstandig om wel een van deze aanvullingen te kiezen. Je sportuitrusting is dan verzekerd, net als de kosten voor een geboekte les als die door ziekte of een ongeval niet kan doorgaan.

5. Automobilistenhulp

Ga je met de auto op vakantie? Dan moet je er niet aan denken dat je met een kokende motor langs de Route du Soleil staat. Of met een klapband in de Gotthardtunnel. Ben je nog niet voor pechhulp verzekerd bij de ANWB, Route Mobiel, je autoverzekeraar of dealer? Dan kun je dit meeverzekeren op je reisverzekering.

6. Annuleringsverzekering

Er kan altijd iets gebeuren waardoor je reis niet door kan gaan. Of waardoor je halverwege je vakantie eerder naar huis moet. Denk bijvoorbeeld aan ziekte of overlijden van een familielid of als je onverwachts werkloos wordt. Met een annuleringsverzekering krijg je gelukkig de meeste kosten vergoed. Als je de reis eerder moet afbreken krijg je een bedrag terug voor de vakantiedagen die je hierdoor hebt gemist.

Let op: bij de meeste verzekeraars moet je de annuleringsverzekering afsluiten binnen zeven dagen na het boeken van je reis. Heb je je reis langer geleden geboekt? Bel ons dan op 035-6265544. Een van onze experts kijkt dan graag wat je mogelijkheden zijn.

7. Vergelijken maar!

Nu je de belangrijkste dingen weet, kun je eenvoudig een vergelijking maken. Binnen een paar klikken vind je de best passende reisverzekering. Heb je je keus gemaakt? Dan kun je je reisverzekering meestal direct bij Independer afsluiten.

Lees meer over: reisverzekering

Reacties

Één reactie op “Checklist: zo regel je de beste reisverzekering”

  1. Kook R.A. schreef op 

    Heb nog niets gepland. U zult van mij horen wanneer het zover is. Bedankt voor de goede informatie en tips. Ik zal ook kennissen informeren.

Geef een reactie

Lees onze huisregels.

Waarschuw me bij nieuwe reacties op dit artikel. (Je kan je hiervoor ook apart aanmelden.)

Verzekeringen vergelijken en direct afsluiten

Goedkope verzekering? Independer helpt jou gemakkelijk verzekeringen vergelijken

verzekering vergelijken

"Goede vergelijking van verzekeringen en afsluiten gaat snel en eenvoudig."

Anoniem uit HEERHUGOWAARD
2018-10-19, reisverzekering

"De site is ontzettend handig. Vriendelijk in gebruik en heel overzichtelijk!"

Mevr. Stomps uit DOETINCHEM
2018-10-19, reisverzekering

"makkelijke website"

Dhr. Koolen uit LEIDEN
2018-10-18, reisverzekering

"Omdat ik met een medewerker al eerder een verzekering heb gemaakt. Neen, niet met Aegon, maar met Reaal geloof ik die ook nog € 20,00 goedkoper was. Deze is echter niet meer terug te vinden, waarom heb ik dan een half uur aan de telefoon gezeten. Etc"

Dhr. Oostvogel uit BEEK-BERG EN DAL
2018-10-18, reisverzekering

"Vaker daar een verzekering afgesloten én altijd naar tevredenheid. Alles is duidelijk en gemakkelijk te gebruiken/ regelen. "

Dhr. Wisse uit 'S-HERTOGENBOSCH
2018-10-18, reisverzekering

"simpel en makkelijk"

Anoniem uit TWELLO
2018-10-18, reisverzekering

"Alles is snel geregeld met independer"

Dhr. Sprij uit SNEEK
2018-10-18, reisverzekering

"goede vergelijking, helpt goed bij keuze"

Dhr. Lagerwerf uit LEIDEN
2018-10-17, reisverzekering

"Handige vergelijkingen van doorlopende reisverzekering. Plus- en minpunten zijn veel van hetzelfde. Is daar echt onderzoek naar gedaan?"

Anoniem uit UTRECHT
2018-10-17, reisverzekering

"tot op heden goede service "

Dhr. van Steden uit THOLEN
2018-10-16, reisverzekering

"duidelijke /overzichtelijk website,"

Mevr. de Weert uit BERGEN OP ZOOM
2018-10-15, reisverzekering

"Overzichtelijk en snel"

Dhr. van Loon uit JULIANADORP
2018-10-14, reisverzekering

"Duidelijk en overzichtelijke site"

Anoniem uit VIANEN UT
2018-10-14, reisverzekering

"Makkelijk en snel "

Anoniem uit LISSE
2018-10-14, reisverzekering

"Snel simpel duidelijk"

Mevr. Lof uit AMSTERDAM
2018-10-13, reisverzekering