Ziekenhuis: alles over ziekenhuizen
Tip een vriend:

Ziekenhuis: alles over ziekenhuizen

Op het gebied van gezondheidszorg is het soms best lastig kiezen. Daarom kan je bij Independer.nl ziekenhuizen en klinieken vergelijken. Op basis van objectieve kwaliteitsscores en reviews van consumenten. Daarnaast hebben we uitgebreide informatie per ziekenhuis of kliniek. Je kan ook zelf een review geven over jouw ervaringen met zorg.

Op deze pagina vind je het laatste nieuws over ziekenhuizen en gezondheidszorg.

Vind direct het beste ziekenhuis

NVZ-plan eigen risico is stap in de goede richting

| Door:

Ziekenhuizen willen dat het eigen risico een stuk simpeler wordt. Voor een groot aantal eenvoudige behandelingen zou het eigen risico 150 euro moeten bedragen, ook als ze meer kosten. Independer vindt dit plan een stap in de goede richting.

Zelfde behandeling, ander tarief

Aan gelijke ziekenhuisbehandelingen hangen verschillende prijskaartjes. Het tarief hangt niet alleen af van het ziekenhuis waar je de behandeling ondergaat. Het maakt ook nog uit bij welke verzekeraar je zorgverzekering loopt. En zo kan het gebeuren dat een patiënt voor dezelfde behandeling in hetzelfde ziekenhuis meer betaalt dan zijn buurman. En dat betekent dat patiënten voor eenzelfde behandeling een verschillend eigen risico kwijt zijn. Dat is een situatie die niet wenselijk is. Lees wat wij vinden van het plan van ziekenhuizen

Meer artikelen over ziekenhuis

Independer.nl doet continue onderzoek naar ziekenhuizen en publiceert ook persberichten over ziekenhuizen. Hieronder vind je een overzicht van de meest recente artikelen over ziekenhuizen.

OLVG biedt NIPT tijdelijk niet aan16-11-2016
Schippers verwacht geen hogere prijzen na openbaar maken ziekenhuistarieven05-09-2016
Wandel door het St. Elisabeth Ziekenhuis met Google Streetview27-10-2015
Prijzen ziekenhuisbehandelingen moeten openbaar worden02-09-2015
Roze lintje borstkankerzorg: serieus keurmerk of marketingpunt?04-08-2015

Archief ziekenhuis

Nu op ons ziekenhuis forum

Heb je een vraag of ervaring met een specifiek ziekenhuis of je ziekenhuizen in het algemeen? Op ons forum kun je in contact komen met andere klanten of geïnteresseerden. Bekijk bestaande onderwerpen of start je eigen onderwerp over ziekenhuizen.

RUGKLINIEK IPRENBURG TE VEENHUIZEN21-09-2016
RUGKLINIEK IPRENBURG TE VEENHUIZEN19-09-2016
Ik kan geen reviews plaatsen17-03-2016
Ik kan geen reviews plaatsen16-03-2016
Ik kan geen reviews plaatsen16-03-2016

Ga naar het ziekenhuis forum