Op wintersport? Met onze checklist vind je de beste reisverzekering
Tip een vriend:

Op wintersport? Met onze checklist vind je de beste reisverzekering

Sommige delen van Nederland hebben deze week al voorjaarsvakantie. Een goed moment om lekker op wintersport te gaan. Maar hoe zit het precies met je reisverzekering tijdens je wintersport? Wat is gedekt en wat kun je het beste wel en niet verzekeren? Wij hebben een handige checklist voor je gemaakt per onderdeel. Zo ga je goed verzekerd op wintersport. 

  • Wintersportdekking

Ga je naar een wintersportgebied? Neem dan altijd de dekking wintersport bij je reisverzekering. Doe je dit niet en verblijf je in een wintersportgebied? Dan is je reisverzekering niet geldig. Eventuele schade is niet gedekt. Ook al neem je niet actief deel aan de wintersport. Een wandeling  in de sneeuw of een berg oplopen om je kinderen te zien skiën kan ook zorgen voor een uitglijder. Als je geen wintersportdekking hebt, krijg je eventuele kosten niet vergoed van je reisverzekeraar.

  • Geneeskundige kosten

Stel: je valt op de piste en je moet hiervoor naar de E.H.B.O of het ziekenhuis. Dan is er een kans dat je met een glijbanaan of via de helicopter wordt vervoerd. De kosten hiervoor kunnen flink oplopen. Daarnaast is een ziekenhuis in een wintersportland vaak duurder dan in Nederland. Als je dit soort kosten maakt, worden ze niet vergoed vanuit je zorgverzekering. Deze kosten vallen onder de dekking hulpverlening en geneeskundige kosten op je reisverzekering. Hulpverlening is vaak standaard meeverzekerd in je reisverzekering, maar geneeskundige kosten niet. Daarom raden we je aan de dekking geneeskundige kosten altijd aan te zetten als je op wintersport gaat.

  • Repatriëring

Heb je door een uitglijder een been in het gips? Dan zal de reisverzekeraar regelen dat je met een gipsvlucht naar huis kunt. Dit wordt ook wel repatriëring genoemd. Eventuele familieleden gaan, als het mogelijk is, met eigen vervoer. Anders wordt door de verzekeraar ook voor hen vervoer geregeld. Heb je een wintersport dekking? Dan is repatriëring standaard meeverzekerd.

  • Bagagedekking

Als je onverwachts eerder naar huis moet, heb je niks meer aan je gehuurde ski’s en skipassen. Of misschien had je net nieuwe ski’s gekocht en zijn die stuk gegaan. Hiervoor kan je een vergoeding krijgen vanuit je reisverzekering. Dit valt onder de bagagedekking. Het bedrag dat je maximaal vergoed krijgt, verschilt per verzekeraar en vind je in de polisvoorwaarden.

  • Medische hulp in Nederland

Ben je na een ongeluk weer in Nederland, maar heb je nog wel fysiotherapie nodig? Veel reisverzekeraars vergoeden met de dekking geneeskundige kosten ook aanvullende behandelingen in Nederland. Deze behandelingen moeten dan wel een opvolging zijn van de zorg die je in het buitenland kreeg.

  • Automobilistenhulp

Ga je met de auto op vakantie? En ben je geen lid van een pechhulpdienst? Dan is het verstandig een dekking automobilistenhulp bij je reisverzekering te nemen. Heb je in het buitenland al recht op pechhulp van de ANWB, Routemobiel, dealer of garage? Dan is deze dekking overbodig.

  • Niet op wintersport? Maar wel een andere vakantie?

Ook voor een korte vakantie in Nederland of net over de grens kan een reisverzekering verstandig zijn. Veel reisorganisaties bieden bij het afsluiten een reis- en annuleringsverzekering aan. Wil je niet te veel betalen? Dan kun je het best online reisverzekeringen vergelijken. Op Independer  zie je gemakkelijk wat welke dekking inhoudt. Als je in Nederland op vakantie gaat, zijn de meeste dekkingen overbodig. Heb je later toch een aanvullende dekking voor een andere vakantie nodig? Dan kun je dit alsnog toevoegen aan je doorlopende reisverzekering.

Meerdere vakanties dit jaar?

Ga je dit jaar, naast de voorjaarsvakantie, nog vaker op vakantie? Dan kan een doorlopende reisverzekering al snel goedkoper zijn. Vergelijk eenvoudig via ons je  kortlopende- en doorlopende reisverzekering. Met onze nieuwe service zie je direct of een doorlopende verzekering voordeliger is voor je.

reisverzekeringenfeb2014-weblog

Lees meer over: reisverzekering

iedere maand de beste
artikelen in je mailbox?

meld je aan voor de nieuwsbrief

Reacties

Geef een reactie

Lees onze huisregels.

Waarschuw me bij nieuwe reacties op dit artikel. (Je kan je hiervoor ook apart aanmelden.)

Vergelijk reisverzekeringen en sluit direct af

Vind de beste kortlopende of doorlopende reisverzekering

reisverzekering vergelijken

"Was gemakkelijk verzekering af te sluiten"

Anoniem uit CAPELLE AAN DEN IJSSEL
2020-02-25, reisverzekering

"Heel gemakkelijk een verzekering af te sluiten Ook info vooral erg duidelijk"

Anoniem uit ENSCHEDE
2020-02-25, reisverzekering

"alles prima geregeld en snel"

Anoniem uit VLAARDINGEN
2020-02-25, reisverzekering

"Heel tevreden. Goed overzichtelijk."

Anoniem uit ELST UT
2020-02-25, reisverzekering

"Makkelijke site om in te vullen."

Dhr. Ter Haar uit HEIJEN
2020-02-25, reisverzekering

"waarom moet ik al mijn gegevens invullen als ik al ingelogd en dus bekend ben bij Independer?"

Anoniem uit ZEIST
2020-02-25, reisverzekering

"Lekker simpel allemaal."

Anoniem uit BERGEN OP ZOOM
2020-02-24, reisverzekering

"Goed maar beetje te traag bij t aanvinken"

Anoniem uit OOSTERBEEK
2020-02-24, reisverzekering

"Altijd snel vergelijken en simpel af te sluiten."

Dhr. Blokker uit NIEUW-VENNEP
2020-02-24, reisverzekering

"Prima service; goed geholpen bij de klantenservice door Anne. "

Anoniem uit LOSSER
2020-02-24, reisverzekering

"perfect"

Dhr. Dominicus Van Den Bussche uit VOORBURG
2020-02-24, reisverzekering

"Het gaat supersnel!"

Anoniem uit PAPEKOP
2020-02-24, reisverzekering

"GOED EN OVERZICHTELIJK"

Dhr. Baldewsingh uit ROTTERDAM
2020-02-24, reisverzekering

"vlot en makkelijk af te sluiten"

Anoniem uit VELDHOVEN
2020-02-23, reisverzekering

"eerste kennismaking"

Anoniem uit BERKEL EN RODENRIJS
2020-02-23, reisverzekering