Goede resultaten bevolkingsonderzoek darmkanker
Deel met een vriend:

Goede resultaten bevolkingsonderzoek darmkanker

Sinds 2014 biedt de overheid in Nederland een bevolkingsonderzoek naar darmkanker aan. De doelgroep  zijn mensen tussen de 55 en 75 jaar. Minister Schippers heeft de resultaten over 2015 naar de Tweede kamer gestuurd. Zij is erg tevreden over de resultaten. Maar hoe zit het met de kosten? We leggen je graag uit wat je verzekeraar betaalt en wat het je zelf kost.

Darmkanker voorkomen en eerder ontdekken

In 2015 hebben 850.000 mensen deelgenomen aan het bevolkingsonderzoek. Bij meer dan 20.000 deelnemers werden poliepen gevonden. Deze kunnen kwaadaardig worden en zo darmkanker veroorzaken. De gevonden poliepen zijn verwijderd, waardoor darmkanker in een aantal gevallen mogelijk is voorkomen. Helaas kregen 3.700 mensen slecht nieuws. Bij hen werd darmkanker ontdekt. Door het onderzoek wordt deze ziekte wel eerder opgespoord. Hierdoor is de behandeling vaak minder zwaar en heeft de arts meer behandelmogelijkheden.

Het onderzoek

Het onderzoek bestaat uit een test die je zelf thuis kunt uitvoeren. Je stuurt hem daarna op naar het laboratorium en na enkele weken ontvang je de uitslag. Als de uitslag goed is hoef je niets te doen. Is de uitslag niet goed? Dan ontvang je een uitnodiging voor een intakegesprek in het ziekenhuis.

Uitslag goed? Dan geen eigen risico

Het onderzoek is vrijblijvend en gratis voor mensen van 55 tot 75 jaar. Omdat het niet via je zorgverzekering loopt, kost het je ook geen eigen risico. Als een vervolgonderzoek nodig is, dan wordt dit betaald door je zorgverzekeraar. In dat geval gaat het wel ten koste van je eigen risico, als je dat nog niet hebt verbruikt.

Let op bij natura- of budgetpolis

Heb je een natura– of budgetpolis? Dan worden de kosten niet volledig (onder aftrek van het eigen risico) vergoed. Hiervoor moet je zorgverzekeraar een contract hebben met het ziekenhuis waar het vervolgonderzoek plaatsvindt. Bij Independer willen we voorkomen dat je te veel betaalt. Op onze website kun je dit daarom eenvoudig checken. Heeft je verzekeraar geen contract met het ziekenhuis? Neem dan contact op met de organisatie die bij jou in de regio het onderzoek uitvoert. Vraag hen of je het vervolgonderzoek kunt laten doen in een ziekenhuis dat wel een contract heeft met je verzekeraar.

Lees meer over: zorgverzekering

Geschreven door: Bas Knopperts, Category manager

Reacties

Geef een reactie

Lees onze huisregels.

Waarschuw me bij nieuwe reacties op dit artikel. (Je kan je hiervoor ook apart aanmelden.)

Vergelijk & bespaar snel op je zorgverzekering

In 5 makkelijke stappen een betere & goedkopere dekking

zorgverzekering vergelijken

"Heel tevrden over het afsluiten, maar vooral ook over de mogelijkheid om diepgaand de verschillende verzekeringsaanbieders te vergelijken. Er was mij nog iets onduidelijk daarover heb ik telefonisch contact met independer gehad. Heel klantviendelijk "

Anoniem uit ZEIST
2017-09-12,

"ging snel en makkelijk"

Dhr. F. van Marwijk uit UDEN
2017-09-08,

"??"

Anoniem uit NAALDWIJK
2017-08-29, reisverzekering

"Alles ok"

Anoniem uit OSS
2017-10-09, autoverzekering

"Overzichtilijk"

Mevr. Prins uit 'S-GRAVENHAGE
2017-10-15, rechtsbijstandverzekering

"Super, gewoon goed snel duidelijk"

Dhr. J. Dekker uit HOOGEVEEN
2017-10-04, woonverzekering

"alles makkelijk af te sluiten is"

Dhr. G.J. Bogerman uit DEN BOMMEL
2017-09-10,

"Goed tot zo ver. Zou wel makkelijk zijn, als de nieuwe verzekeraar je oude verzekering digitaal kan opzeggen. Net als bij de zorgverzekering"

V.d. Velde uit FRANEKER
2017-10-12, woonverzekering

"Eenmalige afsluitkosten in 3 termijnen van 65,00 Ik neem een hypotheek af en hoef deze kosten niet te betalen volgens Independer."

Anoniem uit ALMERE
2017-09-05, overlijdensrisicoverzekering

"Handig in alle opzichten."

Anoniem uit ASSEN
2017-09-06,

"Perfect geregeld"

Dhr. S.H.R.I.E.S.A.G.A.R. .v.m Paragh uit 'S-GRAVENHAGE
2017-09-18, reisverzekering

"Overzichtelijk, snel en duidelijk een vergelijking en keuze kunnen maken."

Anoniem uit MAARHEEZE
2017-09-13, autoverzekering

"Goed overzicht!"

Anoniem uit NIJMEGEN
2017-10-08, autoverzekering

"Makkelijk en Snel geregeld"

Anoniem uit ROTTERDAM
2017-08-29, bestelautoverzekering

"Helder, snel geregeld!"

Anoniem uit GENNEP
2017-10-11, woonverzekering