Een werkdag bij Independer van onze Manager Woonverzekeringen Suzan
Deel met een vriend:

Een werkdag bij Independer van onze Manager Woonverzekeringen Suzan

‘Ik ben altijd bijtijds op kantoor. Vaak zit ik dan nog even alleen op de afdeling, lekker met een kopje koffie even de cijfers van gisteren bekijken en dan aan de slag. Stiekem is dat het lekkerste uurtje van de dag, nog even totale rust voordat de soms hectische dag begint. Aan de andere kant, hoe meer er gebeurt waarop je moet reageren, hoe leuker het eigenlijk is. 

suzan-samson

Ons team zit in de oude gymzaal van het schoolgebouw waar we in zitten. Daar zitten we samen met E-commerce, Marketing en Business Intelligence. Iedereen die je vaak nodig hebt zit in de buurt en dat werkt perfect!

Als het scrumteam (de ontwikkelaars) bezig is voor een van de producten waar ik verantwoordelijk voor ben sluit ik ’s ochtends aan bij de stand-up. Even 10 minuten elkaar bij staan voor een update over hoe het gaat, waar we tegenaan lopen enzovoort.  Dat doen we iedere dag zodat iedereen weet hoe het project loopt. Als er iets niet goed loopt kun je ook meteen actie ondernemen. Tijdens zo’n project zit ik ook twee dagen per week bij het scrumteam. Zo kunnen we makkelijk met elkaar overleggen. We doen iedere week een release waarin we opleveren wat er klaar is en dat zie je dan meteen terug op de site. Kleine wijzigingen kunnen dus in een week live staan. Als het echt moet kan het ook sneller. Lekker snel schakelen dus.

Daarna stap ik in de auto met mijn collega van Business Intelligence naar een grote verzekeraar. We hebben samen het nieuwe tarief van hun verzekering volledig doorgerekend en gaan ze vertellen hoe dat tarief het precies zal gaan doen bij ons… Helaas hebben we geen goed nieuws voor ze. We hebben wel advies voor ze hoe ze het wel kunnen doen. Het is soms best even gniffelen dat wij doorgaans beter weten wat ze moeten aanpassen in het product dan de verzekeraar zelf. Juist daar zit een deel van onze toegevoegde waarde voor een verzekeraar en we helpen ze hier graag bij. Ik zie er vandaag dus ook wel een tikkie netter uit dan gebruikelijk. Ter referentie: onze oprichter loopt ’s zomers op slippers en in een korte broek. Je ziet hier zelden mensen in een pak rondlopen. En als je ze ziet, dan zijn het meestal medewerkers van verzekeraars die op bezoek komen of je krijgt de vraag of je een sollicitatiegesprek hebt.

Net op tijd terug voor de ‘Dunch‘: een wekelijkse lunch met onze ontwikkelaars die uit het buitenland komen. Er lopen hier veel nationaliteiten rond (Frans, Engels, Indiaas, Italiaans, Roemeens enz.) en bij IT praten we dan ook bijna alleen maar Engels. Wel willen we die collega’s helpen om Nederlands te leren. Daarom lunch ik met nog een aantal andere Nederlandstalige collega’s iedere week met ze en helpen we ze zich ook in het Nederlands verstaanbaar te maken. En ja: we leren ze ook de minder nette woorden! Erg leuk om zo ook andere collega’s en culturen te leren kennen.

Telefoon… of ik even een journalist te woord kan staan en de ins & outs van inboedelverzekering kan vertellen. Altijd leuk: ik leg uit wat de verschillen zijn in de verschillende producten en  waar consumenten op moeten letten bij het  afsluiten van zo’n verzekering. Ik vraag Business Intelligence nog wat mooie cijfers ter onderbouwing van de fikse verschillen in premie en komende week staan we in de krant.

Dan nog een voorstel maken voor een verzekeraar die graag met ons wil werken. Even goed doorrekenen welk samenwerkingsmodel het beste bij ze past. Ik hou het nog even tegen Jan-Willem aan. Nadat ‘ie eerst een paar rotgeintjes heeft gemaakt (die hij net zo hard weer terugkrijgt) kijken we samen nog even serieus naar het voorstel en gaat het de deur uit.

Om de dag af te sluiten lever ik nog een weblogartikel op wat mee gaat in de nieuwsbrief van de week. Zo zijn al onze lezers weer op de hoogte van het laatste nieuws. Het werkt bovendien erg goed voor onze posities in Google. Samen met Marketing zitten we daar constant bovenop. Voor een positie lager dan de #1 doen we het hier niet!’

Independer is hard op zoek naar nieuwe een nieuwe collega in het team bij Suzan! Bekijk onze vacatures of lees meer over Werken bij Independer

 

Geschreven door: Suzan Samson,

Reacties

2 Antwoorden op “Een werkdag bij Independer van onze Manager Woonverzekeringen Suzan”

 1. kritikaster schreef op 

  @Suzan Samson. Door de openheid waarmee jullie publiceren heb ik inmiddels een hoge pet op. Het is een uniek element bij Independer.

  Onlangs heb ik de vraag gesteld of “het gedoe” met het reclamefilmpje van Klaverblad de moeite waard is en…..of zulke thema’s en beslissingen dit ook nog te publiceren intern met elkaar besproken worden.

  Doordat de schrijver van het “klaagartikel” nog niet zo lang bij Independer werkt, neem ik hem het niet-beantwoorden niet kwalijk. Maar hoe is dit nu werkelijk? Kan, mag en wil je hierover iets vertellen? Behandelen jullie zulke vragen sàmen en stemmen dan af? Of is het feit, dat de manager nog in gesprek is met Klaverblad de oorzaak van de stilte?

  1. Beste Kritikaster,
   Je kunt er over twisten of een bericht over de reclame van Klaverblad de moeite waard is. Wij vinden transparantie voor de consument belangrijk en zijn van mening dat deze commercial een onjuist beeld geeft over het advies dat je op independer.nl krijgt. Daarom hebben we besloten hier een weblogbericht over te schrijven.

   Per bericht verschilt het of wij dit intern afstemmen of niet.

   Hartelijke groet,
   Maarten Hoekstra

Geef een reactie

Lees onze huisregels.

Waarschuw me bij nieuwe reacties op dit artikel. (Je kan je hiervoor ook apart aanmelden.)

Werken bij Independer

We zijn gedreven en professioneel maar er is ook ruimte voor plezier. In je werk en met je collega’s.

bekijk alle vacatures

"duidelijk en overzichtelijk"

Dhr. S. de Bruijn uit WADDINXVEEN
2017-10-03, reisverzekering

"Dit is de eerste kennismaking en kan dus niet echt een inhoudelijk oordeel geven, behoudens het feit dat het afsluiten van de rechtsbijstandverzekering vlot is verlopen."

Dhr. van Leeuwen uit SCHARENDIJKE
2017-09-01, rechtsbijstandverzekering

"Heel overzichtelijk én snel. "

Anoniem uit AMSTERDAM
2017-10-11, reisverzekering

"Altijd handig om prijzen te vergelijken. Goede website met veel informatie."

Anoniem uit UTRECHT
2017-08-23, woonverzekering

"X"

Anoniem uit ANDIJK
2017-09-27, overlijdensrisicoverzekering

"Dat alles vlot verloopt "

Anoniem uit ALMERE
2017-08-29, reisverzekering

"Super!!!"

Anoniem uit 'S-GRAVENHAGE
2017-09-25, autoverzekering

"zeer eenvoudig af te sluiten mvg pieter"

Dhr. Pietens uit HOOGEZAND
2017-09-11,

"Ik heb nog geen praktijk ervaring met Independer, behalve het gemak via de website. Eenvoud is kenmerk van het ware. Over een paar jaar volgen wellicht de andere twee sterren."

Anoniem uit MORRA
2017-08-31, woonverzekering

"Snel geregeld."

Mevr. van Zelst uit ARNHEM
2017-08-29, beste-in-1-pakket

"Overzichtelijk, snel en 3 euro goedkoper dan afsluiten rechtstreeks!"

Anoniem uit 'S-GRAVENHAGE
2017-10-01, rechtsbijstandverzekering

"Goede Service. "

Anoniem uit AMSTERDAM
2017-09-05, autoverzekering

"Snel en vlot geregeld, duidelijke website. Heb elders mijn verzekeringen opgezegd en ga nu kijken of Centraal Beheer voor mij ook gunstig is qua woonverzekeringen."

Mevr. N.M.W. Pantekoek uit HUIJBERGEN
2017-10-16, reisverzekering

"Perfect geregeld"

Dhr. S.H.R.I.E.S.A.G.A.R. .v.m Paragh uit 'S-GRAVENHAGE
2017-09-18, reisverzekering

"overzichtelijk en gemakkelijk verzekering afsluiten via dezelfde site"

Anoniem uit NIJMEGEN
2017-09-14, reisverzekering