Zorgverzekering: verandering zorgtoeslag 2014
Tip een vriend:

Zorgverzekering: verandering zorgtoeslag 2014

In 2014 verandert er het een en ander rondom de zorgtoeslag van je zorgverzekering. In dit artikel zetten wij de veranderingen voor je op een rijtje.

Minder zorgtoeslag in 2014

In 2014 gaat de zorgtoeslag omlaag. Dat gebeurt onder meer door de maximale inkomensgrens voor zorgtoeslag te verlagen. Ben je alleenstaand? Dan ontvang je geen zorgtoeslag meer als jouw inkomen hoger is dan 28.482 euro per jaar. In 2013 was dit bedrag nog 30.939 euro.  Als je een partner hebt, mag je gezamenlijke inkomen maximaal 37.145 euro zijn. Dat is een stuk lager dan het bedrag in 2013 (42.438 euro).

Grens vermogen zorgtoeslag verhoogd

Het vermogen, waarbij je nog recht hebt op zorgtoeslag, mag niet meer zijn dan het heffingvrije vermogen plus 81.360 euro. Is jouw vermogen op 1 januari 2014 hoger? Dan heb je voor heel 2014 geen recht op zorgtoeslag.

Hoeveel zorgtoeslag ontvang ik?

Op de website van de Belastingdienst kun je berekenen op hoeveel zorgtoeslag jij recht hebt in 2014.

Lees meer over: zorgverzekering

iedere maand de beste
artikelen in je mailbox?

meld je aan voor de nieuwsbrief

Reacties

6 Antwoorden op “Zorgverzekering: verandering zorgtoeslag 2014”

 1. Cynthia schreef op 

  Het wordt er niet beter op hier in Nederland,heb geen vermogen en kreeg elk jaar een tegemoet koming van de WTCG,omdat ik invalide ben,evenals mijn partner.
  Nu hebben ze de grens gelegd bij een inkomen van 35.000,00 euro per jaar.
  Heel leuk,maar als je inkomen is gedaald,krijg je nog niets,want het CAK kijkt gewoon naar twee jaar terug,wat je toen aan inkomen had,dit is zeer kortzichtig ddor de bocht genomen,vindt ik.
  En je krijgt het ze niet aan het verstand,en de premie,s zijn al zo duur,en omdat je invalide bent,heb je gewoon een goede zorgverzekering nodig,lekker dan van een AOW en een WAO uitkering.Ga zo door Kabinet,veel mensen zitten al in de problemen,straks zijn het er nog meer.In één woord,U wordt bedankt en fijne Feestdagen,vol met eten!

 2. fred schreef op 

  Wjj betalen minder ziekenfonds en we worden dus dubbel teruggepakt met de zorgtoeslag. Nog even en ook de hard werkende man met een volledig baan kan bij de voedselbank aan kloppen. .misschien moet Nederland maar eens de hand op de knip houden wat betreft Europa en de ontwikkelings landen die nog in de stenen tijdperk leven en de rechten van de mens aan hun laars lappen. 7 miljard betalen aan de EU en maar 2 terug vangen . Tijd om te stoppen met de EU

 3. hans schreef op 

  Ja het is schandalig kreeg 43 euro zorgtoeslag p.m. in 2014 word dat 22 euro p.m.je zorgpremie word in 2014 dan 10 euro goed koper ,maar aan de andere kant halen ze het weer dubbel terug met de zorgtoeslag en zo gaan we steeds weer meer aan het gas met deze regering, het is steeds weer in leveren en bezuinigen,ik heb een aow en klein pensioentje laten ze het geld halen bij dr eigenzakkenvullers met dr grote salarissen en niet bij jan met de pet;die alle mogelijk moeite moet doen om het hoofd boven water te houden,bij rutte en zn kornuiten is genoeg te halen en niet bij de minima,maar de arme worden steeds armer,en de rijke steeds rijker.Ik wens toch iedereen prettige kersdagen al zal het kersdiner voor velen heel sober zijn,waarschijlijk van de voedselbank

 4. Cynthia schreef op 

  Lieve Mensen,het is op dit moment waardeloos met het hele kabinet,ze drinken en eten maar,vakantie hier en daar,en wij ,inderdaad de man met de pet krijgt steeds minder,en nog minder.
  Het wordt tijd dat wij nederlanders eens in opstand komen tegen deze regering,waar blijven we anders?.
  Wie o wie durft mee te doen ,want zo gaan er een heleboel mensen kapot,en weg huis en alles,daar heb je dan hard voor gewerkt.
  En de voedselbank weet ook niet meer ,waar ze het vandaan moeten halen,kom op mensen sta op,doe iets!!!

 5. John schreef op 

  Het is schandalig dat de grenzen vanaf 2014 opengaan voor polen Bulgaren en Roemenen, terwijl iedereen weet dat ze hier gratis naar het ziekenhuis kunnen en geen premie hoeven te betalen, en ook niet willen betalen, en als ze beter zijn gaan ze weer terug, en de Nederlander kan betalen.

 6. Cynthia schreef op 

  Ja,mensen ,dat beslissen we toch ook zelf,wie heeft er op dit kabinet gestemd?,Ik zeker niet.
  En nu de gevolgen zichtbaar worden ,ga we klagen ,het maakt niet meer uit,zolang wij Nederlanders niets doen ,zal het zo blijven of nog veel erger worden,hou daar maar rekening mee.
  Wij zitten in de armoede,naar de voedselbank,huis bijna kwijt,en voor hen wordt alles verzorgd,Regering ga zo door,waarom gaan er zoveel mensen uit Nederland weg?,omdat ze het zat zijn om naar de pijpen te dansen van deze regering.
  Zo denk ik erover,en misschien doe ik het ook wel,al zal ik in een tent moeten gaan zitten,als het maar lekker warm is.Alles beter dan hier.

Geef een reactie

Lees onze huisregels.

Waarschuw me bij nieuwe reacties op dit artikel. (Je kan je hiervoor ook apart aanmelden.)

Vergelijk & bespaar snel op je zorgverzekering

In 5 makkelijke stappen een betere & goedkopere dekking

zorgverzekering vergelijken

"Snel en makkelijk"

Mevrouw Peters uit APELDOORN
3 uur geleden, zorgverzekering

"Good"

Anoniem uit MAASTRICHT
5 uur geleden, zorgverzekering

"Zeer makkelijk en simpel"

Mevrouw Marcu uit 'S-GRAVENHAGE
10 uur geleden, zorgverzekering

"Hell goed"

Mevrouw Martins uit MAASTRICHT
2020-02-22, zorgverzekering

"Zeer waardevolle en uitgebreide vergelijking, waardoor de keuze gemakkelijk wordt gemaakt."

Meneer Luijkx uit RUCPHEN
2020-02-22, zorgverzekering

"henkie"

Anoniem uit LINSCHOTEN
2020-02-22, zorgverzekering

"Goed en duidelijk alles "

Meneer Oehlers uit ROTTERDAM
2020-02-21, zorgverzekering

"Luisterend oor van de klantendienst, goede opvolging"

Anoniem uit MAASTRICHT
2020-02-20, zorgverzekering

"Omdat ik makkelijk vind om zo "

Meneer Qorbani uit AMSTERDAM
2020-02-20, zorgverzekering

"Alles snel en makkelijk kunnen vergelijken! Misschien handig om wat beter alle kleine extraatjes te tonen die de verzekeraars bieden? Bijv. de vergoeding van de SkinVision app bij JustCZ & CZ, scheelt toch wel 50,-!:)"

Anoniem uit SCHIEDAM
2020-02-19, zorgverzekering

"Easy to get a insurance "

Meneer Caio AMARAL uit ZOETERMEER
2020-02-18, zorgverzekering

"Erg fijne hulp bij het kiezen van de juiste verzekering. Alles verliep soepel en het fijne ontwerp van de site maakte het vergelijken eenvoudig."

Anoniem uit AMSTERDAM
2020-02-18, zorgverzekering

"zeer blij met gratis tandarts . ben blij met me nieuwe verzekering. dank uw "

Anoniem uit 'S-GRAVENHAGE
2020-02-18, zorgverzekering

"Makkelijk, snelle en duidelijke service"

Anoniem uit WORMERVEER
2020-02-18, zorgverzekering

"Makkelijk, goede telefoniese inlichtingen."

Anoniem uit LEIDEN
2020-02-18, zorgverzekering