Aanvullende zorgverzekering voor fysiotherapie, wanneer nuttig?
Tip een vriend:

Aanvullende zorgverzekering voor fysiotherapie, wanneer nuttig?

Fysiotherapie voor volwassenen zit niet in de basisverzekering, behalve als je chronisch ziek bent en je aandoening staat op deze lijst. In alle andere gevallen krijg je fysiotherapie helaas niet vergoed. Heeft je zoon of dochter fysiotherapie nodig? De basisverzekering vergoedt 9 behandelingen voor kinderen onder de 18 jaar.

Zelf betalen soms goedkoper

Bij Independer raden we je aan om je te verzekeren voor zorg die je nodig denkt te hebben. Dat geldt ook voor fysiotherapie. Heb je de afgelopen jaren geen fysiotherapeut nodig gehad dan kun je je afvragen of je je er wel voor moet verzekeren. Een behandeling bij de fysiotherapeut kost gemiddeld 30 euro. Maar stel dat je in 2017 ineens wel fysiotherapie nodig hebt? Bedenk dan of je een aantal behandelingen zelf zou kunnen betalen. Als dat zo is, ben je voordeliger uit als je je er niet voor verzekert.

Alleen aanvulling voor fysiotherapie

Ben je een fanatiek sporter dan kan het slim zijn om je wel voor fysiotherapie te verzekeren. Bijvoorbeeld voor 6 of 9 behandelingen. Er zijn verzekeraars die alleen een aanvulling bieden voor fysiotherapie, zonder dat er andere vergoedingen in het pakket zitten. Erg handig als je alleen fysiotherapie wilt verzekeren naast de basisverzekering.

Chronisch ziek en fysiotherapie

Wie fysiotherapie nodig heeft vanwege een chronische ziekte, krijgt dat alleen uit de basisverzekering vergoed als de aandoening op deze lijst staat. Maar je krijgt de behandelingen pas vergoed vanaf de 21ste keer. Voor vergoeding van de eerste 20 behandelingen heb je dus een aanvullende zorgverzekering nodig. Je betaalt dan geen eigen risico. Vanaf de 21ste behandeling betaal je dat wel, omdat deze zorg dan uit de basisverzekering wordt betaald.

Medische selectie

Wie veel fysiotherapie nodig heeft, kan met medische selectie te maken krijgen. Dat speelt voornamelijk bij verzekeringen die fysiotherapie onbeperkt vergoeden. Medische selectie wil zeggen dat je nieuwe verzekeraar wil weten waarom je zoveel fysiotherapie nodig hebt. Op basis van je antwoorden bepaalt hij dan of je de aanvullende verzekering mag afsluiten of niet. Bekijk het vergoedingsoverzicht fysiotherapie per verzekeraar.

Let op contract fysiotherapeut

Fysiotherapie krijg je alleen maar vergoed als je gebruikmaakt van een therapeut die bij je verzekeraar is aangesloten. Ga je naar een fysiotherapeut die geen contract heeft dan kan het zijn dat je niet de volledige rekening vergoed krijgt. Wel iets om rekening mee te houden als je een zorgverzekering afsluit. Bekijk op onze contracteringspagina hoe het zit met jouw fysiotherapeut.

Lees meer over: zorgverzekering

iedere maand de beste
artikelen in je mailbox?

meld je aan voor de nieuwsbrief

Reacties

Geef een reactie

Lees onze huisregels.

Waarschuw me bij nieuwe reacties op dit artikel. (Je kan je hiervoor ook apart aanmelden.)

Vergelijk & bespaar snel op je zorgverzekering

In 5 makkelijke stappen een betere & goedkopere dekking

zorgverzekering vergelijken

"Geen 5 sterren omdat informatie over dekking beter kan denk ik. Wel erg fijn dat deze site bestaat!"

Anoniem uit HENGELO OV
38 minuten geleden, zorgverzekering

"Ben hét beu om teveel te betalen voor dingen die ik niet nodig hebben dat doe ik al 4 jaar lang en tegen mij zeggen ze dat ik kan waarschijnlijk een zorgverzekering vanuit de Gemeente kan krijgen maar ze laten niks van zich horen"

Meneer Fransen uit BREDA
2020-01-19, zorgverzekering

"Thanks"

Meneer Parab uit AMSTELVEEN
2020-01-19, zorgverzekering

"Helder en overzichtelijk!"

Anoniem uit BREDA
2020-01-19, zorgverzekering

"Makkelijk invullen en goede collectiviteit aanbieding. Wat ik miste: op osteopathie te kunnen zoeken. Dit kon wel bij een andere zorgvergelijker. Drie verzekeringen selecteren en naast elkaar zetten om te vergelijken, kon vroeger wel bij independer."

Mevrouw Sluis uit LEUSDEN
2020-01-19, zorgverzekering

"GOOD"

Mevrouw Osinska uit TILBURG
2020-01-19, zorgverzekering

"Gratis tandongevallenverzekering"

Anoniem uit NIEUWEGEIN
2020-01-18, zorgverzekering

"Makkelijk, duidelijk, snel, binnen een paar minuten gepiept. Makkelijker dan zelf alle websites afgaan. Gratis tandongevallenverzekering is ook een mooie bijkomstigheid."

Anoniem uit UTRECHT
2020-01-18, zorgverzekering

"gaat snel en vrij duidelijk"

Mevrouw Torrejon Caceres uit AMSTERDAM
2020-01-18, zorgverzekering

"Zeer gebruiksvriendelijk en overzichtelijk zorgverzekering kunnen afsluiten."

Anoniem uit DEN DUNGEN
2020-01-18, zorgverzekering

"Omdat ze verdienen!."

Anoniem uit COEVORDEN
2020-01-17, zorgverzekering

"Super snel geregeld met independer!"

Anoniem uit GOUDA
2020-01-17, zorgverzekering

"Website van de eeuw! "

Mevrouw Walraven uit LIEMPDE
2020-01-17, zorgverzekering

"alles prima en duidelijk"

Anoniem uit BERGEN OP ZOOM
2020-01-17, zorgverzekering

"duidelijke info en compleet "

Anoniem uit ZWOLLE
2020-01-17, zorgverzekering