Een werkdag bij Independer van onze webdeveloper Albert
Deel met een vriend:

Een werkdag bij Independer van onze webdeveloper Albert

” ’s Ochtends vroeg kruip ik in mijn autootje. Dan zet ik m’n muziek lekker hard aan en cruise ik richting een oud monumentaal pand in Hilversum: Independer. Het was vroeger een basisschool. Nu zit Independer erin. Op het schoolplein word ik altijd opgewacht door collega’s van het callcenter. Die staan dan rustig een sigaretje te roken en koffie te drinken.

Mijn BiZaRre team

Vervolgens loop ik naar de koffie automaat. Eerst koffie. Anders functioneer ik niet. De machine genereert trouw een bakje dubbele espresso om me op gang te helpen. Rustig loop ik met mijn jas nog aan en een bakje koffie richting de IT-afdeling. albert-small

Daar loop ik de kamer in waar mijn team zit: team BZR (door onszelf genaamd BiZaR). Wij ontwikkelen de modules voor de Business Unit Woon-, Zorg- en Reisverzekeringen. Ik word in alle talen en dialecten die je maar voor kunt stellen een goede morgen gewenst. Ik wens ze (gewoon in het Nederlands) hetzelfde. Vervolgens plof ik op mijn stekje neer. De kamer staat vol met BiZaRre dingen. Er staat een set met draaitafels en een bak met langspeelplaten. Overal zijn kleine beeldjes van Spongebob en Despicable Me en er hangt een tekening van een beer. Onderschrift: “Free hugs”. Rustig drink ik mijn bakje koffie op. Als ik halverwege ben vraagt mijn collega of ik nog meer koffie wil. Vrijwel gelijk realiseert hij zich dat het een overbodige vraag is. Natuurlijk wil ik dat! Dit tafereel herhaalt zich de hele ochtend. Ons team bestaat uit een tester, een front-end developer en 3 back-end developers. Daar ben ik er één van.

Vandaag: mergen naar trunk

Vandaag is een spannende dag. We gaan naar trunk mergen. Ofwel: Wat we de afgelopen maand gebouwd hebben gaat in de volgende release. De productgroep zorgverzekeringen, waar we momenteel aan werken is erg veranderd ten opzichte van vorig jaar. Om Nederland hier goed over te informeren willen we op de website de nieuwe haken en ogen rondom zorgverzekeringen weergeven. Dat uit zich in features zoals de contractering-module. Die zoekt uit of jouw zorgverzekeraar wel een contract heeft met de verzekeraar waar jij nu bij zit of waar je naar wilt overstappen. Dit klinkt simpel maar er is een immense hoeveelheid informatie mee gemoeid. Het eindproduct is daardoor een stuk complexer geworden. We willen tenslotte niet dat een hoog bezoekersaantal voor prestatieproblemen zal zorgen. Vandaag gaat het de testfase in. Wij – het ontwikkelteam – hebben het grondig getest. Nu is het de beurt aan de testers. Hopelijk vinden ze niks, want dan moet ik een releasefix maken.

Mijn twee back-end collega’s spenderen veel van hun tijd aan het steggelen over hoe bepaalde zaken het best geïmplementeerd kunnen worden. Ik bemoei me daar niet mee. Ik wacht netjes tot ze klaar zijn. Om kwart voor twaalf is het scrum-tijd en steken we de koppen even bij elkaar. We spreken dan de voortgang van het project door zodat iedereen weet waar hij of zij aan toe is.

Lunch, one-to-one en even buurten

Tijd voor lunch! In een gezellige kantine eten we samen een boterham of een salade. Vaak wordt er iets extra’s aangeboden. Een soepje bijvoorbeeld.

’s Middags heb ik een one-to-one met mijn team lead. Zij geeft me iedere week feedback op mijn werk. Dingen die ik goed doe en dingen die ik kan verbeteren. We bespreken de voortgang van het project waar ik aan werk en bekijken we hoe het beter kan. De gesprekken zijn informeel. Zo probeert ze te achterhalen wat ik van de praktische inkleuring van het project vind. Ze corrigeert mijn mening waar nodig, legt me dingen uit en met meningen die ze terecht en belangrijk vindt probeert ze altijd iets te doen.

Om te voorkomen dat ik een muisarm krijg loop ik regelmatig even door het gebouw. Dan ga ik even buurten bij de buren. Even kijken wat zij aan het maken zijn en of het wel goed gaat zodra ik terug merge naar de trunk. Dat is belangrijk, want degene die de trunk ‘sloopt’ moet de hele IT-afdeling op taart trakteren. Vandaag gaat het gelukkig goed, maar gezien de vele traktaties en lekkernijen die bij Independer voorbij komen weten we dat het ook weleens anders is..

Time flies: het is alweer het eind van de dag. Veel collega’s staan nog even te kletsen met elkaar op het schoolplein als ik mijn auto weer in stap. Morgen weer een nieuwe dag: benieuwd wat we dan weer gaan beleven!”

Foto: Albert Starreveld – webdeveloper 

Independer is hard op zoek naar nieuwe IT-collega’s! Bekijk onze vacatures of lees meer over Werken bij Independer

Reacties

Één reactie op “Een werkdag bij Independer van onze webdeveloper Albert”

  1. kritikaster schreef op 

    @Albert. Eerst autorijden……..en daarna koffiedrinken………. “om te kunnen functioneren….” Jouw auto kent dus zelf de weg al!

    Leuke bijdrage en een prima sfeerverhaal van een “echte” medewerker, die voor ons, de klanten, zichtbaarder wordt!

Geef een reactie

Lees onze huisregels.

Waarschuw me bij nieuwe reacties op dit artikel. (Je kan je hiervoor ook apart aanmelden.)

Werken bij Independer

We zijn gedreven en professioneel maar er is ook ruimte voor plezier. In je werk en met je collega’s.

bekijk alle vacatures

"In de berekeningstool worden de kosten van de makelaar vor de verkoop van de woning niet meegenomen! Ook een WAO uitkering kun je niet invullen"

Anoniem uit ALPHEN GLD
2017-10-04, hypotheek

"Duidelijke informatie."

Dhr. J. Kivits uit HEUSDEN GEM HEUSDEN
2017-09-12,

"jullie hebben mij geld bespaard !"

Anoniem uit HEERLEN
2017-09-27, autoverzekering

"Ik wil eerst ondervinden hoe dit uitpakt, dan zal ik een goede beoordeling kunnen doen."

Anoniem uit KONINGSLUST
2017-08-24, autoverzekering

"Snel!"

Anoniem uit VAALS
2017-09-15, autoverzekering

"makkelijk en snel"

Mevr. N.P.A.I. Bekker uit TETERINGEN
2017-10-09, autoverzekering

"Alles gaat goed "

Anoniem uit RIJSWIJK ZH
2017-09-09,

"Leuk voordeeltje"

Anoniem uit LANDGRAAF
2017-10-09, beste-in-1-pakket

"Geen toelichting omdat ik verder nog geen ervaring met Independer heb"

Dhr. G. Bouwman uit DOORWERTH
2017-11-17, zorgverzekering

"Snel en makkelijk"

Anoniem uit HILLEGOM
11 uur geleden, autoverzekering

"Helemaal goud"

Anoniem uit EDE GLD
2017-11-16, autoverzekering

"gewoon goed"

Anoniem uit WORMER
2017-11-13, zorgverzekering

"Goede service. Goede uitleg bij vragen. Heel vriendelijk en deskundig!"

Anoniem uit SON EN BREUGEL
2017-11-17, zorgverzekering

"alles is zeer eenvoudig en overzichtelijk"

Mevr. Y.G.M. de Kok uit MIDDELBURG
2017-11-13, zorgverzekering

"Goede prijsaanbieding, snel geregeld."

Dhr. D. Van Ek uit DIEMEN
2017-09-12,