Met je basisverzekering ben je ook in het buitenland verzekerd voor spoedeisende medische hulp. Maar let op; je verzekeraar betaalt niet meer dan het in Nederland geldende tarief. Ga je naar een land waar de medische kosten hoger zijn dan in Nederland? Dan moet je het verschil zelf betalen. Maar je kunt je er ook voor verzekeren. Dat kan op je reisverzekering, maar ook met een aanvullende zorgverzekering. Kies je voor het eerste en heb je medische hulp in het buitenland nodig die duurder is dan in Nederland? Dan betaalt je zorgverzekeraar het Nederlandse tarief en je reisverzekeraar de rest. Maar bel je dan de alarmcentrale van je zorg- of je reisverzekeraar? Goed om te weten dat je bij beide terecht kunt. De afspraken tussen verzekeraars zijn afgelopen maand namelijk weer verlengd én verbeterd.

Convenant Samenloop Reis- en Zorgverzekeringen

De afspraken zijn vastgelegd in het Convenant Samenloop Reis- en Zorgverzekeringen. Voordat deze er waren, was er vaak onduidelijkheid en discussie over waar je je rekening kon indienen. Daar zit je natuurlijk niet op te wachten als je in het buitenland ziek of gewond geraakt bent. Deze afspraken hebben een aantal voordelen:

  • De verzekeraar waarvan je de alarmcentrale belt moet zorgen voor hulp en garanties afgeven aan hulp- of zorgverleners.
  • Deze verzekeraar betaalt alle kosten. Moet een deel worden vergoed door de andere verzekeraar? Dan regelen zij dit onderling.
  • Doordat de regels eenvoudiger zijn geworden, worden ook de polisvoorwaarden minder ingewikkeld.
  • Je kunt efficiënter geholpen worden, omdat ook de verzekeraar vooraf duidelijkheid heeft.

Bijna alle verzekeraars doen mee

De afspraken zijn verlengd tot en met 31 december 2019. Bijna alle zorg- en reisverzekeraars doen mee. Op de website van het Verbond van Verzekeraars en Zorgverzekeraars Nederland kun je zien of jouw reis- en zorgverzekeraar hier ook bij hoort. Is dat niet zo? Dan houdt het niet direct in dat ze je niet op dezelfde goede manier helpen. Neem dan vooral contact op met je verzekeraar en vraag om hun werkwijze.

Bespaar op zorgkosten

Ben jij goed verzekerd in 2024? Vergelijk en bespaar op je nieuwe zorgverzekering

Geef een reactie

Lees onze huisregels.

Dit vinden onze klanten van ons
9,2
Op basis van 375.630 klantbeoordelingen hoe we dit berekenen bekijk ze allemaal
Independer heeft een paar grote fouten gemaakt met me wat betreft het overstappen pp 31 dec 2023 van NN naar FBTO en alleen aanvraag voor Basis verzekering en niet voor Aanvullende Verzekering
4