Tandartskosten zitten niet in de basisverzekering, behalve voor kinderen tot en met 17 jaar. Ga je als volwassene regelmatig naar de tandarts dan moet je beslissen of je je voor deze kosten wil verzekeren. Wij leggen je uit wanneer het slim is om voor 2016 een tandartsverzekering af te sluiten en wanneer niet.

Goed gebit

Of je een tandartsverzekering nodig hebt, hangt van je gebit af. Ga je alleen voor halfjaarlijkse controles naar de tandarts dan kost je dat nog geen 50 euro per jaar. In 2016 kost de goedkoopste tandartsverzekering 6,08 euro per maand ofwel 72,96 per jaar. Je tandartskosten zelf betalen is dan veel goedkoper. Apart een tandartsverzekering afsluiten, loont dus eigenlijk niet voor mensen met een gezond gebit.

Slecht gebit

Heb jij de pech dat jouw gebit niet in topconditie is? Dan kun je overwegen een tandartsverzekering af te sluiten. Want de kans is groot dat je wel eens een gaatje moet laten vullen, een wortelkanaalbehandeling of een kroon nodig hebt. Welke dekking je nodig hebt, kun je eenvoudig zelf bepalen. Bekijk jouw tandartsrekeningen van het afgelopen jaar, dan zie je hoeveel kosten je hebt gemaakt. Bij het vergelijken van zorgverzekeringen bij Independer kun je kiezen voor welk bedrag je verzekerd wilt zijn. In het zoekresultaat zie je dan direct welke verzekeraars het meest geschikt voor jou zijn. Weet je niet hoeveel kosten je hebt gemaakt? Vraag dan advies aan de tandarts. Die kan goed beoordelen hoeveel kosten je kunt verwachten in 2016.

Orthodontie

Heb jij of je kind een beugel nodig? Dan is het slim om je voor orthodontie te verzekeren. Goed om te weten dat deze kosten niet onder de tandartsverzekering vallen. Je moet hiervoor dus geen tandartsverzekering afsluiten, maar een aanvullende verzekering voor orthodontie.

Op zoek naar een zorgverzekering 2016 met een vergoeding voor de tandarts of orthodontist? Maak dan een vergelijking en geef je wensen aan. Je ziet dan meteen de beste verzekeringen die daarbij passen.

Bespaar op zorgkosten

Ben jij goed verzekerd in 2024? Vergelijk en bespaar op je nieuwe zorgverzekering

Praat mee3 Reacties op “Tandartsverzekering in 2016 afsluiten of niet?”
  1. Kevin schreef op 

    Ik zie zelf het nut niet van de tandartsverzekering zoals ze er nu bij staan.

    Je hebt OF een giga premie van 50 ~ 60 euro voor een beetje fatsoenlijke dekking of voor een beter verwerken premie direct een prullendekking van enkele honderden euro’s…
    Snap best dat dat alsnog leuk kan zijn als je structureel x of y kosten maakt elke jaar maar dat vind ik onder de streep, in het grote plaatje, euro werk. Ook werkt dat het laten uitvoeren van behandelingen die eigenlijk niet nodig zijn in de hand.

    Ik heb nog best wel eens kosten maar ik ben niet geïnteresseerd in een dekking tot 300 euro. Dat kan ik ook zelf wel betalen.
    Ik vind het veel belangrijker om me te verzekeren tegen dingen die echt in de papieren lopen. Dingen waarbij het risico bestaat dat je er geen geld voor hebt als dat op een slecht moment komt.
    Dat bestaat niet, wat eigenlijk gewoon raar is want het hele nut van een verzekering is natuurlijk dekking tegen zaken die je zelf niet kan betalen.

  2. Henk schreef op 

    Zinvol is ook te wijzen op regelmatig (stel 2 x per jaar) het gebit te laten reinigen door een (erkende) mondhygiënist, vooral om het gebit naast de halfjaarlijkse controle door de tandarts goed te reinigen. Dat is al gauw 150 euro per jaar, dus samen met de tandartskosten ben je al snel 200 euro per jaar kwijt.
    De meeste verzekeraars vergoeden de kosten voor 75%, dus kan een basisdekking tot 250 euro nuttig zijn.

    1. Theo van Eekelen schreef op 

      Prima reactie van Henk. Ik krijg de indruk dat tandartsen hun mondhygienistes als melkkoe gebruiken. Mijn vrouw moest tweemaal terugkomen omdat haar gebit drie behandelingen van 25 minuten “nodig” had. Kosten driemaal 59 Euro, dus 177 Euro. En het ging echt niet om een verwaarloosd gebit.

Geef een reactie

Lees onze huisregels.

Dit vinden onze klanten van ons
9,2
Op basis van 375.630 klantbeoordelingen hoe we dit berekenen bekijk ze allemaal
Independer heeft een paar grote fouten gemaakt met me wat betreft het overstappen pp 31 dec 2023 van NN naar FBTO en alleen aanvraag voor Basis verzekering en niet voor Aanvullende Verzekering
4