Worden tandartskosten vergoed door de basisverzekering of de aanvullende verzekering?
Tip een vriend:

Worden tandartskosten vergoed door de basisverzekering of de aanvullende verzekering?

De meeste mensen gaan netjes twee keer per jaar naar de tandarts. Tandartskosten zijn dan ook een belangrijk punt bij het afsluiten van een zorgverzekering. Welke tandartszorg valt er onder de basisverzekering en waar heb je een aanvullende verzekering voor nodig? We hebben het in dit artikel op een rijtje gezet.

Vergoeding tandarts voor kinderen tot 18 jaar

Voor kinderen onder de 18 jaar worden de meeste tandartskosten vergoed door de basisverzekering. Denk dan aan de volgende zaken:

 • Twee controles per jaar
 • Het verwijderen van tandsteen
 • Het gebruik van fluor vanaf 6 jaar (twee keer per jaar)
 • Het aanbrengen van een beschermend laagje op de bovenkant van de kiezen
 • Vullen van gaatjes
 • Verdoving

De volgende behandelingen worden niet vergoed uit de basisverzekering.

 • Orthodontie
 • Kronen en bruggen

Wil je dat deze behandelingen worden vergoed? Dan kun je als ouders een aanvullende verzekering ervoor afsluiten.

Vergoeding tandarts voor mensen van 18 jaar en ouder

Voor volwassenen worden er maar weinig tandartsbehandelingen vergoed. Een behandeling wordt alleen maar vergoed in een van de volgende situaties:

 • Bij een ernstige ontwikkelingsstoornis, groeistoornis of afwijking van je mond of gebit. Soms vallen hier ook orthodontiebehandelingen onder.
 • Als je een lichamelijke of geestelijke aandoening hebt, waarbij een medische behandeling met tandheelkundige zorg noodzakelijk is.

Via ons vergoedingsoverzicht voor tandartscontrole zie je wat jouw zorgverzekering vergoedt.

Verstandskiezen trekken

Vanaf 2011 wordt het trekken van verstandskiezen niet meer standaard vanuit de basisverzekering vergoed. Als jouw tandarts de verstandskies trekt, vallen deze kosten onder je tandartsverzekering. Een tandarts mag je alleen naar het ziekenhuis doorverwijzen als hij of zij niet zelf de kies kan trekken. Dan wordt er gesproken over een ‘lastige extractie’. De kosten die in het ziekenhuis worden gemaakt, vallen onder de basisverzekering. Je moet er wel rekening mee houden dat deze kosten van je eigen risico afgaan. De eerste 350 euro (in 2014 360 euro) betaal je dan zelf. Als jouw tandarts geen verstandskiezen trekt en je naar een kaakchirurg doorverwijst, valt deze behandeling dus niet onder de basisverzekering, maar onder de tandartsverzekering.

Kunstgebit

De kosten voor een kunstgebit worden voor 75% vergoed vanuit de basisverzekering. De overige 25% is een wettelijke eigen bijdrage. Hiervoor kun je een aanvullende tandartsverzekering afsluiten. In ons vergoedingsoverzicht voor kunstgebitten kun je zien of een kunstgebit door jouw zorgverzekering wordt vergoed. Ook kosten die gemaakt worden wanneer de prothese gerepareerd moet worden, worden vergoed vanuit de basisverzekering

Een kunstgebit zit meestal los in de mond. Door speeksel en de mondspieren blijft het kunstgebit op z’n plaats. Wanneer de kaak te smal is en het gebit niet blijft zitten, kan je overstappen op een klikgebit.

Kunstgebitten op implantaat (klikgebit)
Een klikgebit wordt vast geklikt op minimaal twee implantaten (ook wel kunstwortels genoemd). Dit wordt gedaan bij mensen die last hebben van een loszittend kunstgebit.  Voor een kunstgebit op implantaten geldt een wettelijke eigen bijdrage van 125 euro per kaak. Wel is het van belang dat je hiervoor toestemming vraagt aan je zorgverzekeraar. Vaak zullen zij om een verklaring van de behandelend tandarts of implantoloog vragen.

Eigen risico kunstgebit
De behandelingen die door de basisverzekering worden vergoed, gaan ten koste van jouw eigen risico. Wanneer je dus naar de kaakchirurg moet als je een kunstgebit krijgt, betaal je de eerste 350 euro  (in 2014 wordt dat 360 euro en in 2015 375 euro), zelf.

Overstappen met tandartsverzekering

Ook als je een tandartsverzekering hebt, kun je wisselen van zorgverzekering. Wel kennen veel verzekeraars bij een uitgebreidere dekking een medische selectie. Dit betekent dat je medische vragen moet invullen voordat zij je accepteren. Ook moet je tandarts de verklaring ondertekenen. Als je veel kosten aan je gebit verwacht, is de kans groot dat je een pakket met een lagere dekking aangeboden krijgt.

Wil je overstappen met je tandartsverzekering? Dan is het verstandig om dit niet op het allerlaatste moment te doen. Het kan namelijk wel een paar weken kan duren voordat alles geregeld is met je tandarts en je zorgverzekeraar.

Op zoek naar een tandartsverzekering 2017

Lees alles over de dekking in 2017 + maak een vergelijking om te zien wat voor jou de beste zorgverzekering 2017 is.

Lees meer over: tandarts, zorgverzekering

iedere maand de beste
artikelen in je mailbox?

meld je aan voor de nieuwsbrief

Reacties

85 Antwoorden op “Worden tandartskosten vergoed door de basisverzekering of de aanvullende verzekering?”

 1. Marc schreef op 

  Ik snap het van de verstandskiezen niet helemaal. Eerst lees ik dat de tandarts alleen mag verwijzen bij een lastige extractie, maar later staat er dat een tandarts er ook voor kan kiezen om überhaupt nooit verstandskiezen te trekken en altijd door te verwijzen. Maar dit is dan toch geen lastige extractie?

  1. Colette schreef op 

   Ik begrijp het ook niet helemaal eerst vallen de verstandskiezen trekken onder de aanvullende verz, tenzij dit in het ziekenhuis gebeurd, dan zou het wel onder de basisverzekering vallen weliswaar met ER, en aan het eind staat er dat als de kaakchirurg dit doet dan valt het weer onder de aanvullende verzekering. Een kaakchirurg zit altijd in een ziekenhuis mijn inziens. Mijn huidige verzekeraar Agis geeft aan dat de ingreep in het ziekenhuis altijd onder de basisverzekering valt en dus niet onder de aanvullende verzekering, ik begrijp er niets van!

   1. Beste Colette,
    Als de eigen tandarts geen verstandskiezen trekt (sommige doen dat nooit) dan moet je ergens anders terecht kunnen. Als een kaakchirurg deze er heel gemakkelijk uit kan trekken (“simpele extractie”) valt dit niet onder de basisverzekering, maar onder de tandartsverzekering. Als het lastig is, valt dit onder de basisverzekering, dan betaal je wel eerst je eigen risico.

  2. Jacqueline schreef op 

   Vraag ik Ben al 13 jaar ernstig chronisch ziek daar door weg ik nog maar 48 kilo voorheen 73 kilo mijn vitaminen B d en E moeten altijd aangevuld worden en dan heb ik nog een tekort ook calcium en foliumzuur.,,1.5 jaar geleden heb ik mijn gebit laten reviseren dit geintje kosten mij 1400€ nu zijn alle nieuwe vullingen er inmiddels uitgevallen tanden breken af een stukje kunsttand van mijn voortanden verkleurt steeds dit door mijn medicijnen 21 pillen pd en de morfine smelttablet mijn bovengebit is totaal naar de K..,,,, het doet erg veel pijn daardoor is het eten moeilijk en val ik nog meer af ik heb een Infectie ziekte en iedere dag heb ik wel ergens een ontsteking nu zegt mijn huisarts dat met een medische verklaring ik vergoed wordt bij de orthodontist ik dacht eerst maar aan een kunstgebit boven maar ik ben vrij jong en ben daar erg verdrietig om , maar nu kom ik al een jaar niet buiten omdat ik mij vreselijk schaam om niet arrogant te zijn ik stond niet achteraan toen god de 7 schoonheden uitdeelde ben geen doutzen kroes die heeft er 7 en ik 5 ofzo nogmaals wil niet arrogant overkomen is er ook een andere mogelijkheid voor mij ipv een heel gebit boven ik heb last van mijn voortanden en dan 4 tanden naar links aansluitend op de voortanden alleen de voorkant staat nog maar achter is alles weg is er een alternatief en wordt die ook vergoed op grond van medische noodzaak? HELP ik wil weer naar buiten nu sluit ik mij op en durf niet eens te lachen naar mijn man die ook nog eens 10 jaar jonger is dan ik! Nogmaals help wat kan ik doen? Grt Jacqueline

   1. Marleen Schepers (Independer.nl) schreef op 

    Beste Jacqueline,

    Orthodontie kan een enorme kostenpost zijn. Daarom is het belangrijk om hiervoor een goede dekking bij je zorgverzekering te hebben. Orthodontie wordt in de meeste gevallen niet vergoed vanuit de basisverzekering. Alleen als u een orthodontiebehandeling nodig heeft bij een zeer ernstige ontwikkelings- of groeistoornis van de mond, gebit of kaak. U zou bij uw huidige zorgverzekering kunnen navragen of u in aanmerking komt voor een orthodontie behandeling vanuit de basisverzekering.

    Wel kunt u er een aanvullende verzekering voor afsluiten. Een aanvullende verzekering is in de meeste gevallen goedkoper dan de behandeling zelf betalen. Heeft u op dit moment geen aanvullende verzekering? Dan kunnen wij aan het eind van het jaar voor u kijken welke verzekeraar de beste voorwaarde heeft voor het jaar 2017.

    Voor meer advies over tandheelkundige zorg en om te kijken of er nog andere mogelijkheden zijn kunt u het beste met uw tandarts contact opnemen.

 2. Sharon Gerritsen (Independer.nl) schreef op 

  Beste Marc,
  Als een tandarts je doorverwijst met een gecompliceerde extractie, zal de kaakchirurg de verstandskies verwijderen en valt dit onder de basisverzekering. Er zijn ook tandartsen die helemaal geen verstandskiezen trekken. Als zij je doorverwijzen voor een “simpele” extractie, valt dit onder de aanvullende tandartsverzekering.

 3. Peter schreef op 

  Oke , 360 € eigenrisico .
  Voorbeeld ik ga voor controle dat kost 30€ die moet ik dus helemaal zelf betalen?
  Ik laat tandsteen weg halen kosten 20€ zelf betalen ?

  Vraag 2 als ze de tandarts tot bijvoorbeeld 700 euro vergoeden per jaar en alles wat daar boven zit moet je dan zelf betalen begrijp ik ?

  Volgens mij kan je dan beter zelf de meer kosten op zij zetten ,je tandarts toeslag en deze sparen als je elkaar niet veel te repareren hebt?boven de 700 betaal je dan toch zelf al?

 4. Beste Peter,
  De kosten van de tandarts vallen niet onder het eigen risico (kaakchirurg en kunstgebit wel). Dit wordt dus altijd direct betaald tot het maximum waar je voor bent verzekerd. Daarboven komen de kosten voor eigen rekening.

  1. Thom schreef op 

   Hoe zit het dan met dat een gaatje is gevuld maar de verzekering zegt dat er geen rekening is gestuurd en dus de volle 100% nog vergoed kan worden?

   Valt een gaatje vullen dan onder gewone controle?

   Alvast bedankt!

   1. Warner Michel (Independer.nl) schreef op 

    Beste Thom,

    Goed dat je hier naar vraagt. Wanneer je nog geen gebruik hebt gemaakt van je tandartsverzekering dan is de kans groot dat je recht hebt op vergoeding . Als je vragen hebt over je rekening en hoeveel vergoeding je krijgt kun je het beste even contact opnemen met de verzekeraar.

 5. Ellen schreef op 

  Hoe zit het als je je onderkiezen mist?
  Mijn tandarts wil een frame met kiezen
  gaan maken komt dit voor rekening van
  de basisverzekering of aanvullende tand?
  Staat dit gelijk aan een prothese?

 6. Beste Ellen,

  Dit staat helaas niet gelijk aan een volledige prothese, dus wordt niet vanuit de basisverzekering vergoed. U moet hiervoor een aanvullende tandverzekering afsluiten.

 7. JW schreef op 

  Beste Chantal,

  Er ligt hier al een offerte klaar van mijn tandarts. Het is een rekening voor een komende tandvleesbehandeling / onderzoek naar parodontiumstatus van 766,75 euro.
  Dat valt onder de mondhygienist / orthodontie. (?)
  Valt zoiets gewoon onder een tandartsbehandeling ?
  Mijn vraag komt omdat veel verzekeringen orthodontie boven de 18 jaar uitsluiten.
  Is bijverzekeren tot 100% van 1000 euro voldoende ? En dekt dat deze bovenstaande rekening + alle normale tandartshandelingen ?
  Is bijverzekeren voor 100 % van 750 euro ook voldoende ?
  Welke zorgverzekeraar (de goedkoopste in dit geval) raadt jij mij aan ?
  Bij voorbaat dank,
  J.W.Ovink

 8. Beste meneer/mevrouw Ovink,

  De behandelingen die u noemt vallen onder de tandartsverzekering, niet onder orthodontie. Het verstandigste is om een aanvullende tandartsverzekering van €750,- te nemen, zonder medische acceptatie. Bij een tandartsverzekering van €1000,- is er namelijk altijd medische acceptatie, en met uw al bekende behandeling komt u hiervoor niet in aanmerking.

  De beste zorgverzekeraar in uw geval is dan Aevitae (VGZ) met het pakket “VGZ Natura Selectief Tandartsverzekering 750”. Wel heb ik dan alleen gekeken naar de tandartswensen, en niet naar eventuele andere zorgwensen.

 9. Ronald schreef op 

  Ik denk erover om mijn gebit te laten vervangen door een kunstgebit (volledig), er moet dan eerst al mijn tanden en kiezen worden getrokken. Dit wilde ik laten doen in het ziekenhuis (vanwege enorme angst voor de tandarts).
  Eventueel een klik gebit ?

  Wordt dit vergoedt vanuit de basisverzekering of niet.

  Ik heb een VGZ natura verzekering met aanvullende supervip verzekering bij aevitae zonder tandarts verzekering.

  graag uw mening/advies.

 10. Beste Ronald,

  Dit wordt inderdaad vergoed door de basisverzekering, maar gaat wel ten koste van je eigen risico (360 euro in 2014). Ook moet je door je tandarts worden doorverwezen. In dit geval wordt het niet vergoed door je tandartsverzekering: dat is alleen het geval als je je tanden en kiezen bij de tandarts zelf laat trekken.

  1. Henk schreef op 

   Kun je de kosten ( 2 extracties in het ziekenhuis) € 340, weg eigen risico, van de belasting aftrekken?

 11. A.Westra. schreef op 

  Onbegrijpelijk de kosten die je moet maken voor een kunst gebit /gedeeltelijk.
  Eigen risico 360 daarna de behandelingen pakweg 3-400.
  Dan het gebit boven meer dan 500 waarvan 130 vergoed.
  Daarna gedeeltelijk gebit onder 560 ,vergoed 135.
  Heb bijna een gebit van goud zou je zeggen.
  Dan nog de nazorg die ver te zoeken is maar toch iedere keer dat je komt gerekend word.
  Met resultaat na 1 1/2jaar nog geen goed passend gebit ,niet ermee kunnen eten enz .
  Nergens kun je hulp krijgen ook niet bij de verzekeraar ondanks dat het een gecontracteerde tandarts is.
  Diep treurig deze handelingen.
  Blijkbaar gaat het alleen maar om het geld.
  Na de 1 1/2 jaar loop ik nog steeds met een nood gebit van ruim 1100 eu.
  Waar ik niets aan heb.
  Ook worden alle kosten voor de tandarts en het gebit afgeschreven van mijn aanvullende verzekering door cz.
  Terwijl je ergens leest dat 75% uit de basis word betaald en 25% uit de aanvullende.
  Nou mensen begrijp er niets meer van.

  1. wietske schreef op 

   A.westra
   Ik heb het zelfde probleem..ook ik heb een noodgebid gekregen en ook idd over de 1000 euro kwijt…kukident niet aan te slepen…nu druk aan het sparen voor een goed gebid..maar ool dan zal ik de eigen risico kwijt zijn plus kosten gebit..moooe boel allemaal

 12. Beste A. Westra,

  Wat een vervelende situatie. We zoeken het graag voor je uit. Je kunt contact opnemen met de klantenservice via 035-626 55 44.

 13. karin eij schreef op 

  Wisten wij met z’n allen als nederlanders dat een jaarlijkse controle bij de tandarts niet meer in het basispakket zit? Ik niet!

  1. Lenny schreef op 

   Nee, dat wist ik dus ook niet, dat ben ik nog nergens tegengekomen!

   Wat ik overigens ook van de zotte vind, is dat als je een kunstgebit wilt je eerst een gewoon gebit moet aanvragen, dus een losse onder- en bovenporthese, en pas als je jaren hebt lopen klooien met zo’n los gebit kun je een klikgebit aanvragen! Waarom niet meteen een klikgebit, zonder al dat gedoe?
   Tot voor kort stond er trouwens bij de vergoedingen van een kunstgebit dat de eigen kosten ‘€ 125,- per kaak’ waren (net als bij een klikgebit), maar dit hebben ze inmiddels sneaky veranderd in 25% van de totale kosten van het kunstgebit! Dan wordt het dus wel even een heel ander bedrag wat je zelf moet bijdragen! Ik word zo langzamerhand goed misselijk van de ‘zorg’ in dit land!

   1. Ron schreef op 

    De eigen bijdrage voor een volledige prothese is al jaren 25% en is dus niet sneaky veranderd.

 14. dutchartistjelke schreef op 

  het is werkelijk Gods geklaagd wat zich in Nederland afspeelt met die verplicht ziekenverzekeringen ,jan modaal kan niet fatsoenlijk meer naar de tandarts en loopt jaren met kapotte tanden in zijn mond kan de kosten niet betalen om een gebit te krijgen ,hoge premies daar nog bij een eigen bijdrage van 360 euro tevens hoge bijkomende kosten ook voor medicijnen ,zodat men in de schulden komt bij de verzekering maatschappijen en de maandelijkse premies veel groter zijn dan wordt voorgesteld het is werkelijk te gek voor woorden en dan te weten dat de verzekering maatschappijen miljarden winsten maken en in vele ziekenhuizen vele kamers niet bezet zijn ,mensen pik het niet meer langer er zijn mensen die potverdorie hierdoor in de voedsel banken belanden en het gaat maar door de ene verhoging na de andere stop dit beleid en zo spoedig
  mogelijk ,wat vroeger kon kan nu ook !! natuurlijk zullen ze wat minder winst maken ,echter mensen in nood vraagt niet om winsten ,dus terug naar normale
  zorg een kunstgebit dient geheel te worden vergoed inclusief de behandeling mijn heer de tandarts en alle verdere kosten i.v.m ziekten dienen te worden vergoed door de verzekering ..daarvoor hebben we een verzekering anders kunnen we alles wel zelf gaan betalen wat we nu ook doen .sorry als er en foutje in staat kan het niet terug lezen .

 15. dutchartistjelke schreef op 

  nog even dit we leven niet in 2014 maar in de middeleeuwen als je beseft dat mensen niet meer naar de tandarts gaan en zelf met al die pijn om de kosten !!!! te sparen met een combinatie tang hun tanden trekken met alle gevolgen van dien
  geef je het maar te doen ,maar sta er wel bij stil het zijn er niet honderd maar duizenden die dit wel moeten want kunnen gewoon de kosten niet opbrengen ,dit kan toch niet mensen !!!

  1. Huub schreef op 

   Volledig mee eens, ik ben nu 51 jaar en altijd trots geweest op mijn tanden en dat ik ze nog allemaal heb maar nu is het zover dat ik sinds een paar jaar een basis verzekering heb dus goodbye eigen tanden.
   Heb op het moment zeker 3 gaatjes maar uit ellende zal ik die 3 tanden moeten laten trekken want dat is het goedkoopste.
   diep treurig hoe het in dit land gaat.

 16. Jerry schreef op 

  Hoe zit dat eigenlijk als je een tandartsbehandeling in het buitenland laat doen. Voor mijn werk zit ik nl. regelmatig buiten Nederland.
  Via via hoorde ik dat in veel landen behandelingen aanzienlijk goedkoper zijn dan in Nederland.
  Ik heb mijn verzekering nog niet nagekeken maar wellicht weten iemand zo het antwoord op die vraag.
  Stel dat ik een behandeling laat doen in het buitenland, kan ik dat dan declareren?

 17. Beste Jerry,

  Wanneer je in het buitenland (niet spoedeisende) zorg wilt gaan gebruiken moet je dat altijd eerst voorleggen aan de verzekeraar. Wij adviseren je daarom om even contact met hen op te nemen.

 18. Liesbeth schreef op 

  Heb in het buitenland mijn voortand afgebrt en de wortel is eruit gesneden moeten kosten 330 euro ben basis verzekee maar dir gaat volgens mij via reisverzekering maar nu moet ik een plaatje met een tand kosten rond de 350 euro wie betaald dit groetjes van Liesbeth

 19. Hoi Liesbeth,
  De kosten voor het plaatje worden vergoed vanuit een aanvullende tandartsverzekering. Als je geen tandartverzekering hebt, moet je de kosten helaas zelf betalen.

 20. boer schreef op 

  heb een groot probleem ben ik de schulden beland waardoor ze ook geen ziekenfonds kunnen betalen mijn tand viel eruit en weet niet wat ik kan mijn man heeft afgebroken kiezen
  mijn kinderen van 4 en bijna 6 hebben ook veel gaatjes en niemand kan ons ermee helpen..
  waar gaat het heen.
  ook wij zijn mensen wie weet wat ik nog kan doen?

  1. Beste boer,
   Wat een vervelende situatie. Voor de kinderen worden controles bij tandarts en het vullen van gaatjes vergoed vanuit de basisverzekering. Als jullie nog wel een basiszorgverzekering hebben, kunnen de kinderen naar de tandarts. Jullie hoeven de tandarts dan niet te betalen. Helaas geldt dit niet voor volwassenen.

 21. fred honing schreef op 

  Goedenmiddag
  Ik heb de volgende vragen, 30 jr bij dezelfe tandarts ,weinig problemen,zo nu en dan 1 vullen of trekken en schoonmaken ,klaar,nu is hij met pensioen en dus een abdere tandarts ,met andere regels,wat blijkt paradontitis en waarschijnlijk niet zo.n klein beetje, advies van 1 tandarts alles eruit,een ander een paar eruit en behandelen tegen paradontitis,volgens hun kan parondontitus leiden naar diabeet, hard en dergelijke problemen, nu ben ik al jaren hartpatient ,ben diabeet, gebruik pillen voor trombose ,hoge bloed druk ,bij mijn laatste gesprek met de internist ,waar ik dit doorgaf, vroeg hij mij ,hebben ze je ook verteld dat je suikerziekte ook paradontitus kan veroorzaken dus kan get 2 kanten uit, nu sta ik voor de keus ,trekken of behandelen, behandelen is behoorlijk kostbaar en als aower nauwelijks te betalen ,wat is wijsheid?
  Vr gr fred

 22. hans schreef op 

  @fred honing. Indien er al sprake is van een uitgewerkt behandelplan van de tandarts, zou ik een second opinion laten doen om meer zekerheid te verkrijgen over het te verwachten resultaat èn de te verwachten onkosten. Veel hangt daarbij van een eventueel afgesloten aanvullende verzekering af en wat er in de polis staat. Ik denk, dat de gezondheid voorop moet staan, maar kan natuurlijk ook niet in een andermans portemonnee kijken. Heeft u vertrouwen in uw huisarts, maakt misschien dáár nog een afspraak voor een consult en bespreek uw situatie. Op een publiek forum is een persoonlijk advies dit geen haalbare kaart.

  Meer informatie:

  http://www.allesov erhetgebit.nl/tandartspraktijk/second-opinion-de-tandartspraktijk

 23. Suusje schreef op 

  Wat mij mateloos irriteert bij al die Zorgverzekeringen is dat ze de tekst en uitleg op hun sites (bijvoorbeeld over de aanvullende verzekeringen en de vergoedingen) zodanig verwoorden dat je na een kwartier al afhaakt! Sommige zinnen moet je eerst zes keer lezen en goed tot je door laten dringen voordat je begrijpt wat er staat!
  Kan al die informatie nu niet gewoon eens in Jip en Janneke taal? En kunnen er wellicht rekenvoorbeelden bij vermeld worden zodat de consument een beetje een indicatie kan krijgen van de kosten die ze te wachten staat?

  1. Wij herkennen dit probleem. Daarom proberen we ingewikkelde onderwerpen op een gemakkelijke manier uit te leggen. Maar dit blijft lastig. Kom je er nog steeds niet uit dan helpen we je ook graag persoonlijk. Bel ons even op 035-626 55 44 dan beantwoorden we al je vragen.

 24. dh chen schreef op 

  waarom worden sommige tanden tot laatste korrel aan elkaar gelijmd . Als men dat zorg noemd en men gaat vragen of het niet beter is dat als een tand bijna op is .Het niet beter is om hem te vervangen . Vooral bij mensen met een laag inkomen ,loopt dit vaak op tot enorm veel zorg en niet te vergeten extra eigen bijdrages. en loopt men uiteindelijk toch nog op oudere leeftijd met kunstgebit . ga ma eens vragen bij je zorgverzekeraar wat het tot eindelijke zorg en eigenbijdrage,s dit kunstgebit heeft gekost.dosie,s hebben ze ma denk ma niet dat ze dat uit gaan zoeken .raar maar waar .terwijl tandartsen elk jaar de jaarlijkse controle,s uitvoeren bij de patient.– NOU TOCH NIET ZO MOEILIJK .zorverzekeraar speciaal team opstellen . ook weer extra WERK DUS.na jaarlijkse controle de reparatie doorgeven aan zorgverzekeraar . en die laat door deskundige tandartsen van zorgverzekeraar gelijk maitje aan desbetreffende tandarts sturen vervangen laten of repareren . DAT SCHEELT DE ZORGVERZEKERAAR VEEL ZORG. En de patient veel ellende .

 25. mandy schreef op 

  ik ben al 3 jaar niet meer naar de tandarts geweest ,en loop nog met hulp vullingen,maar die raken nu los en heb er veel last van ik wil best ervoor betalen maar kan het niet in een keer betalen dus ik een nieuwe tandarts gezocht die vraagt zich 260 euro voor een intake gesprek foto en nakijken,kan ik niet in een keer betalen

 26. Beste Mandy,
  Je kunt er in deze situatie voor kiezen om een zorgverzekering af te sluiten met een aanvullende tandartsverzekering. Je hoeft de rekening dan niet (helemaal) zelf te betalen. Er volgen daarna waarschijnlijk nog meer kosten. Een tandartsverzekering met een dekking tot maximaal € 500 is zeker aan te raden. Je betaalt voor zo een aanvullende verzekering € 15 tot € 20 per maand. Je kunt een vergelijking maken om na te gaan of overstappen voor jou zinvol is.

 27. dh chen schreef op 

  gewoon door laten repareren en aan het eind van de rit een “““kunst “““`ja een kunst gebit. ja en wat heeft de zorg verzekering aan zorg verleend na al die jaren van ellende ja ja een heel duur kunst ja ja een kunst gebit. ga ma eens na wat dat kunst gebit heeft gekost bij je zorg verzekering . maar dat doen ze niet .raar toch waarom niet het zou ze heel veel geld schelen. of weten jullie een betere oplossing . gewoon doorgaan tot laatste korreltje tand laten repareren dat is het helemaal ja ja . dus waar draait de zorg om……………

 28. Antoinette schreef op 

  Beste mensen.
  Ik heb sinds 15 december2014 een compleet boven en onder kunstgebit. Ik ben basis verzekerd en nog extra basis tand tot 450 euro.
  Nu is mijn vraag, ik heb de rekening bij cz kantoor persoonlijk afgegeven gehad. Zei zouden deze doorsturen voor de verdere afhandeling. Wouw Een dikke rekening zoals die goeie meneer zei. Bijna 2000 euro. Het zou binnen 2 weken geregeld zijn. De tandarts heeft het bedrag afgeboekt op 30 december 2014.Bijna 2000 euro armer. Voor 2015 heb ik mijn extra verzekering stopgezet omdat ze zeiden van cz kantoor dat ik die dan niet meer nodig heb. Nu belde ik 3.1.2015 op hoe het met mijn terug gaaf was. Vertelde die goede vrouw van cz me aan de foon dat ze tot op heden nog niks binnen hebben gekregen terwijl ik het wel persoonlijk na kantoor gebracht heb. Die mevr van cz zei ik moet de rekening dan maar nog eens insturen via internet. En me bij cz.nl inloggen en nakijken. En wat zie ik nu……staat de rekening die ik nog maals moest versturen bij het jaar 2015 voor als declaraties. Terwijl ik deze al in december 2014 via kantoor ingeleverd heb…… Mijn vraag is nu word die rekening nu via de verzekering van mij voor het nieuwe 2015 berekend of toch nog via 20014…???????

 29. Beste Antionette,
  Vervelende situatie. Er is zo te zien iets mis gegaan. De behandeling is van 2014. Het moet dan ook voor dat jaar bij de verzekeraar gedeclareerd worden. U kunt het beste contact opnemen met CZ om te zorgen dat ze declaratie naar 2014 zetten in plaats van 2015.

 30. wendy schreef op 

  Als je geen tandarts heb en je kiezen zijn afgebroken mag je dan ook door de huisarts worden door gestuurd worden naar de kaakchirurg en is het dan uit de bassis verzekering maar dan wel eerst van je eigen risico

 31. elies schreef op 

  Hoi
  Vorig jaar heeft mijn toemalige tandarts twee vullingen gezet. 1 in mijn kies en 1 in mijn voortand. Drie maanden later vielen bijde vullingen eruit. Hierdoor ben ik in conflic geraakt met deze dame en met mijn gezin verwijderd uit de praktijk. Ik heb het niet breed en kan soms gewoon mijn maandeljkse rekeningen niet betalen. Naar een nieuwe tandarts gaan was dus geen optie omdat ik dan de eerste conslt eerst zelf moet betalen. in februari heeft mijn verzekering ivm een achterstallige eigenbijdrage, mijn aanvullende verzekering gestopt.
  Ik loop nu dus al ruim een half jaar met een groot gat in mjn kies die steeds heel veel pijn doet. Ik slaap slecht en ook eten laat ik liever achter wegen ( wat met mijn hypoglykemie in echt handig is). Mijn huisarts wil mij niet door verwijzen naar de kaakchirurg. Wat moet ik nu doen. Ik kan echt geen tandarts betalen nu, maa ook niet zo door gaan.

 32. Het is echt heel vervelend. Helaas moet de tandarts doorverwijzen naar de kaakchirurg. Het consult bij de tandarts moet je zelf betalen zonder de aanvullende verzekering. Misschien is er een regeling te treffen met de tandarts over het betalen van rekening. Veel sterkte ermee!

 33. Diana schreef op 

  In de aanvraagbrief voor onder klikgebit stond dat de zorgverzekeraar het gehele bedrag zou vergoeden.
  Gaat om bedrag van €2799. Nu krijg ik vandaag een brief van mijn nota, dat de zorgverzekeraar €250 (aanvullende verzekering) heeft vergoed. Maar dat het rest bexrag van dik €2500 nog door mij betaald moet worden. Heb hierover gebeld, werd afgescheept met de mededeling dat ik gewoon moest betalen.
  Ik ben er helemaal gestressed van. Hoe kan dit.

  1. hm schreef op 

   Als u een brief heeft waar het zwart op wit staat dat uw verzekering de gehele bedrag zou betalen, dan kan uw verzekering hoog en laag springen maar betalen gaan ze. dat ze denken met dreigementen iemand tot betalen te krijgen. getuigd al van de struikrovers mentaliteit bij uw verzekering.

   1. Inderdaad, als er bevestigd is dat het vergoed wordt, dan kan de verzekeraar het nu niet zomaar afwijzen. Je kunt een klachtmail of brief naar de verzekeraar sturen. Dan kunnen ze je niet afschepen met de medeling dat er gewoon betaald moet worden. Veel succes ermee!
    Als je er helemaal niet uitkomt, kun je ook altijd nog contact opnemen met Independer.

 34. elies schreef op 

  Hoi
  Ik en mijn man zijn na veel afwegen toch maar naar een tandarts gegaan. We hebben geen tandarts verzekering, maar met 3 kids en zelf veel pijn moet je op een gegeven moment toch iets.
  Nu gaat bij mij mijn volledige boven gebit eruit en krijg ik dus een boven prothese.valt deze nou wel of niet in de bassis verzekering? Ik begrijp er namelijk de balle meer van. En hoe zit dat met alle voorberijdende behandelingen zoals trekken, happen fotos enz.?

 35. Beste Elies,
  Een gebitprothese wordt gedeeltelijk uit de basisverzekering vergoed. Maar je betaalt wel eerste eigen risico. De voorbereidende behandelingen worden niet vanuit de basisverzekering vergoed.

 36. Krystyna de Borst schreef op 

  Ik heb zelf een onder gebitprothese op twee inplantaten.
  Na 4 jaar op een dag in mijn mond had ik twee stukken.
  Bij de tandarsts geweest, gerepareerd. Volgens de tandarst
  reparatie zit in de basispaket.Maar een paar dagen geleden
  kreeg ik een rekening van VGZ van 114 euro. Is het juist?

 37. Beste Krystyna,
  De kosten die VGZ in rekening heeft gebracht, zijn waarschijnlijk voor het eigen risico. Zorgkosten die vanuit de basisverzekering worden vergoed, gaan namelijk wel eerst van je eigen risico af. Je kunt natuurlijk contact opnemen met VGZ om na te gaan wat er precies in rekening is gebracht.

 38. Jetstream schreef op 

  Als ik bovenstaande reactie’s lees daar wordt je niet vrolijk van , en ook de prijslijsten van de tandarts zijn niet normaal gaat het om platina of goud of diamanten ? voor 1 kalk brokje die al div malen is ingeboord en vele behandelingen heeft doorlopen kost dus ongeveer 1000 euro per kalk brokje waar gaat dit over , bij mij wordt er ook een kies getrokken deze was al zo vaak behandeld dat deze nu ontsteekt de tandarts wil de naastgelegen kies nog redden met een wortelkanaal behandeling ik heb er over nagedacht maar deze gaat er ook uit over 2 jaar ontsteekt deze mischien ook en dan 300 euro verder gaat ie uiteindelijk richting de prullenbak voor deze weggegooid geld is het beter een frame te nemen kosten 700 euro maar dan geen last meer van het laatste korreltje kies te redden . ik heb gelukkig nog werk maar voor degene die geen of nauwelijks inkomen heeft begrijp ik erg goed dat dit niet meer op te brengen is , over een aantal jaren hebben de meeste een slecht gebit uitzonderingen daar gelaten te danken aan de zorggraaiers.

 39. germaine schreef op 

  nou na alles hier gelezen te hebben is het toch eigenlijk godsgeklaagt in dit land wat hier allemaal onder het mom van wij zijn zo goed bezig en onze gezondheids zorg is zo goed op orde een GROTE SCHANDE al die burgers betalen zich helemaal rot ieder jaar weer aan die zorg verzekering en als je dan nog kinderen hebt en dan de pech dat je ook nog word gestuurd naar die andere graaiers die ortodontisten die ook maar een beetje aan klooien om zichzelf alleen maar te verrijken en ieder jaar maar weer BRUTAAL alles opnieuw verhogen WAAR MOET DIT NAAR TOE HIER IN DIT LAND.

 40. Ineke Maasakkers schreef op 

  Valt botopbouw (bij 1 kies, door kaakchirurg) voor het zetten van een implantaat onder de basisverzekering?

 41. Beste Ineke,
  De basisverzekering vergoedt de kosten van chirurgische tandheelkundige hulp, uitgevoerd door een geregistreerde kaakchirurg. Dit betekent dat de botopbouw wordt vergoed door de basisverzekering. Het aanbrengen van het tandimplantaat zelf wordt niet vergoed door de basisverzekering.

 42. annet schreef op 

  Ik zit met een groot probleem

  Vanaf 2 uur vannacht ben ik al op het is nu bijna 7 uur smorgens

  Mijn voortand zit zo los dat ik niet durf te slapen en niet durf te eten ivm met het uitvallen van mijn tand 

  Nu wil ik heeeeeeel graag naar de tandarts maar heb daar geen verzekering voor 

  We hadden een achterstand bij de verzekering en daardoor zijn we in de basisverzekering gezet 

  In juni 2015 was alles afbetaald en gebeld met zilveren kruis maar kreeg te horen dat ik pas in januari weer aanvullend en een tandartsverzekering kan afsluiten 

  Als ik nu naar de tandarts ga moet ik de kosten allemaal zelf betalen 

  Dit kan ik echt niet 
  Wat kan ik doen?????

  Want tot januari niet eten en slapen ga ik niet volhouden 

  1. Mayke (Independer.nl) schreef op 

   Beste Annet,

   Wat een vervelend verhaal, ik begrijp dat wachten tot 1 januari geen optie is. Als eerste kun je het beste even contact opnemen met je tandarts en vragen naar de kosten en de mogelijkheid om in termijnen te betalen. Daarnaast kun je informeren of je misschien bij de zorgverzekeraar FBTO een losse aanvullende tandmodule kan afsluiten voor de komende 3 maanden. Dan is de vergoeding 250 euro en betaal je wel extra administratiekosten maar dan kun je mogelijk wel al de tand laten trekken. Vanaf 1 januari kun je dan kijken voor een zorgverzekering met een aanvullende tandverzekering die voldoende vergoed voor een nieuwe tand.

   Je kunt de tandarts van te voren vragen voor een offerte van de kosten, dit kun je dan aan laten sluiten op een nieuwe tandartsverzekering. Bel gerust met een van onze experts begin december als je hulp wilt met het kiezen van de juiste aanvullende tandverzekering.

   Mocht je er echt niet uitkomen, kun je ook altijd even informeren bij de gemeente of zij nog een extra zorgbudget beschikbaar hebben waar jij hulp uit zou kunnen krijgen.

 43. Danny schreef op 

  Ik heb veel onstekingen in mond en bijma alle, tanden afgebroken. veel pijn,flauwvallen. Maar heb geen inkomen schuld bij zorgverzekeraar. Wat kan ik doen.

 44. Beste Danny,

  Als je geen aanvullende verzekering kunt afsluiten dan is de enige mogelijkheid om na te gaan of je een betalingsregeling kunt treffen met je tandarts.

 45. Brenda schreef op 

  Ik heb een aanvullende verzekering die tot €500 per kalenderjaar vergoed.
  Helaas, is dit niet genoeg. Kan ik als nog een aanvullende tandartsverzekering afsluiten?

 46. Jetse schreef op 

  Gelden kosten voor verstrekkingen , die wel door de huisarts worden voorgeschreven, maar niet door de verzekering worden vergoed, wel voor het eigen risico en zo ja, hoe handel ik dat dan af?

 47. Beste Jetse,

  Of deze kosten onder het eigen risico vallen kun je het beste even navragen bij je zorgverzekeraar. Zij kunnen dan ook gelijk helpen met de declaratie.

 48. remi schreef op 

  Word de kaakchirurg vergoed uit mijn aanvullende tandartverzekering, als de tandarts mij doorverwijst omdat ie het zelf niet kan..

 49. Beste Remi,
  De kaakchirug wordt vergoed uit de basisverzekering. Dat betekent dat je wel eerst je eigen risico betaalt.
  Als de tandarts de ingreep uitvoert, wordt het wel uit de tandartsverzekering vergoed.

 50. rie schreef op 

  Goeiemorgen,

  Ik ben bij zilveren kruis achmea (agis) verzekerd. Alleen basis omdat ik een achterstand heb en er dus ben uitgegooid. Nu heb ik al jaren extreme angst voor de tandarts. Er is bij zowel de huisarts, instanties en tandarts bekend dat ik kamp met angst en paniekstoornis. Dit al meer dan 10 jaar. Mijn gebit is zo slecht dat ik niet meer goed functioneren kan in sociale leven en mn gezondheid hierdoor nog meer achteruit is gegaan. Kan ik aanspraak doen op artikel 13.d van de algemene voorwaarden? Kunt u mij uitleggen hoe en wat?

  Groet rie

 51. Dianne (Independer.nl) schreef op 

  Goedemorgen Rie,

  Vervelend dat je extreme angst hebt voor de tandarts. Heb je al geprobeerd te kijken of je een verwijzing van de huisarts kan krijgen voor een angsttandarts?

  Graag verwijs ik je naar het volgende artikel:
  https://www.independer.nl/tandarts/info/angst-voor-de-tandarts.aspx

  Of je in aanmerking komt voor vergoedingen bepaalt de verzekeraar. Je kan hiervoor telefonisch contact opnemen met Zilveren Kruis Achmea (071 751 00 51).

 52. jeanne schreef op 

  ik ben bij unive verzekerd zorg select en aanvullend tand 500 wat word de uiteindelijke nota wanneer i een volledig gebit krijg????

 53. Dianne Sie (Independer.nl) schreef op 

  Beste Jeanne,

  Als je een gebitsprothese bedoelt, dan wordt dit vergoed vanuit de basisverzekering voor 75 % (met verrekening van het eigen risico). De overige 25 % is een eigen bijdrage. Dit kan je met de aanvullende tandartsverzekering meeverzekeren.

  Mocht het niet om een gebitsprothese gaan, dan adviseren we je contact op te nemen met de zorgverzekeraar over de vergoeding van het gebit (072 527 75 95).

  Je kan ook kijken op:
  https://www.unive.nl/zorgverzekering/tandarts

 54. Jannie schreef op 

  Voor diegene die kosten krijgen boven het eigen risico en die met een minimum inkomen zitten (uitkering of deeltijdbaan) kunnen beroep dan op bijzondere bijstand van hun gemeente. Wilde ik even melden voor de mensen die dit nog niet weten. Maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat ze “luxe” implantaten gaan vergoeden. En die bijstand geldt ook voor extra medicijn gebruik die boven het eigen risico uitkomen.

 55. eva schreef op 

  Ik ben verzekerd bij Vgz met alleen de basisverzekering. Dit vanwege financiële problemen. Nu zijn mijn 2 kinderen die beiden onder de 18 jaar zijn voor het eerst naar de tandarts geweest. Nu krijg ik van de tandarts voor beide kids een rekening thuis gestuurd. Ik heb contact opgenomen met Vgz en die zeggen mij dat bepaalde behandelingen niet worden vergoed vanuit de basisverzekering zoals 2x kleine rontgenfoto’s, periodieke controle, preventieve voorlichting en gebitsreiniging. Nu lees ik overal dat dit wel vergoed wordt vanuit de basisverzekering. Hoe zit dit?

 56. Marleen Schepers (Independer.nl) schreef op 

  Beste Eva,

  De meeste tandartskosten voor kinderen onder de 18 jaar worden vergoed vanuit de basisverzekering (onder andere: controles, verwijderen van tandsteen en het reinigen van het gebit). U kunt het beste rechtstreeks met de verzekeraar contact opnemen om na te gaan of zij hierin geen vergissing hebben gemaakt.

 57. josi schreef op 

  ik ben verzekerd bij zilveren kruis, nu belde het ziekenhuis in lelystad op voor afspraak bij kaakchirurg om mijn tanden te laten trekken ( alle kiezen zijn er al uit) onder narcose omdat ik verschrikkelijk bang ben voor tandarts. nu het volgende. er wordt mij verteld dat dit niet vergoed wordt door de verzekering en dat ik dit zelf moet betalen meer dan 1000 euro . ik bel met verzekering die zeggen als het medisch is (volgens kaakchirurg) dan wel.

 58. Dianne Sie (Independer.nl) schreef op 

  Beste Josi,

  Als de tandarts u doorverwijst naar de kaakchirurg dan wordt de behandeling vanuit de basisverzekering vergoed. Als de kaakchirurg besluit dat het medisch noodzakelijk is dat u onder narcose geplaatst wordt, dan wordt dat ook in principe vanuit de basisverzekering vergoed. Maar als ik het goed begrijp, heeft u dit al van uw verzekeraar te horen gekregen.

 59. Sandra schreef op 

  Ik heb schulden bij de zorgverzekering en krijg geen tandverzekering meer wat ik begrijp maar mijn dochter moet een beugel.
  Hoe kan ik dat oplossen?

 60. Beste Sandra,

  Zolang u nog schulden heeft bij de zorgverzekering is het niet mogelijk om een aanvullende verzekering af te sluiten. Doordat uw dochter onder uw verzekering valt kunt u op dit moment dus helaas geen vergoeding krijgen voor de beugel van uw dochter. Zodra uw schulden zijn afgelost kunt altijd per 1 januari overstappen naar een andere verzekeraar en een aanvullende verzekering voor orthodontie aanvragen.

 61. Linda schreef op 

  Hoi, mijn dochter krijgt in januari haar slotjesbeugel. Van te voren heeft de orthodontist foto’s gemaakt van haar gebit en daaruit blijkt dat in haar onderkaak een blijvende snijtand scheef groeit. Ze moet hiervoor naar de kaakchirurg. Die verwijdert de melktand, gaat dan op zoek naar de scheve tand die eronder ligt en verbindt deze met de beugel zodat hij langzaam in positie wordt getrokken. Prachtige techniek, maar krijgt mijn dochter de kosten van de chirurg vergoedt nu zij niet door de tandarts maar door de orthodontist wordt doorverwezen?

  1. Marleen Schepers (Independer.nl) schreef op 

   Beste Linda,

   De kaakchirurg valt onder de basisverzekering. Ook als uw dochter is doorverwezen door de orthodontist.

   Als uw dochter jonger is dan 18 jaar hoeft zij geen eigen risico te betalen. Is uw dochter volwassen? Dan gaat dit bezoek aan de kaakchirurg wel van het eigen risico.

 62. Marjon schreef op 

  Hai kies afgebroken toen ik bij tandarts in de stoel zat , alleen de wortel zat er nog doorgestuurd naar KAAKCHIRURG , wortel verwijderd baal daarvan want nu krijg ik toch nog een rekening voor eigen risico van bijna 300 euro , vind al dat ik een vrij dure aanvullende verzekering heb , zilveren kruis Achmea 3 sterren en dat voor 5 minuten bij de KAAKCHIRURG

 63. cooper schreef op 

  beste………

  ik heb dus een tand die all gevuld was maar die vulling is nu na 7 jaar deruit gevallen/afgebroken en ik vraag me af of ik dat kan vergoeden met de basis verzekering (42 jaar)

  en ik heb een jongen van 13 die 3 gaatjes heeft laten vullen een daarvan is heel erg klein en met controle en reineging + uitleg hoe je moet tandenpoetsen en dat alles is voor 275 en ik lees hier dat alles wat ze bij hem hebben gedaan het meeste daarvan vergoed wordt en ik wou dus weten of dat echt zo is of het hele bedrag dan vergoed wordt

  en heb nog twee andere kids een daarvan heeft een controle en reineging gehad en vroeg me af of dat ook allemaal vergoed wordt (15 jaar)

  en als lastste de kleinste (11 jaar) die heeft een kleine gaatje dat gevuld moet worden en een reineging + een controle wordt dat ALLEMAAL vergoed???

  1. Natascha Wildschut (Independer.nl) schreef op 

   Beste Cooper,

   Wat vervelend dat uw vulling eruit is/is afgebroken. Helaas bent u hier niet voor verzekerd vanuit de basisverzekering. Voor kinderen tot 18 jaar worden alle tandartskosten vergoed.

 64. mj van den berg schreef op 

  goedemiddag,

  heb 2 gaatjes en een kies die dood is en heb een vreselijke ontsteking rechtsonder waardoor ik een vieze adem heb maar heb een basispakket heb er ook pijn aan en wil graag dat het wordt verholpen zodat ik weer een frisse mond heb en dat ik geen pijn meer heb
  mijn vraag welke tandarts wilt mij helpen om mijn gebit weer mooi te maken

  1. Beste meneer, mevrouw,

   Als u alleen een basis verzekering heeft zijn tandartskosten hierin niet vergoed. Hiervoor heeft u een aanvullende tandartsverzekering nodig. Als u al een ontsteking heeft raad ik u aan niet te lang te wachten om naar de tandarts te gaan omdat ontstekingen in de mond erg gevaarlijk zijn voor uw gezondheid. Bij u in de buurt zijn vast een aantal goeie praktijken die u verder kunnen helpen met uw klachten. Beterschap en succes!

Geef een reactie

Lees onze huisregels.

Waarschuw me bij nieuwe reacties op dit artikel. (Je kan je hiervoor ook apart aanmelden.)

Vergelijk & bespaar snel op je zorgverzekering

In 5 makkelijke stappen een betere & goedkopere dekking

zorgverzekering vergelijken

"Top geregeld"

Mevrouw Kerstens uit WAALWIJK
12 minuten geleden, autoverzekering

"top"

Anoniem uit AMSTERDAM
42 minuten geleden, autoverzekering

"Bij verzekeraar duurde het relatief lang voordat we stukken kregen, maar Independer reageerde steeds erg snel op onze vragen. Uiteindelijk is het allemaal goed gekomen ."

Anoniem uit ERMELO
2 uur geleden, overlijdensrisicoverzekering

"V"

Anoniem uit ZAANDAM
2 uur geleden, lenen

"lekker makkelijk"

Anoniem uit LICHTENVOORDE
3 uur geleden, overlijdensrisicoverzekering

"gaat zeer gemakkelijk"

Anoniem uit LICHTENVOORDE
3 uur geleden, overlijdensrisicoverzekering

"zeer tevreden omdat de diensten,heel goed worden opgepakt"

Meneer Nirmalsingh uit ROTTERDAM
3 uur geleden, autoverzekering

"Klantvriendelijk"

Anoniem uit MAASSLUIS
3 uur geleden, lenen

"Het is gemakkelijk zonder gedoe"

Anoniem uit ASSEN
3 uur geleden, lenen

"Snel en makkelijk"

Anoniem uit ROTTERDAM
4 uur geleden, energie

"Moet wat "

Anoniem uit BAARN
4 uur geleden, energie

"makkelijk en snel af te sluiten, en de premie bevalt me."

Anoniem uit HEEMSKERK
4 uur geleden, reisverzekering

"Makkelijk en goed vergelijk, telefonisch snel en makkelijk te bereiken, eerlijk gevoel heb ik erbij"

Meneer Karamali uit HAZERSWOUDE-DORP
4 uur geleden, autoverzekering

"Duidelijk en snel geregeld."

Anoniem uit BARNEVELD
4 uur geleden, energie

"Zeer service gericht Alles zeer snel af te wikkelen !"

Meneer Wind uit HAREN GN
4 uur geleden, autoverzekering