Basisverzekering 2014 vrijwel ongewijzigd
Tip een vriend:

Basisverzekering 2014 vrijwel ongewijzigd

Volgend jaar verandert er vrijwel niets aan de basisverzekering. Dat heeft het kabinet besloten. De afgelopen jaren is er veel in de dekkingen gesneden, in 2014 gebeurt dat niet. Wel gaat waarschijnlijk het eigen risico omhoog.

Psychologische hulp volledig vergoed

De afgelopen jaren werd alleen tweedelijns psychologische hulp volledig vanuit de basisverzekering betaald. Voor eerstelijns psychologische hulp kreeg je alleen de eerste vijf behandelingen vergoed. Dat verandert, want vanaf 1 januari wordt alle psychologische hulp betaald vanuit de basisverzekering. De zorg moet wel noodzakelijk zijn en daarop zal meer worden gelet. “Zorg moet zinnig en zuinig zijn” is het nieuwe motto voor de basisverzekering.

Restitutieverzekering blijft

Ook volgend jaar kun je een restitutieverzekering afsluiten. Met een restitutieverzekering mag je zelf je zorgverlener kiezen. Deze verzekering is duurder dan een naturaverzekering, maar je krijgt er wel keuzevrijheid voor terug. Eerder was er sprake van dat iedereen verplicht een naturaverzekering zou moeten afsluiten, maar dat is voorlopig van de baan.

Naturaverzekering stricter

Voor de mensen met een naturaverzekering gaat er wel het een en ander veranderen. Iedereen met een naturaverzekering moet verplicht naar een ziekenhuis gaan waar de verzekeraar een contract mee heeft. Besluit je om naar een ziekenhuis te gaan waarmee je verzekeraar geen contract heeft afgesloten? Dan mag deze er voor kiezen om jouw rekening niet te betalen. Op dit moment mag een verzekeraar zelf weten wanneer ze deze contracten afsluit. Daardoor kan het gebeuren dat jij een verzekering afsluit zonder dat je weet welke ziekenhuizen gecontracteerd zijn. Vanaf dit jaar moeten verzekeraars uiterlijk op 18 november bekendmaken naar welke ziekenhuizen je toe kan als je de hele rekening vergoed wil krijgen. Independer heeft hiervoor nog een petitie opgezet die dit voorjaar is aangeboden aan de Tweede Kamer.

Eigen risico hoger in 2014

Vorig jaar was er sprake van dat het eigen risico inkomensafhankelijk zou worden. Dit gaat komend jaar in elk geval niet gebeuren. Wel gaat het eigen risico zeer waarschijnlijk omhoog. Dit jaar bedraagt het eigen risico 350 euro per volwassene.

Wil jij als een van de eersten de nieuwe premies voor 2014 weten? Meld je dan aan voor onze Zorgpremie Alert.

UPDATE (5 augustus): Minister Schippers van Volksgezondheid heeft een voorstel ingediend om zorgkosten die verzekerden maken buiten Europa niet meer te vergoeden vanuit de basisverzekering. Het is nog niet duidelijk of dit voorstel wordt aangenomen.

Lees meer over: zorgverzekering

iedere maand de beste
artikelen in je mailbox?

meld je aan voor de nieuwsbrief

Reacties

5 Antwoorden op “Basisverzekering 2014 vrijwel ongewijzigd”

 1. Gertjan schreef op 

  Belachelijk. We zijn van 300 vergoeding als je geen aanspraak gemaakt had, naar een belachelijk hoog bedrag als je wel iets mankeerd. Het is niet meer te betalen en lijkt echt op amerikaans taferelen waar mensen sterven omdat ze geen zorg kunnen betalen. Wanneer stopt dit nou eens. Stelletje graaiers

 2. Walter schreef op 

  Deze crisis is een mondiaal probleem. Allen ondergaan en ervaren de gevolgen hiervan. Hetgeen ik niet begrijp is dat altijd de zwakkeren in de maatschappij hier de dupe van worden. Bezuinig nooit op gezondheid- en ouderenzorg noch op onderwijs!
  Vandaag gelezen dat 427 miljoen over de balk is gesmeten door fouten-makende ambtenaren! Als er bezuinigd dient te worden veeg dan de trap van boven naar beneden schoon! Kabinet begin bij u zelf!

 3. Patiënt donateur schreef op 

  Dit is vleesgeworden liberaal socialisme of sociaal liberalisme. Zoals Nietsche zei: Zum KOTZEN

 4. Saliha schreef op 

  Wij kunnen het bijna niet meer betalen
  , wegens nierproblemen verplicht na de urologie. Voor een paar pleisters die ik moest gebruiken was ik al door mijn eigen risico heen. Echt heel duur… Ik maak mij best zorgen. Mijn man werkt gewoon, ik kan niet vanwege mijn ziekte.

 5. Tonnie schreef op 

  Kotsmisselijk die zorgverzekering zonder zorg! Ik en iedereen moeten alles zelf betalen waar is die verzekering voor?????Graaien natuurlijk laat het volk maar stikken ,Iene miene mutte 10 pond grutte 10 pond kaas iene miene Rutte is de baas. TOP GOOZER! DIE RUTTE. Laatst las ik op het internet een verbandje leggen 2450 euro om je vinger ., in het ziekenhuis hahaha

Geef een reactie

Lees onze huisregels.

Waarschuw me bij nieuwe reacties op dit artikel. (Je kan je hiervoor ook apart aanmelden.)

Vergelijk & bespaar snel op je zorgverzekering

In 5 makkelijke stappen een betere & goedkopere dekking

zorgverzekering vergelijken

"Snel en makkelijk"

Mevrouw Peters uit APELDOORN
2 uur geleden, zorgverzekering

"Good"

Anoniem uit MAASTRICHT
5 uur geleden, zorgverzekering

"Zeer makkelijk en simpel"

Mevrouw Marcu uit 'S-GRAVENHAGE
9 uur geleden, zorgverzekering

"Hell goed"

Mevrouw Martins uit MAASTRICHT
2020-02-22, zorgverzekering

"Zeer waardevolle en uitgebreide vergelijking, waardoor de keuze gemakkelijk wordt gemaakt."

Meneer Luijkx uit RUCPHEN
2020-02-22, zorgverzekering

"henkie"

Anoniem uit LINSCHOTEN
2020-02-22, zorgverzekering

"Goed en duidelijk alles "

Meneer Oehlers uit ROTTERDAM
2020-02-21, zorgverzekering

"Luisterend oor van de klantendienst, goede opvolging"

Anoniem uit MAASTRICHT
2020-02-20, zorgverzekering

"Omdat ik makkelijk vind om zo "

Meneer Qorbani uit AMSTERDAM
2020-02-20, zorgverzekering

"Alles snel en makkelijk kunnen vergelijken! Misschien handig om wat beter alle kleine extraatjes te tonen die de verzekeraars bieden? Bijv. de vergoeding van de SkinVision app bij JustCZ & CZ, scheelt toch wel 50,-!:)"

Anoniem uit SCHIEDAM
2020-02-19, zorgverzekering

"Easy to get a insurance "

Meneer Caio AMARAL uit ZOETERMEER
2020-02-18, zorgverzekering

"Erg fijne hulp bij het kiezen van de juiste verzekering. Alles verliep soepel en het fijne ontwerp van de site maakte het vergelijken eenvoudig."

Anoniem uit AMSTERDAM
2020-02-18, zorgverzekering

"zeer blij met gratis tandarts . ben blij met me nieuwe verzekering. dank uw "

Anoniem uit 'S-GRAVENHAGE
2020-02-18, zorgverzekering

"Makkelijk, snelle en duidelijke service"

Anoniem uit WORMERVEER
2020-02-18, zorgverzekering

"Makkelijk, goede telefoniese inlichtingen."

Anoniem uit LEIDEN
2020-02-18, zorgverzekering