10 tips om te besparen op je zorgverzekering 2015
Tip een vriend:

10 tips om te besparen op je zorgverzekering 2015

Een zorgverzekering kost je maandelijks een hoop geld. Wist je dat je op je zorgverzekering 2015 flink kunt besparen? Door zorgverzekeringen goed te vergelijken kun je bijvoorbeeld al veel geld besparen. Soms vind je zelfs een betere dekking voor dezelfde premie. En daarmee bespaar je indirect natuurlijk ook. Wij hebben 10 bespaartips voor jou op een rijtje gezet.

Tip 1: Bepaal je zorgwensen en bekijk je huidige zorgverzekering kritisch

Je kunt vaak besparen een keer goed te kijken naar jouw zorgwensen. Sluit je huidige zorgverzekering hier nog bij aan? Veel mensen betalen namelijk voor zorg die ze eigenlijk niet nodig hebben. Via Independer kun je je zorgwensen opgeven en vind je een verzekering die aansluit op jouw persoonlijk situatie.

Tip 2: Maak gebruik van een collectiviteitskorting

Een collectieve zorgverzekering is vaak goedkoper doordat je met een groep mensen de verzekering afneemt. Collectiviteitskortingen worden meestal aangeboden door werkgevers, gemeenten, vakbonden of andere organisaties. Ook via Independer kun je collectiviteitskorting krijgen. Het enige wat je daarvoor moet doen is overstappen naar een andere zorgverzekeraar via Independer.

Tip 3: Verhoog je eigen risico

Ben je gezond en verwacht je volgend jaar niet of nauwelijks zorgkosten te maken? Dan kun je besparen door je eigen risico te verhogen. Je kiest dan voor een ‘vrijwillig eigen risico’. De zorgverzekeraar geeft je hiervoor een korting op je zorgpremie. Je kunt hiermee tientallen euro’s per jaar besparen.

Tip 4: Wel of geen aanvullende verzekering?

Het is niet altijd nodig om een aanvullende zorgverzekering te hebben. Bedenk daarom hoeveel je voor een aanvullende zorgverzekering betaalt en hoeveel gebruik je ervan zal maken. Grote kans dat het voordeliger is om de kosten zelf te betalen dan een aanvullende verzekering af te sluiten.

Tip 5: Kies de juiste basisverzekering

Heb je een restitutieverzekering, maar vindt je het niet heel belangrijk dat je volledig vrije zorgkeuze hebt? Kies dan voor een naturaverzekering of een budgetverzekering. De dekking van de basisverzekering is namelijk bij elke zorgverzekeraar hetzelfde. Dat scheelt je een hoop premie. Ga dan wel alleen naar de zorgverlener waar afspraken mee zijn gemaakt, anders moet je een deel van de zorgkosten zelf betalen.

Tip 6: Vraag zorgtoeslag aan

Zorgtoeslag is bedoeld om mensen met lage inkomens in staat te stellen een goede zorgverzekering af te sluiten. Je moet dit wel zelf aanvragen bij de belastingdienst. Als je maximale zorgtoeslag krijgt en zelf een tientje bijlegt,  kun je met een standaard eigen risico al een goede zorgverzekering afsluiten voor volgend jaar.

Tip 7: Check de staat van je gebit

Heb je een goed gebit? Dan is een tandartsverzekering meestal niet nodig. Ga je alleen jaarlijks op controle en incidenteel naar de mondhygiëniste? Bereken dan of je niet goedkoper uit bent als je dat zelf betaalt.

Tip 8: Neem een internetlabel

Veel zorgverzekeraars hebben tegenwoordig een internetlabel. Een internetlabel is meestal een stuk goedkoper dan een ‘gewone’ zorgverzekering, maar biedt wel dezelfde dekking. Je moet bij een internetlabel wel alles online regelen.

Tip 9: Betaal de premie van je zorgverzekering per jaar in plaats van per maand

Als je financieel de ruimte hebt, kun je ook de premie van je zorgverzekering in één keer voor een jaar betalen. Een jaarbetaling kan je tot 3% korting opleveren.

Tip 10: Ga bewust om met medicijnen

Zorgverzekeraars kunnen afspraken maken met huisartsen en apotheken over het vergoeden van bepaalde medicijnen. Wanneer je medicijnen voorgeschreven krijgt of ophaalt, is het verstandig om te controleren of dit de medicijnen zijn die vergoed worden door jouw zorgverzekering.

Lees meer over: zorgverzekering

iedere maand de beste
artikelen in je mailbox?

meld je aan voor de nieuwsbrief

Reacties

Geef een reactie

Lees onze huisregels.

Waarschuw me bij nieuwe reacties op dit artikel. (Je kan je hiervoor ook apart aanmelden.)

Vergelijk & bespaar snel op je zorgverzekering

In 5 makkelijke stappen een betere & goedkopere dekking

zorgverzekering vergelijken

"Luisterend oor van de klantendienst, goede opvolging"

Anoniem uit MAASTRICHT
2020-02-20, zorgverzekering

"Omdat ik makkelijk vind om zo "

Meneer Qorbani uit AMSTERDAM
2020-02-20, zorgverzekering

"Alles snel en makkelijk kunnen vergelijken! Misschien handig om wat beter alle kleine extraatjes te tonen die de verzekeraars bieden? Bijv. de vergoeding van de SkinVision app bij JustCZ & CZ, scheelt toch wel 50,-!:)"

Anoniem uit SCHIEDAM
2020-02-19, zorgverzekering

"Easy to get a insurance "

Meneer Caio AMARAL uit ZOETERMEER
2020-02-18, zorgverzekering

"Erg fijne hulp bij het kiezen van de juiste verzekering. Alles verliep soepel en het fijne ontwerp van de site maakte het vergelijken eenvoudig."

Anoniem uit AMSTERDAM
2020-02-18, zorgverzekering

"zeer blij met gratis tandarts . ben blij met me nieuwe verzekering. dank uw "

Anoniem uit 'S-GRAVENHAGE
2020-02-18, zorgverzekering

"Makkelijk, snelle en duidelijke service"

Anoniem uit WORMERVEER
2020-02-18, zorgverzekering

"Makkelijk, goede telefoniese inlichtingen."

Anoniem uit LEIDEN
2020-02-18, zorgverzekering

"great english site!"

Meneer Smith uit AMSTERDAM
2020-02-17, zorgverzekering

"Is ok. I start wit you so... It is about instinct. Thank you"

Meneer Saratenu uit PUTTEN
2020-02-17, zorgverzekering

"Perfect "

Meneer Bogdan uit HARDENBERG
2020-02-17, zorgverzekering

"Alles is erg overzichtelijk "

Anoniem uit IJSSELSTEIN UT
2020-02-17, zorgverzekering

"Tevereden ? "

Meneer Bouchkroute uit ROTTERDAM
2020-02-17, zorgverzekering

"My name is Przemyslaw Jezierski and the name of my girlfriend is Dorota Trzupek Please make it correct if possible"

Anoniem uit DONGEN
2020-02-16, zorgverzekering

" Heel goede service."

Meneer Stempher uit ARNHEM
2020-02-16, zorgverzekering