Starters sparen voor hypotheek eerste woning
Deel met een vriend:

Starters sparen voor hypotheek eerste woning

Ruim twee derde van de starters spaart voor de aankoop van een eigen woning. Dat blijkt uit de WoonIndex van de ING. De helft gebruikt (een deel van) het spaargeld om de kosten koper en de notariskosten te betalen. De andere helft gebruikt het spaargeld als inleg voor een lagere hypotheek. Ruim een kwart van de starters spaart tussen de 20.000 en 50.000 euro. 7% legt een bedrag tussen de 50.000 en 100.000 euro opzij en ruim 10% spaart meer dan dit bedrag.

Duits hypotheekmodel achterna

Sparen voor je eerste eigen woning is in Duitsland heel normaal, want daar kan maximaal 80% van de woningwaarde met een hypotheek worden gefinancierd. De overige 20% moeten huiseigenaren zelf bijleggen. De cijfers van ING laten zien dat wij in Nederland ook langzaam die kant op gaan. Dit jaar kun je nog maximaal 105% van de waarde van je huis financieren met een hypotheek, volgend jaar wordt dit 104%. Het wordt dus steeds belangrijker om te sparen voor de aankoop van een huis.

Hogere rente op deposito

Sparen voor een hypotheek kan op verschillende manieren. Wil je een hoge rente sluit dan een deposito af. Je geld staat dan voor een langere periode vast tegen een hogere rente dan op een gewone spaarrekening. Voor de hoogste spaarrentes maak je een vergelijking van spaarrekeningen.

Lees meer over: hypotheek, sparen

Reacties

Geef een reactie

Lees onze huisregels.

Waarschuw me bij nieuwe reacties op dit artikel. (Je kan je hiervoor ook apart aanmelden.)

Spaarrekening? Vergelijk en open

Geen geldboom? Ik laat je zien waar je geld groeit

toon spaarrekeningen en deposito's

"Over de samenwerking met Independer ben ik absoluut tevreden maar niet over de kredietverstrekker die Independer heeft gekozen t.w. bijBouwe. Nu opnieuw aangevraagd bij Argenta en ik hoop dat dit sneller en beter gaat. Groet, Paul van Rossum"

Dhr. M.J. Boeve uit WOUDENBERG
2017-11-07, hypotheek

"Eerst telefonisch contact gehad. Erg duidelijk, behulpzaam en vriendelijk geholpen. Later site gevuld. Op zich erg duidelijk alleen ik kon niet alles vullen wat ik wilde zoals de marktwaarde van de woning "

Anoniem uit BRIELLE
2017-10-31, hypotheek

"Geen"

Anoniem uit ZWARTEWAAL
2017-10-18, hypotheek

"Ok"

Anoniem uit 'S-GRAVENHAGE
2017-10-17, hypotheek

"Duidelijk en compleet! Goede prijs als je weet waar je het over hebt."

Dhr. J. Wolters uit NOOTDORP
2017-10-17, hypotheek

"uitstekende service, alleen beetje lastig om op deze wijze aanvraag te doen als gepensioneerde. Alleen daarom geen 10."

Anoniem uit HOLLUM
2017-10-16, hypotheek

"Tot nu toe tevreden daar het online sluiten van de hypotheek heel eenvoudig en begrijpbaar is via deze website."

Dhr. R. Lavrelashvili uit BEEK LB
2017-10-14, hypotheek

"De website is best gebruiksvriendelijk. "

Anoniem uit AMSTERDAM
2017-10-05, hypotheek

"In de berekeningstool worden de kosten van de makelaar vor de verkoop van de woning niet meegenomen! Ook een WAO uitkering kun je niet invullen"

Anoniem uit ALPHEN GLD
2017-10-04, hypotheek