“Een werkomgeving creëren waarin medewerkers floreren”
Tip een vriend:

“Een werkomgeving creëren waarin medewerkers floreren”

De bedrijfs-airconditioning bij Independer – dat is hoe je Steve van Driel zou kunnen omschrijven. Hij is namelijk verantwoordelijk voor de op werkgeluk gerichte bedrijfscultuur van de Nederlandse vergelijkingssite. Dat loont: Studies tonen aan dat bedrijven waarvan de werknemers fluitend naar het werk gaan, duidelijk succesvoller zijn.

“Geluk? Dat is voor thuis!” Steve van Driel hoorde deze opmerking vaak wanneer hij vertelde over zijn opleiding tot werkgelukdeskundige. “Dat is niet meer van deze tijd. Werk neemt een groot deel van ons leven in beslag. Wie hierbij erkenning, plezier en uitdaging ervaart is doorgaans meer betrokken en creatiever. Onderzoeken tonen bovendien aan dat werkgeluk een positief effect heeft op verzuim”, zegt de 32-jarige.

Samen met een collega is Van Driel bij Independer verantwoordelijk voor de bedrijfscultuur en ontwikkeling van meer dan 350 medewerkers in Hilversum. Het management van de vergelijkingssite voor verzekeringen en andere (financiële) producten ziet geluk op het werk niet alleen maar als een mooi personeelsconcept. “Voor ons is werkgeluk een zeer belangrijke en concrete basis voor onze bedrijfsstrategie”, benadrukt Marie-Louise Verbeek, Directeur Blije Klant en HR.

Een cultuur waarin fouten mogen worden gemaakt

“Geluk creëren is moeilijk voor een bedrijf”, legt Van Driel uit. “Maar een organisatie kan wél een omgeving creëren waarin werknemers floreren. Daarmee vergroot je voor veel mensen hun werkgeluk. Uiteraard is er meer nodig dan alleen een tafelvoetbaltafel of een salarisverhoging.”

“Wat belangrijk is, is een bedrijfscultuur van vertrouwen waarin ook fouten mogen worden gemaakt”, legt Maartje Wolff uit. De medeoprichtster van Happy Office, die Steve van Driel heeft opgeleid, ondersteunt bedrijven bij het ontwikkelen van een cultuur die is gericht op geluk. Net zo belangrijk zijn de doelen en waarden waarmee medewerkers zich kunnen identificeren.

Als managers zich richten op het welzijn van de werknemers, kan dit leiden tot betere resultaten en innovatie. “Een studie van het markt- en opinieonderzoeksinstituut Gallup toont onder andere aan dat de winst van bedrijven met 21 procent toeneemt en hun productiviteit met 22 procent wanneer werknemers voldoening en waardering ervaren in hun werk”, aldus de trainer.

Tevreden medewerkers zijn de beste recruiters

Maar hoe kan deze win-winsituatie in de praktijk worden gebracht? Bij Independer ligt de focus op de het stimuleren van sociale relaties. Ook gezondheid, positiviteit, persoonlijke ontwikkeling en de betekenis van het werk, zijn bij Independer dé thema’s voor werkgeluk. Voor elk thema zijn er initiatieven en er is zelfs een magazine – met de toepasselijke titel “Heppie”.

In de interne ‘Independer-academy’ leren medewerkers onder meer hoe ze beter met stress kunnen omgaan of hoe ze de gedachte “ik kan het niet” kunnen omzetten naar de mindset “ik kan het nog niet”. “Bovendien laten we iedereen in onze organisatie meedenken en vragen hen elk jaar: Wat is belangrijk voor jouw werkgeluk?”, aldus Van Driel.

Inmiddels wordt Van Driel ook door andere bedrijven uitgenodigd om over zijn ervaringen te vertellen. In de race naar geschoold personeel wordt het ook steeds belangrijker om aantrekkelijker te zijn voor potentiële kandidaten. Het is een feit: tevreden medewerkers zijn de beste recruiters.

Tekst: Ruth van Doornik
Foto: Independer

Bron: DNHK Blog

iedere maand de beste
artikelen in je mailbox?

meld je aan voor de nieuwsbrief

Reacties

Geef een reactie

Lees onze huisregels.

Waarschuw me bij nieuwe reacties op dit artikel. (Je kan je hiervoor ook apart aanmelden.)

Werken bij Independer

We zijn gedreven en professioneel maar er is ook ruimte voor plezier. In je werk en met je collega’s.

bekijk alle vacatures

"DUIDELIJKE INFORMATIE,SNELLE AFHANDELING."

Dhr. Rijkse uit VEENENDAAL
10 minuten geleden, reisverzekering

"Prima informatie met goede vergelijkingsmogelijkheden op een rij. Snelle afhandeling en duidelijk proces."

Anoniem uit NOORDEN
53 minuten geleden, autoverzekering

"Prima service en een snelle en goede afwikkeling"

Meneer van Bommel uit OSS
1 uur geleden, autoverzekering

"Top"

Anoniem uit IJSSELMUIDEN
1 uur geleden, autoverzekering

"prima premie en snel"

Meneer Vos uit GRONINGEN
1 uur geleden, autoverzekering

"prima service, maar probeer de premies en kosten lager te houden!"

Meneer du Cloo uit HEILOO
1 uur geleden, autoverzekering

"5 sterren. Mooi helder overzicht, prima werkende site, duidelijke informatie en belangrijk, aanbieding beter dan bij Eigen Huis, bij zelfde leverancier."

Anoniem uit GENDT
1 uur geleden, energie

"Independer. Top !"

Meneer Voorhaar uit HILVERSUM
2 uur geleden, autoverzekering

"alles wordt zeer correct afgehandeld"

Dhr. Bettonvil uit EINDHOVEN
2 uur geleden, reisverzekering

"Duidelijke site"

Anoniem uit ELBURG
4 uur geleden, energie

"snel geregeld "

Anoniem uit HULSHORST
5 uur geleden, autoverzekering

"Duidelijk en makkelijk te volgen"

Anoniem uit UTRECHT
2020-02-17, overlijdensrisicoverzekering

"."

Anoniem uit ASSENDELFT
2020-02-17, reisverzekering

"great english site!"

Meneer Smith uit AMSTERDAM
2020-02-17, zorgverzekering

"Goed, snel en vriendelijk"

Anoniem uit LEEK
2020-02-17, energie