Vergoeding ziekenhuis duidelijk te zien in vergelijking zorgverzekeringen
Tip een vriend:

Vergoeding ziekenhuis duidelijk te zien in vergelijking zorgverzekeringen

Als je een zorgverzekering afsluit, ga je ervan uit dat je bij zorgaanbieders in de buurt terecht kunt. Maar dat is niet meer zo vanzelfsprekend. Want verzekeraars sluiten niet met alle ziekenhuizen en fysiotherapeuten een contract af. Kies je voor een naturapolis of selectiefpolis (beperkte naturapolis) dan moet je hier goed op letten. Independer vindt het belangrijk dat je al bij het afsluiten van een zorgverzekering weet waar je aan toe bent. Daarom tonen wij als enige vergelijkingssite deze informatie op onze site.

Welk ziekenhuis wil jij vergoed hebben?

Maak je een vergelijking van zorgverzekeringen dan kom je na het invoeren van een aantal gegevens op de pagina waarop je je wensen kunt aangeven. Daar kun je ook jouw ziekenhuis en fysiotherapeut opgeven. In de top 3 die we daarna tonen, zie je of de getoonde verzekeringen jouw ziekenhuis en/of fysiotherapeut vergoeden. Zo maakt Independer het vergelijken van zorgverzekeringen gemakkelijker en completer.

Beperkingen restitutiepolis

Heb je een restitutiepolis? Dan ben je vrij om je zorgaanbieder te kiezen. Je zorgverzekeraar vergoedt de zorg, ook als er geen contract is. Vanaf volgend jaar zijn er verzekeraars die een maximum vergoeding hanteren. Als maximum nemen ze het marktconforme tarief in Nederland of de gemiddelde tarieven van gecontracteerde zorg. Meestal is de maximum vergoeding hoog genoeg om de behandeling te betalen. Maar brengt jouw zorgaanbieder een hoger tarief in rekening? Dan moet je bijbetalen.

Restitutiepolis zonder beperkingen

Er zijn verzekeraars die niet met een maximum vergoeding werken. Zij betalen wel gewoon de rekening van jouw zorgaanbieder, ook als die hoger is dan gebruikelijk. Bij verzekeraars die zo omgaan met de restitutiepolis heb je echt vrije zorgkeuze vinden wij. En daarom staat er een vinkje bij het veld ‘vrije zorgkeuze’ in het overzicht van verzekeringen dat wij tonen na het maken van een vergelijking.

Om te bekijken of jouw zorgverzekeraar met alle zorginstellingen een contract heeft, kun je onze contracteringspagina’s bekijken.

Lees meer over: zorgverzekering

iedere maand de beste
artikelen in je mailbox?

meld je aan voor de nieuwsbrief

Reacties

9 Antwoorden op “Vergoeding ziekenhuis duidelijk te zien in vergelijking zorgverzekeringen”

 1. Gerio Smit schreef op 

  Het is weer het einde van het jaar en we worden weer opgeroepen om je zorgverzekering te verlengen dan wel te heroverwegen of je eventueel moet overstappen. Je word door iedere verzekering met verschillende opties geconfronteerd. Dit is zo’n doolhof dat je door het bos geen bomen meer ziet. Ik vind het jammer en triest dat achter iedere (be) handeling een bedrag staat. Nu wil het feit dat ik een infectie-ziekte heb die progressief is en waar nog geen goed medicijn voor is. Nu heb ik deze ziekte al enkele jaren. Ongeveer 6 jaar geleden werd ik ernstig ziek en belanden in het ziekenhuis. Ik werd zieker en zieker en men wist even niet wat men moest doen. Er was wel medicatie voorhanden, maar voor deze kwaal werd het nog getest. Nu had het ziekenhuis hun test budget al uitgegeven. Toen kwam mijn behandelend arts mij vragen of ik dit medicijn zelf kon betalen? Deze zou mij plusminus 1500 euro per toediening kosten. Om een goed resultaat te verkrijgen moest ik wekelijks een half jaar lang dit medicijn gebruiken. Dus reken maar uit. Ik heb het standpunt dat een ziekte je overkomt en je genoeg premie betaalt om de kosten te dekken. Zeker gezien het feit dat een groep mensen onverzekerd rondlopen, maar wel in geval van nood zorg krijgen. Er grote groepen mensen zijn die een levenswijze kiezen waardoor ze bij voorbaat eerder en vooral duurdere zorg nodig zullen hebben ( alcoholisten/drugsgebruikers) . Ik ben mij bewust van het feit dat zorg duur is. Maar ik kan nog steeds niet begrijpen dat echt zieke mensen hun zorg word afgewogen terwijl voor hen die kiezen voor een bepaalde levenswijze de zorg optimaal is. Er was een verzekering die de kosten van een buitenlandse afkick- kliniek vergoeden. Terwijl ik voor mijn ziekte niet de medicatie kan krijgen omdat die te duur zou zijn. Let wel ik gun ieder zijn ding maar ik heb niet om mijn ziekte gevraagd. Ik wil de zorgverleners eens oproepen om een onderscheid te maken tussen echt zieken en de eerder genoemde groepen.

  1. R van Tuel schreef op 

   Het is een misvatting dat de levenswijze van verslaafden, waaronder alcoholisten en drugsgebruikers) een weloverwogen en bewuste keuze is. Ook een verslaving is een officieel erkende ziekte

 2. Thijs schreef op 

  Ik heb ook geen oplossing. Een ziekte overkomt je, dat is waar. Helaas zijn de juiste geneesmiddelen niet altijd beschikbaar. Een ongeluk met dodelijke afloop overkomt je ook.
  Soms wordt er bij je ingebroken en word je vermoord.(juwelier.) Het overkomt je. Iedereen heeft recht op bescherming en genezing maar het gaat niet altijd goed. U heeft gelijk, Een ieder is verplicht mee te betalen via de zorgverzekering en de heffing op zijn loon. Wij brengen wel miljarden euro,s over de grens en laten duizenden gelukzoekers binnen. Deze mensen kosten ook miljarden per jaar, dus iemand redden met een duur medicijn zou ook moeten,, hoewel ik vind dat er ergens een grens is. Er vindt elke dag wel een moord plaats in Nederland.
  Dan heb je pech. De ongenezelijke ziekte, dat is ook pech hebben.
  Waren die dure medicijnen er niet, dan had u ook geen keus. Onze wereld is niet eerlijk en het is niet eerlijk. In Syrie zijn al 100.000 mensen vermoord. Het is niet eerlijk.

 3. Thijs schreef op 

  Het is logisch dat iemand van 20 jaar, goed gezond, een polis wil zo goedkoop mogelijk.
  Hij zal waarschijnlijk geen enkel beroep doen op de zorgverzekering, dus voor de zorgverzekeraar is het kassa. Hij neemt ook een verzekering met het hoogste eigen risico.
  Stel dat hij in 30 jaar niet bij een dokter komt, dan betaalt hij wel 20.000 euro. Hij vindt dat teveel. Hij wil kleine risico,s niet verzekeren, maar wel kosten boven bijvoorbeeld 5000 euro.
  Dat moet toch ook kunnen. Hij spaart voor een huis en hij spaart voor een rampenpot. Misschien een jaarsalaris. De kosten voor de huisarts en voor de tandarts betaalt hij uit zijn rampenpot. Dat kinderen tot 18 jaar en bevallingen gratis meeverzekerd zijn is niet eerlijk t.o.v. kinderlozen .Dat er een systeem bestaat van kwijtschelding voor minderdraagkrachtigen voor diverse belastingen is ook vreemd. Denk aan een 1-persoonshuishouding en een meerpersoons huishouding. Twee personen moeten evenveel betalen als bijvoorbeeld een 7-persoons huishouding. Bijv. rioolrecht, afvalrecht en waterschapsbelastingen.

 4. Gerio schreef op 

  Ik wil even reageren op de reactie van r.van Tuel. Hij stelt dat alcoholisme en drugsverslaving geen wel overwogen keus zou zijn en erkend is als een ziekte. Ik heb geen enkele indicatie om het hier mee eens te zijn. Een ziekte overkomt je daar kies je niet voor. Maar het feit dat je voor alcohol of drugs de vrije keus hebt en ondanks alle voorlichting ( wat ook al heel veel geld kost ) je desondanks er voor kiest om te gebruiken is een vrije keus. Maatschappelijk gezien benadeel je je medemens.

  1. Horsterhoek schreef op 

   Eindelijk eens iemand die het door heeft! Roken is ook geen ziekte, dit zijn allemaal aanwensels die (mogelijk) zijn ontstaan door omstandigheden of verveling. Ziekte is heel wat anders, dit overkomt je. Voorbeeld, het is toch van de zotte dat je de ziekte ALS wilt vergelijken met roken, drugs of alcohol. Laten wij in dit land toch eens weer normaal doen!

 5. Thijs schreef op 

  Elke dag wordt er in Nederland wel iemand vermoord. Het is iets wat je overkomt. Wat is het verschil met: Elke dag sterft er wel iemand aan een slimme ziekte?

 6. Gerio schreef op 

  Wat jammer dat er nog steeds mensen zijn die verslavingen als ziekte betitelen. Van mij mag een ieder die dat blieft naar hartelust drugs en/of alcohol gebruiken, maar accepteer dan wel de gevolgen. Nogmaals een ziekte is iets wat je overkomt. Je hebt geen keuze en moet er mee leren omgaan. Momenteel zit er achter een bureau iemand die op allerlei manieren op de zorg probeert te beknibbelen. Steeds meer wordt er gekort en/of moet je bij betalen. Heb je het geld niet jammer maar helaas. Door de crisis wordt het steeds erger. Op allerlei manieren probeert men geld te besparen of extra belastingen in te voeren. En iedereeen pikt dat. Straks komt er een tijd dat je moet vragen om ziek te worden. Zo ver komt het hopelijk niet. En ja er kan heel veel bezuinigt worden op beleidsniveau. En we moeten er vanaf dat we alles labelen met een prijskaartje.

 7. Thijs schreef op 

  Alles heeft zijn prijs.Ons geld wordt verplaats naar het Buitenland en onze grenzen gaan open voor buitenlanders. Alles heeft zijn prijs. 16 miljoen mensen in Nederland gaan de wereld hervormen. De hervormers nemen ons geld af.. Ziek, zwak en misselijk wordt hier weer opgeknapt.

Geef een reactie

Lees onze huisregels.

Waarschuw me bij nieuwe reacties op dit artikel. (Je kan je hiervoor ook apart aanmelden.)

Vergelijk & bespaar snel op je zorgverzekering

In 5 makkelijke stappen een betere & goedkopere dekking

zorgverzekering vergelijken

"MAKKELIJK"

Anoniem uit DE RIJP
47 minuten geleden, zorgverzekering

"Eftin si bun!"

Mevrouw Maricica Axentii uit ARNHEM
2019-05-24, zorgverzekering

"Ben snel geholpen en kan een keuze maken uit de selectie. Efficiënt ... "

Anoniem uit ACHEL
2019-05-23, zorgverzekering

"hoeveel sterren kan ik geven? ik wil het maximale aantal sterren geven vanwege de duidelijke en snelle service, mijn dank is groot "

Anoniem uit CAPELLE AAN DEN IJSSEL
2019-05-23, zorgverzekering

"Vanuit het buitenland tot aan aankomst in Nederland heeft Independer ons goed geadviseerd bij het selecteren van onze nieuwe verzekering. De Customer Service is van grote kwaliteit."

Anoniem uit ZEGVELD
2019-05-23, zorgverzekering

"duidelijk, snel en goede hulp via what's app"

Mevrouw de Bruijn uit OUD-BEIJERLAND
2019-05-23, zorgverzekering

"Duidelijk en makkelijk te doen."

Mevrouw Barendregt uit MAARSSEN
2019-05-22, zorgverzekering

"Snel en makkelijk geregeld"

Meneer Mulder uit BOVENSMILDE
2019-05-22, zorgverzekering

"Heel handig!"

Anoniem uit ROTTERDAM
2019-05-22, zorgverzekering

"gewoon"

Mevrouw de Gunst uit ARNHEM
2019-05-22, zorgverzekering

"Vriendelijk contact aan de telefoon. Duidelijk en overzichtelijk op de site."

Mevrouw Strijker uit COEVORDEN
2019-05-21, zorgverzekering

"Prima service."

Anoniem uit DRIEL
2019-05-21, zorgverzekering

"Thanks for everything "

Meneer Mustapha Zaabta uit HEERLEN
2019-05-21, zorgverzekering

"Praktisch en efficiënt"

Meneer Douglas Batista Silva uit AMSTERDAM
2019-05-20, zorgverzekering

"Alles waar zeer duidelijk. geen moeilijke uit;eg, korte stappen. Alles werkt soepel."

Anoniem uit WIJK BIJ DUURSTEDE
2019-05-20, zorgverzekering