Tandartsverzekering in 2016 afsluiten of niet?
Tip een vriend:

Tandartsverzekering in 2016 afsluiten of niet?

Tandartskosten zitten niet in de basisverzekering, behalve voor kinderen tot en met 17 jaar. Ga je als volwassene regelmatig naar de tandarts dan moet je beslissen of je je voor deze kosten wil verzekeren. Wij leggen je uit wanneer het slim is om voor 2016 een tandartsverzekering af te sluiten en wanneer niet.

Goed gebit

Of je een tandartsverzekering nodig hebt, hangt van je gebit af. Ga je alleen voor halfjaarlijkse controles naar de tandarts dan kost je dat nog geen 50 euro per jaar. In 2016 kost de goedkoopste tandartsverzekering 6,08 euro per maand ofwel 72,96 per jaar. Je tandartskosten zelf betalen is dan veel goedkoper. Apart een tandartsverzekering afsluiten, loont dus eigenlijk niet voor mensen met een gezond gebit.

Slecht gebit

Heb jij de pech dat jouw gebit niet in topconditie is? Dan kun je overwegen een tandartsverzekering af te sluiten. Want de kans is groot dat je wel eens een gaatje moet laten vullen, een wortelkanaalbehandeling of een kroon nodig hebt. Welke dekking je nodig hebt, kun je eenvoudig zelf bepalen. Bekijk jouw tandartsrekeningen van het afgelopen jaar, dan zie je hoeveel kosten je hebt gemaakt. Bij het vergelijken van zorgverzekeringen bij Independer kun je kiezen voor welk bedrag je verzekerd wilt zijn. In het zoekresultaat zie je dan direct welke verzekeraars het meest geschikt voor jou zijn. Weet je niet hoeveel kosten je hebt gemaakt? Vraag dan advies aan de tandarts. Die kan goed beoordelen hoeveel kosten je kunt verwachten in 2016.

Orthodontie

Heb jij of je kind een beugel nodig? Dan is het slim om je voor orthodontie te verzekeren. Goed om te weten dat deze kosten niet onder de tandartsverzekering vallen. Je moet hiervoor dus geen tandartsverzekering afsluiten, maar een aanvullende verzekering voor orthodontie.

Op zoek naar een zorgverzekering 2016 met een vergoeding voor de tandarts of orthodontist? Maak dan een vergelijking en geef je wensen aan. Je ziet dan meteen de beste verzekeringen die daarbij passen.

Lees meer over: zorgverzekering

iedere maand de beste
artikelen in je mailbox?

meld je aan voor de nieuwsbrief

Reacties

3 Antwoorden op “Tandartsverzekering in 2016 afsluiten of niet?”

 1. Henk schreef op 

  Zinvol is ook te wijzen op regelmatig (stel 2 x per jaar) het gebit te laten reinigen door een (erkende) mondhygiënist, vooral om het gebit naast de halfjaarlijkse controle door de tandarts goed te reinigen. Dat is al gauw 150 euro per jaar, dus samen met de tandartskosten ben je al snel 200 euro per jaar kwijt.
  De meeste verzekeraars vergoeden de kosten voor 75%, dus kan een basisdekking tot 250 euro nuttig zijn.

  1. Theo van Eekelen schreef op 

   Prima reactie van Henk. Ik krijg de indruk dat tandartsen hun mondhygienistes als melkkoe gebruiken. Mijn vrouw moest tweemaal terugkomen omdat haar gebit drie behandelingen van 25 minuten “nodig” had. Kosten driemaal 59 Euro, dus 177 Euro. En het ging echt niet om een verwaarloosd gebit.

 2. Kevin schreef op 

  Ik zie zelf het nut niet van de tandartsverzekering zoals ze er nu bij staan.

  Je hebt OF een giga premie van 50 ~ 60 euro voor een beetje fatsoenlijke dekking of voor een beter verwerken premie direct een prullendekking van enkele honderden euro’s…
  Snap best dat dat alsnog leuk kan zijn als je structureel x of y kosten maakt elke jaar maar dat vind ik onder de streep, in het grote plaatje, euro werk. Ook werkt dat het laten uitvoeren van behandelingen die eigenlijk niet nodig zijn in de hand.

  Ik heb nog best wel eens kosten maar ik ben niet geïnteresseerd in een dekking tot 300 euro. Dat kan ik ook zelf wel betalen.
  Ik vind het veel belangrijker om me te verzekeren tegen dingen die echt in de papieren lopen. Dingen waarbij het risico bestaat dat je er geen geld voor hebt als dat op een slecht moment komt.
  Dat bestaat niet, wat eigenlijk gewoon raar is want het hele nut van een verzekering is natuurlijk dekking tegen zaken die je zelf niet kan betalen.

Geef een reactie

Lees onze huisregels.

Waarschuw me bij nieuwe reacties op dit artikel. (Je kan je hiervoor ook apart aanmelden.)

Vergelijk & bespaar snel op je zorgverzekering

In 5 makkelijke stappen een betere & goedkopere dekking

zorgverzekering vergelijken

"Zeer duidelijk overzicht van de verschillende mogelijkheden. En kon direct zonder problemen een nieuwe verzekering afsluiten."

Anoniem uit AMSTERDAM
2020-01-16, zorgverzekering

"Gewoon gemakkelijk online geregeld!"

Mevrouw Lamberts uit AMSTERDAM
2020-01-16, zorgverzekering

"snel, makkelijk, overzichtelijk"

Anoniem uit HOUTEN
2020-01-16, zorgverzekering

"Duidelijk en overzichtelijk ook om te vergelijken om een eigen zorgverzekering af te sluiten."

Anoniem uit BOSKOOP
2020-01-16, zorgverzekering

"It is a really useful instrument"

Anoniem uit KUDELSTAART
2020-01-15, zorgverzekering

"Ik wilde de betalingstermijn van mijn nieuwe zorgverzekering wijzigen. Oplossing volgens de medewerker: aanvraag annuleren en opnieuw een verzekering afsluiten. Wat blijkt: annulering is doorgekomen bij Friesland verzekering, nieuwe aanvraag niet!"

Anoniem uit UTRECHT
2020-01-15, zorgverzekering

"De juiste vergelijkings-informatie in een zeer overzichtelijke en gebruiksvriendelijke website! Samen met een gratis extraatje... TOP gedaan Independer!"

Meneer Postma uit NAARDEN
2020-01-15, zorgverzekering

"Heel overzichtelijk in gebruik. Goede vergelijking en hulp als je dit nodig hebt. "

Mevrouw Schutterop uit DRIEBERGEN-RIJSENBURG
2020-01-15, zorgverzekering

"tevreden"

Anoniem uit 'S-GRAVENHAGE
2020-01-15, zorgverzekering

"Snel en makkelijk"

Anoniem uit HEEL
2020-01-15, zorgverzekering

"Makkelijk vergelijken met andere verzekeringen "

Mevrouw Roelofsen uit OPHEUSDEN
2020-01-14, zorgverzekering

"Snel afgehandeld"

Meneer Klok uit APELDOORN
2020-01-14, zorgverzekering

"***** Snel overzicht, goede lage premies en vergelijk."

Meneer Spindelaar uit LEEUWARDEN
2020-01-14, zorgverzekering

"top"

Anoniem uit ROTTERDAM
2020-01-14, zorgverzekering

"snel en makkelijker geregeld. lekker overzichtelijk!"

Anoniem uit RIDDERKERK
2020-01-14, zorgverzekering