Het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen verwacht dat dit jaar zo’n 800.000 Nederlanders het lange Pinksterweekend gebruiken voor een korte vakantie. 500.000 vakanties worden in eigen land doorgebracht, de overige in het buitenland.

Vakantie in Nederland

Blijf je in Nederland dan is een reisverzekering niet echt nodig, want eventuele schade wordt veelal gedekt door andere verzekeringen. Heb je een doorlopende reisverzekering? Dan ben je in Nederland meestal verzekerd als je één of meer dagen aaneengesloten op vakantie gaat. Heb je schade dan moet je wel jouw boekingsbewijs kunnen tonen. Een kortlopende reisverzekering afsluiten voor een weekendje weg in Nederland is dus meestal niet nodig.

Vakantie in het buitenland

Ga je naar het buitenland voor een korte vakantie? Kijk dan vooraf wat jouw andere verzekeringen dekken in het buitenland. Want een reisverzekering bestaat uit een verzameling dekkingen, waarvoor je ook via andere verzekeringen al verzekerd kan zijn. Ben je goed verzekerd voor ziektekosten of automobilistenhulp in het buitenland? Dan heb je misschien geen reisverzekering nodig. Neem je waardevolle spullen mee zoals een videocamera of ga je bijvoorbeeld een bijzondere sport uitoefenen zoals duiken? Dan is het wellicht slim om toch een reisverzekering af te sluiten.

Verzekerd op reis

Ga je binnenkort reizen? Vergelijk reisverzekeringen en ga verzekerd op pad.

Praat mee2 Reacties op “Reisverzekering: heb je die nodig bij een korte vakantie?”
  1. Mayke Melgers (Independer.nl) schreef op 

    Beste H. Prins,

    Als u ging zwemmen in het natuurbad tijdens een vakantie of een weekend weg, kan het zijn dat uw reisverzekering de trouwring vergoedt. Hiervoor is het belangrijk dat u met een overnachtingsbewijs kan aantonen dat u op vakantie was. Was u gewoon een dagje weg zonder overnachting? Dan valt het helaas niet onder je reisverzekering. U kunt dan eventueel informeren bij uw inboedelverzekering of u ook buitenhuis dekking heeft. Het beste is even direct contact op te nemen met uw verzekeraar of tussenpersoon om te kijken of u vergoeding kunt krijgen voor het verliezen van uw trouwring.

    Vriendelijke groet,

    Mayke Melgers

  2. H.prins schreef op 

    Hallo Mayke,
    Hellaas ben ik met zwemmen in natuurbad mijn trouwring verloren ik draag die dag en al 26jaar ben emotioneel,
    Helemaal kapot van vorig jaar waren wij 25 jaar getrouwd en hebben de ringen bekroond met extra briljant ringen er tegen aan laten maken door de juwelier nu ben ik mijn ring verloren kan ik deze binden verzekering opgeven !!!! Ik ben radeloos

    BVD mvgroet h.prins

Geef een reactie

Lees onze huisregels.

Dit vinden onze klanten van ons
9,2
Op basis van 375.630 klantbeoordelingen hoe we dit berekenen bekijk ze allemaal
Snel en duidelijk
10