Stel zelf je reisverzekering samen
Tip een vriend:

Stel zelf je reisverzekering samen

Een reisverzekering is eigenlijk niets anders dan een verzameling dekkingen waarvoor je soms wel en soms niet al verzekerd bent. Je kunt een reisverzekering helemaal aanpassen aan jouw behoeften. Zo kun je dekkingen waarvoor je al verzekerd bent, weglaten. En dat scheelt geld. Bij het afsluiten van een reisverzekering bepaal je dus zelf waarvoor je verzekerd wilt zijn.

Een reisverzekering kent de volgende dekkingen:

 • Geneeskundige kosten

Vaak ben je hiervoor al verzekerd. Want de basisverzekering vergoedt spoedeisende medische hulp in het buitenland, tot maximaal het in Nederland geldende tarief. Dat is binnen Europa meestal voldoende. Er zijn landen waar de gezondheidzorg duurder is. Deze extra kosten kun je verzekeren met de rubriek ‘geneeskundige kosten’. Bekijk de voorwaarden van je zorgverzekering om te zien hoe jij in het buitenland bent verzekerd.

 • Onderwatersport

Duiken is een dure sport. Moet je onverwacht eerder naar huis dan kun je de gemaakte kosten voor de ongebruikte lessen en duikuitrusting terugkrijgen.

 • Gevaarlijke sporten

Ben je van plan om bijvoorbeeld te gaan bergbeklimmen, abseilen of zweefvliegen? Dan is het slim je hiervoor te verzekeren.

 • Automobilistenhulp

Kijk goed of het nodig is om je hiervoor te verzekeren. Ben je lid van een pechhulpdienst of heb je pechhulp via de leasemaatschappij of dealer dan is het vaak niet nodig.

 • Overlijden en blijvende invaliditeit

Als je tijdens je vakantie overlijdt of blijvend invalide raakt, keert je reisverzekeraar een extra vergoeding uit. Maar hoe belangrijk is het dat je je hiervoor verzekert tijdens je vakantie? Ben je al voldoende verzekerd via andere verzekeringen dan is deze dekking niet nodig.

 • Contant geld

Heb je vaak contant geld op zak dan kun je dit meeverzekeren. Het bedrag dat je verzekert, geldt voor alle verzekerden samen dus niet per persoon.

 • Wintersport

Ga je skiën tijdens je vakantie? Dan is het slim dat je deze dekking opneemt in je reisverzekering. Je skispullen zijn dan verzekerd. En gebeurt er iets boven op de berg en word je naar beneden vervoerd per helicopter of banaan? Dan kan je dat veel geld kosten. Sluit je een reisverzekering af met ‘wintersportdekking’ en ‘geneeskundige kosten’ dan ben je daarvoor verzekerd.

Naast deze dekkingen is het ook belangrijk om te kijken naar de voorwaarden van je bagagedekking. Verder kun je nog kiezen voor een annuleringsverzekering. Deze vergoedt de kosten voor het annuleren van een reis door een onverwachte gebeurtenis. Ga je langer dan zes weken aaneengesloten op vakantie? Geef dit dan door aan je verzekeraar als je een doorlopende reisverzekering hebt afgesloten.

Kies bij je reisverzekering alleen dekkingen die je echt nodig hebt en waarvoor je nog niet verzekerd bent. En twijfel je over een dekking? Vraag je dan af of je het risico op schade zelf kan dragen. Ook hiermee kun je geld besparen.

Een doorlopende reisverzekering sluit je vaak af voor een jaar. Daarna kun je de verzekering elke maand opzeggen. Dekking uitbreiden? Dat kan je dagelijks doen, ook met een jaarcontract.

Reisverzekeringen verschillen in prijs en je bent niet verplicht er een af te sluiten. Overweeg je een reisverzekering? Maak dan een vergelijking van reisverzekeringen op Independer.nl. Je kunt zelfs op de dag van vertrek nog een reisverzekering afsluiten.

Lees meer over: reisverzekering

iedere maand de beste
artikelen in je mailbox?

meld je aan voor de nieuwsbrief

Reacties

2 Antwoorden op “Stel zelf je reisverzekering samen”

 1. Blagoj Trifunov schreef op 

  Hoi,

  Ik ben van plan om een 4 daagse reis te boeken naar Manchester inclusief een VIP voetbalarrangement. De hotel kan ik annuleren zonder wat bij te betalen. Kan ik het vlucht en de VIP tickets(waarde van 900 euro) verzekeren in het geval van een reisannulering?

  Alvast bedankt.

  Blagoj

 2. Beste Blagoj,
  Als je een kortlopende annuleringsverzekering voor de vlucht en het voetbalarrangement wilt afsluiten kan je kiezen voor een annuleringsverzekering voor samengestelde reizen. Mondial Assistance is een van de verzekeraars die dit aanbiedt. Hou er wel rekening mee dat de annuleringsverzekering wel binnen 7 dagen na het boeken van de vlucht afgesloten moet zijn.
  Veel plezier in Manchester!

Geef een reactie

Lees onze huisregels.

Waarschuw me bij nieuwe reacties op dit artikel. (Je kan je hiervoor ook apart aanmelden.)

Vergelijk reisverzekeringen en sluit direct af

Vind de beste kortlopende of doorlopende reisverzekering

reisverzekering vergelijken

"makkelijkheid en snelheid is top"

Anoniem uit 'S-GRAVENHAGE
2020-03-31, reisverzekering

"goede en makkelijke verzekeringvergelijker."

Anoniem uit SCHIEDAM
2020-03-30, reisverzekering

"Independer geeft een goed overzicht zodat je makkelijk en goed kan vergelijken."

Anoniem uit ARNHEM
2020-03-26, reisverzekering

"is helder en goed en snel geregeld."

Anoniem uit CALLANTSOOG
2020-03-26, reisverzekering

"Fijn geholpen bij een eerder conflict met verzekeraar en altijd behulpzaam!"

Anoniem uit ROTTERDAM
2020-03-26, reisverzekering

"Gewoon goed "

Dhr. Bosman uit HAARLEM
2020-03-20, reisverzekering

"zag er goed uit de juiste voorwaarden"

Dhr. Hendriks uit VEENHUIZEN
2020-03-20, reisverzekering

"Gewoon goed en duidelijk"

Anoniem uit VINKEVEEN
2020-03-20, reisverzekering

"Werkt lekker snel prima"

Dhr. Verhoef uit ALMERE
2020-03-19, reisverzekering

"Duidelijk overzicht van verschillen tussen verzekeringen. Gemakkelijk af te sluiten. "

Mevr. de Jager uit 'S-HERTOGENBOSCH
2020-03-18, reisverzekering

"Fijn te woord gestaan met een deskundig advies."

Dhr. Buitendijk uit AMERSFOORT
2020-03-17, reisverzekering

"correct, professioneel antwoord op mijn vragen. Men weet waarover men spreekt."

Anoniem uit UTRECHT
2020-03-17, reisverzekering

"Goede keuse kunnen maken"

Anoniem uit ALKMAAR
2020-03-16, reisverzekering

"IK heb vorig jaar een resiverzekering afgesloten via independer bij Aegon en het is een crime om deze online op te zeggen. "

Anoniem uit MIERLO
2020-03-14, reisverzekering

"Duidelijk, beste prijs en snel geregeld! "

Mevr. De Langen uit ROSMALEN
2020-03-14, reisverzekering