Stel zelf je reisverzekering samen
Deel met een vriend:

Stel zelf je reisverzekering samen

Een reisverzekering is eigenlijk niets anders dan een verzameling dekkingen waarvoor je soms wel en soms niet al verzekerd bent. Je kunt een reisverzekering helemaal aanpassen aan jouw behoeften. Zo kun je dekkingen waarvoor je al verzekerd bent, weglaten. En dat scheelt geld. Bij het afsluiten van een reisverzekering bepaal je dus zelf waarvoor je verzekerd wilt zijn.

Een reisverzekering kent de volgende dekkingen:

 • Geneeskundige kosten

Vaak ben je hiervoor al verzekerd. Want de basisverzekering vergoedt spoedeisende medische hulp in het buitenland, tot maximaal het in Nederland geldende tarief. Dat is binnen Europa meestal voldoende. Er zijn landen waar de gezondheidzorg duurder is. Deze extra kosten kun je verzekeren met de rubriek ‘geneeskundige kosten’. Bekijk de voorwaarden van je zorgverzekering om te zien hoe jij in het buitenland bent verzekerd.

 • Onderwatersport

Duiken is een dure sport. Moet je onverwacht eerder naar huis dan kun je de gemaakte kosten voor de ongebruikte lessen en duikuitrusting terugkrijgen.

 • Gevaarlijke sporten

Ben je van plan om bijvoorbeeld te gaan bergbeklimmen, abseilen of zweefvliegen? Dan is het slim je hiervoor te verzekeren.

 • Automobilistenhulp

Kijk goed of het nodig is om je hiervoor te verzekeren. Ben je lid van een pechhulpdienst of heb je pechhulp via de leasemaatschappij of dealer dan is het vaak niet nodig.

 • Overlijden en blijvende invaliditeit

Als je tijdens je vakantie overlijdt of blijvend invalide raakt, keert je reisverzekeraar een extra vergoeding uit. Maar hoe belangrijk is het dat je je hiervoor verzekert tijdens je vakantie? Ben je al voldoende verzekerd via andere verzekeringen dan is deze dekking niet nodig.

 • Contant geld

Heb je vaak contant geld op zak dan kun je dit meeverzekeren. Het bedrag dat je verzekert, geldt voor alle verzekerden samen dus niet per persoon.

 • Wintersport

Ga je skiën tijdens je vakantie? Dan is het slim dat je deze dekking opneemt in je reisverzekering. Je skispullen zijn dan verzekerd. En gebeurt er iets boven op de berg en word je naar beneden vervoerd per helicopter of banaan? Dan kan je dat veel geld kosten. Sluit je een reisverzekering af met ‘wintersportdekking’ en ‘geneeskundige kosten’ dan ben je daarvoor verzekerd.

Naast deze dekkingen is het ook belangrijk om te kijken naar de voorwaarden van je bagagedekking. Verder kun je nog kiezen voor een annuleringsverzekering. Deze vergoedt de kosten voor het annuleren van een reis door een onverwachte gebeurtenis. Ga je langer dan zes weken aaneengesloten op vakantie? Geef dit dan door aan je verzekeraar als je een doorlopende reisverzekering hebt afgesloten.

Kies bij je reisverzekering alleen dekkingen die je echt nodig hebt en waarvoor je nog niet verzekerd bent. En twijfel je over een dekking? Vraag je dan af of je het risico op schade zelf kan dragen. Ook hiermee kun je geld besparen.

Een doorlopende reisverzekering sluit je vaak af voor een jaar. Daarna kun je de verzekering elke maand opzeggen. Dekking uitbreiden? Dat kan je dagelijks doen, ook met een jaarcontract.

Reisverzekeringen verschillen in prijs en je bent niet verplicht er een af te sluiten. Overweeg je een reisverzekering? Maak dan een vergelijking van reisverzekeringen op Independer.nl. Je kunt zelfs op de dag van vertrek nog een reisverzekering afsluiten.

Lees meer over: reisverzekering

Geschreven door: Mayke Melgers,

Reacties

2 Antwoorden op “Stel zelf je reisverzekering samen”

 1. Blagoj Trifunov schreef op 

  Hoi,

  Ik ben van plan om een 4 daagse reis te boeken naar Manchester inclusief een VIP voetbalarrangement. De hotel kan ik annuleren zonder wat bij te betalen. Kan ik het vlucht en de VIP tickets(waarde van 900 euro) verzekeren in het geval van een reisannulering?

  Alvast bedankt.

  Blagoj

 2. Beste Blagoj,
  Als je een kortlopende annuleringsverzekering voor de vlucht en het voetbalarrangement wilt afsluiten kan je kiezen voor een annuleringsverzekering voor samengestelde reizen. Mondial Assistance is een van de verzekeraars die dit aanbiedt. Hou er wel rekening mee dat de annuleringsverzekering wel binnen 7 dagen na het boeken van de vlucht afgesloten moet zijn.
  Veel plezier in Manchester!

Geef een reactie

Lees onze huisregels.

Waarschuw me bij nieuwe reacties op dit artikel. (Je kan je hiervoor ook apart aanmelden.)

Vergelijk reisverzekeringen en sluit direct af

Vind de beste kortlopende of doorlopende reisverzekering

reisverzekering vergelijken

"Gewoon goed en duidelijk!"

Dhr. M.A.L.M. van den Akker uit OSS
2017-08-30, reisverzekering

"Makkelijke afhandeling, goed stappen beleid. "

Dhr. R.J.F. Wymenga uit SNEEK
2017-10-06, autoverzekering

"Snel en simpel"

Anoniem uit APELDOORN
2017-08-25, autoverzekering

"Dank je wel"

Dhr. K.R. Róziecki uit MAARSSEN
2017-10-14, zorgverzekering

"Snel en gemakkelijk."

Dhr. J.J. van Koolwijk uit ROTTERDAM
2017-08-31, autoverzekering

"Goede vergelijkingssite; handig in gebruik en eerlijk doordat ook verzekeringen die je niet via Independer kunt afsluiten toch zijn opgenomen in de vergelijking."

Anoniem uit ZEEWOLDE
2017-09-08,

"topservice"

Dhr. S.E. Schüller uit AMSTERDAM
2017-10-10, reisverzekering

"pas net verzekert"

Dhr. A. Faas uit BREDA
2017-08-24, autoverzekering

"goeie club en duidelijk"

Anoniem uit AALSMEER
2017-09-03, woonverzekering

"Ik wind det vezekering goed"

Mevr. A.S. Costa Senica uit BREDA
2017-09-27, zorgverzekering

"Duidelijk"

Mevr. Andres uit HEERHUGOWAARD
2017-10-11, beste-in-1-pakket

"Omdat ik zeker ben van dat ik voordelig uit bent en goed verzekerd. "

Mevr. M. Tiggelman uit LEUSDEN
2017-09-28, autoverzekering

"Goed, niet duur en zeer eenvoudig af te sluiten!"

Anoniem uit HARKSTEDE
2017-09-02, beste-in-1-pakket

"snel en makkelijk"

Dhr. W.E. Watts uit BERGEIJK
2017-09-27, reisverzekering

"Goede service"

Dhr. J.L. Ong-Aban uit ROTTERDAM
2017-09-11,