De werkdag van onze Online Marketeer Suzanne Persoon
Tip een vriend:

De werkdag van onze Online Marketeer Suzanne Persoon

Toen ik bij Independer kwam werken dacht ik: ‘We kijken eens een jaartje hoe dit gaat, dan zien we wel weer verder’. Ik was net 23 en startte aan mijn tweede baan. Inmiddels zijn we bijna 9 jaar verder (!) en nog steeds is geen dag hetzelfde hier geweest. Een typische werkdag heeft wel vaak dezelfde elementen, maar er zijn altijd weer nieuwe doelen, nieuwe projecten en nieuwe kansen.

Mijn werkdag: content in een kippenhok + taart

Mijn werkdag begint altijd vroeg: ik vind het fijn om rustig te beginnen terwijl de meesten er nog niet zijn. Independer is gevestigd in een oud schoolgebouw en op dit moment zit de Marketing-afdeling in de oude gymzaal. Een grote ruimte met vele collega’s naast, voor, achter en zelfs boven je. Soms kan het daarom best een kippenhok zijn, maar voordeel is dat je veel meekrijgt van wat er leeft binnen de organisatie. We groeien al jaren best hard, dus om de zoveel tijd zijn er interne verhuizingen. Iedereen die er al even werkt heeft het hele pand zo’n beetje wel van onder tot boven gezien.

paaseitjes_weblog1

Langzaamaan druppelt iedereen binnen en begint de dag echt. Zelf hou ik me binnen Marketing bezig met onze content op vele duizenden webpagina’s. Hoe zorgen we ervoor dat we bezoekers zo goed mogelijk kunnen helpen met welke vraag dan ook? We hebben bij Independer heel veel kennis en informatie. Onze vele experts helpen dagelijks vele klanten via de telefoon, mail of social media kanalen. Maar we helpen bezoekers ook online met deze vragen als ze zoeken in bijvoorbeeld Google. Samen met ons team en de experts zorgen we ervoor dat elk onderwerp zijn eigen pagina krijgt en dat die content zo goed mooi en compleet mogelijk is. En dat is nooit af! Het kan altijd beter, mooier en completer.

Even pauze: er is taart. Eten & feest is een rode draad bij Independer. Verjaardagen, successen en mijlpalen: we vieren alles en slaan niets over! Ikzelf sla de taart dit keer wel over, want er bestaat in het bedrijf inmiddels al bijna zoiets als de Independer-5-kilo… Vandaag is een collega in het marketing-team jarig die we even extra in het zonnetje zetten. Proost!

Vervolgens verder met wat cijfers. Het is belangrijk te weten waar we staan, wat er beter kan en kansen te zien om bezoekers nog beter te helpen. Mijn bevindingen deel ik met de rest van het team en de experts, zodat we weer vooruit kunnen. Daarna heb ik nog een vergadering met een aantal marketing-teamleden en onze experts. We houden een brainstorm over wat we de komende tijd voor kansen zien voor bezoekers op het gebied van reisverzekeringen. Zijn er nog actualiteiten waar we over kunnen bloggen of handige tips die we kunnen delen? Die handige tips neem ik meteen even mee naar de volgende afspraak over Facebook-content. Tips zijn altijd gewild onder onze Facebook fans. We verzinnen wat nieuwe Facebookposts met bijbehorend beeld. Als die af is, plaats ik hem direct.

Middag: lunch, demo, project + speelgoedpistooltjes bij IT

Tijd voor lunch! Ook dat is een groot feest elke dag: een grote saladebar, vers brood, alle soorten vleeswaren en beleg en meestal wel wat speciaals als eieren, speciale salade, gebakken groenten. In onze keuken en kantine is het één gezellige boel met veel tafels waar je kunt pakken waar je zin in hebt. Even bijkletsen met wat collega’s over het weekend of de laatste ins en outs.

De middag is gevuld met een demo door onze developers & projectleiders. Ze laten een nieuw toegevoegd onderdeel van de website zien. Ook binnen de Marketing afdeling moeten we goed op de hoogte zijn van wat er aan de website aangepast gemaakt wordt en leveren we onze bijdrage daaraan. Hoe kunnen we onze bezoekers het best op de hoogte brengen van ons nieuwe website onderdeel?

Omdat we hard groeien, mogen we in ons team ook nieuwe collega’s verwelkomen. Daarom ga ik daarna aan de slag met het inwerkprogramma. Waarom doen wij wat we doen, hoe helpen we onze bezoekers het best en wat zijn onze doelstellingen?
Dan ga ik nog even langs bij de projectleiders. We zijn bezig met een project om de layout van onze website aan te passen. We gaan onze pagina’s mooier en beter beschikbaar maken voor mobiele bezoekers. We doen even een update van het project en werken het direct meteen een stap verder uit. We zitten op de afdeling met IT collega’s waar een spontaan gevecht met speelgoedpistooltjes begint (ja: serieus). Heerlijk even met zijn allen in een deuk liggen (en ook een paar collega’s werken rustig verder en vinden dit heel normaal) maar uiteindelijk maken we een mooie slag in ons project. Op weg naar huis kom ik op de gang nog wat collega’s tegen die ik al een tijdje niet gesproken heb, dus hup: even bijkletsen. En zo eindigt de dag toch weer later dan ik had verwacht, time flies!

Meest uniek: veel buiten zijn en focus op onze klanten

Mijn persoonlijke absolute favoriet onderdeel van werken bij Independer is dat we van grofweg maart tot oktober veel buiten op ons terras kunnen zijn (op het oude schoolplein van het gebouw). Om te vergaderen, met elkaar ergens aan te werken (als het op je werkplek te veel anderen stoort), lekker buiten tafeltennissen in de pauze of gewoon fijn buiten lunchen. Menig Independer is wel eens zonverbrand thuisgekomen dus inmiddels staat de zonnebrand overal wel klaar ;-)
Wat Independer echt uniek maakt is de vrijheid, de lol en het plezier (in het werk) wat we samen hebben. Maar vooral de drive, wil en ondernemerschap van iedereen om iets waardevols en moois te doen voor onze klanten. Want dat is uiteindelijk waar het allemaal om gaat. Hoe hard Independer ook gegroeid is de afgelopen 9 jaar dat ik er werkte: dit is altijd hetzelfde gebleven.

iedere maand de beste
artikelen in je mailbox?

meld je aan voor de nieuwsbrief

Reacties

Geef een reactie

Lees onze huisregels.

Waarschuw me bij nieuwe reacties op dit artikel. (Je kan je hiervoor ook apart aanmelden.)

Werken bij Independer

We zijn gedreven en professioneel maar er is ook ruimte voor plezier. In je werk en met je collega’s.

bekijk alle vacatures

"Altijd alles goed afgehandeld en betrouwbaar. "

Anoniem uit ROTTERDAM
4 uur geleden, autoverzekering

"Was even zoeken, maar gevonden. Heldere site."

Anoniem uit GOUDA
6 uur geleden, zorgverzekering

"Goed en overzichtelijk"

Anoniem uit JULIANADORP
2019-12-08, reisverzekering

"zeer makkelijk en overzichtelijk"

Anoniem uit WENUM WIESEL
2019-12-08, lenen

"Strakke priis."

Anoniem uit BILTHOVEN
2019-12-08, energie

"beste servies"

Meneer Mohammadi uit HOLWERD
2019-12-08, autoverzekering

"DUIDELIJKE INFORMATIE.GEEN POESPAS. "

Meneer Winter uit AMSTERDAM
2019-12-08, woonverzekering

"Hulp bij keuzes is top!"

Anoniem uit BERGEN OP ZOOM
2019-12-08, zorgverzekering

"Heel makkelijk om een verzekering af te sluiten."

Anoniem uit AMSTERDAM
2019-12-08, zorgverzekering

"Duidelijke site. Snelle reactie op vragen."

Anoniem uit OMMEN
2019-12-08, zorgverzekering

"Snel en gemakkelijk"

Anoniem uit SPIJKENISSE
2019-12-08, reisverzekering

"groot gemak, al vaker gebruikt, nooit gedoe"

Anoniem uit 'S-GRAVENHAGE
2019-12-08, zorgverzekering

"Geen toelichten"

Meneer Karampekios uit ARNHEM
2019-12-08, woonverzekering

"fast, easy to use"

Anoniem uit AMSTERDAM
2019-12-08, zorgverzekering

"Op Independer.nl simpel diverse verzekeringen te vergelijken en simpel af te sluiten. "

Anoniem uit ASSENDELFT
2019-12-08, zorgverzekering