Nu het voorjaar echt is aangebroken nemen steeds meer mensen de stap om weer te gaan hardlopen. De diehards zijn natuurlijk de hele winter doorgegaan. Maar ben je er tijdelijk mee gestopt en wil je het weer gaan oppakken? Of is dit voor jou de eerste keer? Dan is het nu de ideale periode om te beginnen. Maar let op! Zeker als je het hardlopen nog moet opbouwen liggen blessures op de loer. Dan is het goed om te weten dat je bij Independer snel de beste fysiotherapeut bij jou in de buurt vindt. Voorkomen dat je geblesseerd raakt is natuurlijk beter. Daarom hebben we ook vijf goede tips voor je.

De beste fysiotherapeut vind je bij Independer

Krijg je tijdens of na je training last van je knieën, enkels of scheenbenen? Dan heb je mogelijk een blessure opgelopen. Om weer snel op de been te zijn kun je je laten behandelen door een fysiotherapeut. Bij Independer vind je eenvoudig de beste bij jou in de buurt. Na je bezoek aan de fysiotherapeut kun je bij ons een review over de praktijk achterlaten. Zo help je ook andere mensen die een goede fysiotherapeut zoeken.

Vergoeding van fysiotherapie

Meestal krijg je voor fysiotherapie geen vergoeding vanuit de basisverzekering. Als je hier aanvullend voor verzekerd bent, krijg je de kosten tot een maximum aantal behandelingen vergoed. Let wel op als je een budget- of naturapolis hebt. Je krijgt je behandelingen dan alleen volledig vergoed als je fysiotherapeut een contract heeft met je zorgverzekeraar.

Voorkomen beter dan genezen

Ook bij blessures geldt het cliché ‘voorkomen is beter dan genezen’. Gelukkig kun je zelf veel doen om de risico’s te verkleinen:

1. Investeer in goede hardloopschoenen

Hardlopen doe je niet op normale sneakers, omdat deze schokken onvoldoende opvangen. Koop daarom hardloopschoenen die bij jouw manier van lopen passen. Een gespecialiseerde sportwinkel kan je hierover adviseren.

2. Zorg voor soepele spieren

Begin je training met een warming-up en sluit af met het rekken van je beenspieren.

3. Bouw het hardlopen rustig op

Hiervoor kun je speciale apps gebruiken, of bijvoorbeeld het opbouwschema van de Hartstichting.

4. Wissel de ondergrond af

Als je over asfalt loopt, krijg je lichaam het zwaarder te verduren dan wanneer je over een bospaadje loopt.

5. Neem de tijd om te herstellen

Tussen de trainingen door hebben je spieren tijd nodig om te herstellen. Hou na een training daarom in ieder geval een dag rust.

 

Geef een reactie

Lees onze huisregels.

Dit vinden onze klanten van ons
9,2
Op basis van 375.630 klantbeoordelingen hoe we dit berekenen bekijk ze allemaal
Independer heeft een paar grote fouten gemaakt met me wat betreft het overstappen pp 31 dec 2023 van NN naar FBTO en alleen aanvraag voor Basis verzekering en niet voor Aanvullende Verzekering
4