Binnenkort 18 jaar? Betaal niet teveel voor je zorgverzekering
Tip een vriend:

Binnenkort 18 jaar? Betaal niet teveel voor je zorgverzekering

Word je binnenkort 18 jaar dan moet je een eigen zorgverzekering afsluiten. Als jongere of student heb je waarschijnlijk niet veel inkomen en leef je van een beperkt (studenten)budget. Dus je verzekering moet niet teveel kosten. Maar je wil wel graag dat dure zorgkosten worden vergoed. Veel verzekeraars bieden daarom een zorgverzekering aan die speciaal is afgestemd op jongeren en studenten. Welke zorgverzekering je ook kiest, je moet altijd kritisch kijken waarvoor je verzekerd wil zijn. Het kan je veel geld schelen. Want waarom zou je je verzekeren voor kosten die je vrijwel zeker niet maakt? Independer.nl geeft je graag tips voor het kiezen van een voordelige en goede zorgverzekering.

Ga vergelijken

Zodra je 18 jaar bent, mag je zelf een zorgverzekering afsluiten. Je kunt de verzekering die je ouders voor je afsloten, voortzetten. Maar als je de premie zelf moet betalen, is het slim om te kijken of die zorgverzekering niet veel meer biedt dan jij nodig hebt. Want jij hebt waarschijnlijk andere wensen dan je ouders. En dan kan het voor jou voordeliger zijn om over te stappen naar een andere zorgverzekeraar.

Bespaar op je basisverzekering

Je bent verplicht om een basisverzekering af te sluiten. Iedere basisverzekering vergoedt hetzelfde. Het maakt niet uit bij welke verzekeraar je deze afsluit. Het enige verschil is meestal de prijs en de service van de verzekeraar. Veel verzekeraars bieden speciaal voor studenten een jongerenpolis aan waarbij je alles via internet afhandelt. Dit soort polissen zijn vaak voordelig.

Aanvullende verzekering is niet altijd voordelig

Een aanvullende zorgverzekering heb je niet altijd nodig en is ook niet verplicht. Wat een aanvullende verzekering dekt, verschilt per verzekeraar. Maak je weinig of geen gebruik van zorg uit de aanvullende verzekering, zoals bijvoorbeeld fysiotherapie? Dan kun je met een aanvullende verzekering behoorlijk duur uit zijn.

Wel of geen tandartsverzekering?

Ga je alleen naar de tandarts voor je jaarlijkse controle? Dan betaal je vaak meer premie dan de controle kost. Je kunt dan voordeliger uit zijn door geen tandartsverzekering af te sluiten. Heb je juist veel kosten, bekijk dan of je niet bij een dure tandarts zit. Dit jaar mogen tandartsen zelf hun tarieven bepalen. Het kan zijn dat jouw tandarts hogere tarieven in rekening brengt dan je tandartsverzekering zal vergoeden. Je zou in dat geval kunnen overwegen naar een andere tandarts te gaan.

Verhogen eigen risico

In 2012 betaalt iedereen een eigen risico van 220 euro. Dat betekent dat je voor de meeste zorg uit de basisverzekering de eerste 220 euro aan kosten zelf moet betalen. Je mag het eigen risico verhogen. In ruil daarvoor ontvang je korting op je maandpremie. Dit geldt niet voor zorgkosten die worden vergoed uit je aanvullende verzekering. Verhogen van je eigen risico is dus vooral verstandig als je gezond bent en komend jaar weinig zorgkosten verwacht.

Independer.nl geeft jou extra korting

Independer.nl heeft voor jou bij verschillende grote verzekeraars mooie kortingen verkregen. Doordat veel mensen via Independer.nl hun zorgverzekering afsluiten, kunnen wij deze kortingen krijgen. Wij geven die één-op-één aan jou door. Vaak zijn we met deze korting zelfs goedkoper dan veel (werkgevers)collectieven, dus het is zeker de moeite waard om even een kijkje te nemen op onze site.

In onze zorgverzekering vergelijking zijn ook de zorgverzekeringen opgenomen die speciaal zijn ontwikkeld voor studenten en jongeren. Op Independer.nl kun je de door jou gewenste dekkingen selecteren. Vervolgens tonen wij alle zorgverzekeringen die minimaal aan jouw wensen voldoen, gesorteerd op prijs, kwaliteit en klantwaardering.

Ga volgend jaar weer vergelijken

Jouw zorgwensen kunnen ieder jaar veranderen. En ook de meeste verzekeraars veranderen ieder jaar hun premies en voorwaarden. Het loont dus om ieder jaar opnieuw te bekijken of je ergens anders beter uit kunt zijn. Doe je dat via Independer.nl, dan hoeft dat niet veel tijd te kosten. En je kunt er wel een hoop geld mee besparen.

Lees meer over: zorgverzekering

iedere maand de beste
artikelen in je mailbox?

meld je aan voor de nieuwsbrief

Reacties

2 Antwoorden op “Binnenkort 18 jaar? Betaal niet teveel voor je zorgverzekering”

  1. Mark schreef op 

    in 2012 eigen risico van 220 euro? Is dit geschiedenisles?

    220 euro eigen rsico is uit “die goede ouwe tijd”

    Het is 2015!

    Oh ja, een website up-to-date houden kon eind 2012 ook al lang.

Geef een reactie

Lees onze huisregels.

Waarschuw me bij nieuwe reacties op dit artikel. (Je kan je hiervoor ook apart aanmelden.)

Vergelijk & bespaar snel op je zorgverzekering

In 5 makkelijke stappen een betere & goedkopere dekking

zorgverzekering vergelijken

"het betalen van de zorg gaat door middel van de premie en de volksverzekering inhouding van je loon. X de aantal werkende en verzekerden en je hebt de bonus van geraamd 24 miljoen per maand welke ligstoel neem jij. Verplicht verzekeren! "

Anoniem uit DRONTEN
2 uur geleden, zorgverzekering

"CAK-brief ontvangen dat kind niet was verzekerd. Meteen zorgverzekeraar gebeld. Bleek verzekeraar onze verzekering te hebben beëindigd, zonder dat wij hier van af wisten. Gelukkig makkelijk/sne via Independer een andere verzekering kunnen afsluiten. "

Anoniem uit ROTTERDAM
2020-03-31, zorgverzekering

"."

Meneer O'leary uit POORTUGAAL
2020-03-31, zorgverzekering

"Toppppp"

Mevrouw Ismaiel uit AMSTERDAM
2020-03-31, zorgverzekering

"super site "

Anoniem uit AMERSFOORT
2020-03-31, zorgverzekering

"Overzichtelijk"

Anoniem uit NIJMEGEN
2020-03-30, zorgverzekering

"Work very easy and fast "

Mevrouw Monika Krawczyk uit EINDHOVEN
2020-03-30, zorgverzekering

"Erg fijne dienstverlener.. Alles is erg gemakkelijk in te vullen"

Meneer Danen uit DIEREN
2020-03-30, zorgverzekering

"FAST AND SIMPLE"

Meneer GIOTITSAS uit BADHOEVEDORP
2020-03-30, zorgverzekering

"duidelijk en eenvoudig"

Anoniem uit MUIDEN
2020-03-30, zorgverzekering

"Goede mogelijkheden alle verzekeringen te vergelijken en steeds opnieuw alle mogelijkheden kunnen invullen"

Anoniem uit BOXTEL
2020-03-29, zorgverzekering

"makkelijk en snel geregeld"

Meneer van Kouwen uit UTRECHT
2020-03-28, zorgverzekering

"Er goede informatieve site en makkelijk te regelen"

Anoniem uit ARNHEM
2020-03-28, zorgverzekering

"-"

Meneer Pansier uit CUIJK
2020-03-28, zorgverzekering

"de afloop moet nog blijken, vandaar een 4/5"

Anoniem uit LEEUWARDEN
2020-03-27, zorgverzekering